LIVE RUSTDAG TOUR. Wout van Aert vol lof voor Remco Evenepoel, die straks aan het woord komt: “Doe echt mijn hoed af voor hem”

Maandag rustdag, zo gaat dat in de Tour. Na een zwaar weekend in de Pyreneeën kan het peloton even uitblazen, daags voor de laatste kans voor de sprinters. 

Meer krantenkoppen in België

Gasfles ontploft in ijssalon, schade blijft beperkt

In een ijssalon op de Zeedijk in Koksijde ontstond dinsdag kort voor de middag een kleine explosie. Het probleem lag bij de aansluiting van een gasfles, waarna een brand ontstond. Door de interventie van de hulpdiensten werd de Zeedijk afgesloten en moesten deelnemers aan de Vierdaagse van de IJzer even rond wandelen.

Lees meer »

!Mpuls koopt gewezen wijkschool in de Laagweg in Wervik voor sociale huisvesting

Woonmaatschappij !Mpuls Menen-Wervik heeft de oude wijkschool in het begin van de Laagweg in Wervik aangekocht voor een cohousingproject. Inwoners van onder meer wijk De Riemeers verhuizen nu naar hier. De woningen worden gebruikt voor sociale huisvesting.
The post !Mpuls koopt gewezen wijkschool in de Laagweg in Wervik voor sociale huisvesting appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen grote incidenten tijdens Club Brugge – Antwerp

De voetbalwedstrijd tussen Club Brugge en Antwerp heeft zondagnamiddag in en om het Jan Breydelstadion geen grote incidenten veroorzaakt. Dat meldt de lokale politie van Brugge. Vanuit het uitvak werden wel enkele vuurpijlen in de richting van de Club-supporters gegooid.
The post Geen grote incidenten tijdens Club Brugge – Antwerp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe naam en euro per uur duurder: 7 dienstencheque-merken, goed voor 100.000 klanten, versmelten tot Daenens

Zeven van de grootste dienstenchequebedrijven van het land zullen vanaf vandaag onder dezelfde merknaam poetsen en strijken. Onder meer ‘Dienstenaanhuis’ en ‘Plus Home Services’ heten voortaan ‘Daenens’. Het merk wordt met 100.000 gebruikers en meer dan 16.500 medewerkers meteen de grootste werkgever in de sector van de poetshulp en één van ‘s lands grootste werkgevers. Voor de klant verandert er

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israëlische president veroordeelt ‘pogrom’ op Westelijke Jordaanoever – Vredesoverleg volgende week verder in Caïro

De onderhandelingen over een wapenbestand tussen Israël en de Palestijnse terreurbeweging Hamas in de Gazastrook zullen worden voortgezet in de Egyptische hoofdstad Caïro na een “constructieve” gespreksronde deze week. Dat melden bemiddelaars vrijdag in een verklaring. De Israëlische president Isaac Herzog heeft donderdag op X een aanval van Joodse kolonisten tegen het Palestijnse dorp Jit, op de Westelijke Jordaanoever, veroordeeld.

Lees meer »

Roemeense oud-Harelbeke-speler Frunza (54) T1 bij Heule B: “Scoren en assists geven is nog altijd de saus op de patatten”

Florin Frunza is een naam als een klok in de voetbalwereld. Zeker in België en zijn thuisland Roemenië. De 54-jarige Roemeen, die ooit bij toenmalige eersteklasser RC Harelbeke en SK Roeselare zijn kunsten vertoonde, was met zijn verfijnde techniek voor de pure voetballiefhebbers een lust voor het oog. Flor voor de vrienden, is momenteel T1 van het net opgestarte NS

Lees meer »

Poetin beschuldigt Oekraïne van aanval op kerncentrale in Koersk

Vladimir Poetin beschuldigt Oekraïne ervan ‘s nachts de kerncentrale in Koersk aangevallen te hebben. Moskou heeft de nucleaire waakhond van de VN alvast ingelicht over dit ‘incident’. Verdere details of bewijsmateriaal voor zijn claim gaf de Russische president niet. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »