LIVE RUSTDAG TOUR. Vingegaard blijft geloven in eindzege: “Zou liever Tadej aanvallen dan omkijken naar Remco”

Maandag rustdag, zo gaat dat in de Tour. Na een zwaar weekend in de Pyreneeën kan het peloton even uitblazen, daags voor de laatste kans voor de sprinters. 

Meer krantenkoppen in België

‘Prison Break’ in Wortel: hoe konden gedetineerden dagenlang onopgemerkt gat in celmuur maken om te ontsnappen?

De 4 gedetineerden die gisterennacht geprobeerd hebben om te ontsnappen uit de gevangenis van Wortel konden een gat in de muur maken door de verouderde staat van het gebouw. Dat zeggen de liberale en socialistische vakbond. De 4 gevangenen waren door een zelfgemaakt gat in een van hun celmuren gekropen en probeerden daarna over het gevangenishek te klimmen met aan

Lees meer »

Ingelmunsterse TikTokkers Senne en Neal dringen Pukkelpop binnen

Nadat TikTokkers Neal Remmerie (19) en Senne Haverbeke (19) uit Ingelmunster konden binnendringen op Tomorrowland, herhaalden ze dit weekend hun stunt op Pukkelpop in Hasselt. “Gelukkig hadden we geen slechte bedoelingen. We deden dit puur voor entertainment.”
The post Ingelmunsterse TikTokkers Senne en Neal dringen Pukkelpop binnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Passagier (27) met bloedend hoofd na haartransplantatie weigert vliegtuig uit te gaan: “Als wij niet mogen vliegen, mag niemand dat”

Een vliegtuigpassagier in de Amerikaanse stad Miami is om een opmerkelijke reden het toestel uitgegooid. Hij had net een haartransplantatie ondergaan, maar vlak voor de vlucht begon zijn hoofd ineens hevig te bloeden. De crew maakte zich zorgen om de man en wees hem naar de uitgang. Hier luisterde hij niet naar en daarom moest de politie ingrijpen.

Lees meer »

Bart Tommelein boos na zoekactie naar vermiste man die trein naar huis bleek genomen te hebben: “Wanneer gaan mensen twee keer nadenken bij hun daden?”

Bart Tommelein (Open VLD), burgemeester van Oostende, is boos nadat zondagavond de zogenaamde ‘procedure drenkeling’ onnodig werd ingezet. Een 41-jarige man raakte zondagavond vermist op het strand waarbij een reddingsactie werd opgezet, maar uiteindelijk bleek de man doodleuk de trein naar huis genomen te hebben. “Zo’n reddingsoperatie heeft impact op de hele stad, zeker gezien de recente gebeurtenissen waarbij twee

Lees meer »

Trio exposeert in Gallery 22 in Damme

Nog tot en met maandag 26 augustus kun je bij Gallery 22 (Kerkstaat 22 in Damme) terecht voor een tentoonstelling waarin drie erg diverse kunstenaars hun werk exposeren.
The post Trio exposeert in Gallery 22 in Damme appeared first on KW.be.

Lees meer »

80 jaar na bevrijding volgt nu herdruk van boek ‘De Slag om ‘t Molentje’: “Belangrijk dat dit niet vergeten wordt”

Naar aanleiding van 80 jaar bevrijding geeft de Heemkundige Kring ‘t Zwin Rechteroever een herdruk uit van het boek ‘De Slag om ‘t Molentje. Moerkerke 13-14 september 1944’. “Het boek gaat vooral in op het strategisch belang van de slag en op het leed van de lokale bevolking”, zegt auteur Caroline Terryn.
The post 80 jaar na bevrijding volgt

Lees meer »

De Wever krijgt nog geen fiat van Rousseau om onderhandelingen écht te beginnen, andere partijen laten opening: “Basis om te praten”

Het is niet ontploft, maar er is ook nog geen doorbraak geforceerd. Het urenlange onderhoud vrijdag tussen formateur Bart De Wever en de voorzitters van CD&V, Vooruit, MR en Les Engagés heeft er nog niet voor gezorgd dat de vijf partijen regeringsonderhandelingen opstarten. Vooruit is nog niet overtuigd van wat op tafel ligt.

Lees meer »