Lichamen aangetroffen op vuilnisbelt in Kenia: verdachte bekent moord op 42 vrouwen

Een vermoedelijke seriemoordenaar die is opgepakt nadat negen lichamen zijn aangetroffen op een vuilnisbelt in Kenia, heeft bekend 42 vrouwen te hebben vermoord. Dat meldt de politie maandag. 

Meer krantenkoppen in België

Weer een inbraak bij café De Gouden Aap op Vlasmarkt: “Je voelt je machteloos”

In het weekend van 6 juli werden verschillende horecazaken geteisterd door inbraken. Enkele weken later, 17 augustus om 6 uur ’s ochtends, wordt De Gouden Aap op Vlasmarkt voor een vierde keer – op minder dan een jaar tijd! – het slachtoffer van diefstal. “Via het smalle verluchtingsrooster aan de buitenkant kwam de dief binnen”, legt Xander Beeckman (25) uit.

Lees meer »

Laura (29) neemt verfrissende duik op een rustige, afgelegen plek, maar die rust wordt al snel verstoord (door een legeroefening)

Wat een heerlijk zwempartijtje in de natuur moest worden, is iets anders uitgedraaid voor de Welshe Laura (29). Ze trok vol verwachting naar het Brecon Beacons National Park en vond er een prachtige natuurlijke poel om een plonsje in te wagen. Haar rust werd echter al snel verstoord door … enkele soldaten. “Het was wel een beetje awkward,”zegt Laura, “het

Lees meer »

Nu al meer transmigranten opgepakt in West-Vlaanderen dan in heel 2023

In de eerste helft van dit jaar werden drie keer meer transmigranten opgepakt in West-Vlaanderen dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat zegt provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) op basis van cijfers van gouverneur Carl Decaluwé. Volgens Decaluwé ligt het aantal nu al hoger dan in heel 2023. De gouverneur benadrukt dat er al langer een stijgende trend is, maar dat

Lees meer »

Passagiers vallen flauw en een reanimatie: kapotte airco van TUI-vliegtuig zorgt opnieuw voor problemen

Het einde van een vakantie op het Griekse eiland Zakynthos is voor veel Nederlandse toeristen in mineur geëindigd. Op zowel zondag als maandag bleek de airco van het TUI-vliegtuig waarmee ze huiswaarts moesten keren, kapot te zijn. De passagiers mochten het snikhete toestel niet verlaten. En dat is niet de eerste keer. “Een ernstige situatie”, zegt luchtvaartexpert Ivan Becuwe.

Lees meer »

Kimmer Coppejans en Joris De Loore kennen hun tegenstanders in kwalificaties US Open

Bruggeling Joris De Loore (ATP 211) moet maandag in de eerste kwalificatieronde voor de US Open voorbij de Amerikaan Tristan Boyer (ATP 233). Kimmer Coppejans uit Oostende komt in de eerste voorronde uit tegen de Boliviaan Murkel Alejandro Dellien Velasco (ATP 177).
The post Kimmer Coppejans en Joris De Loore kennen hun tegenstanders in kwalificaties US Open appeared first

Lees meer »

“Nederlandse radio-dj in Antwerpen door Belgisch arrestatieteam onder schot gehouden omdat hij zelfde route als prinses Amalia reed”

De Nederlandse Radio-dj Serginio Piqué reed op een vrijdagmiddag met vrienden van Amsterdam naar Antwerpen om er wat te eten. Daar werden ze door een zwaarbewapende eenheid onder schot gehouden en gearresteerd. Wat bleek: ze namen onbewust exact dezelfde route als de Nederlandse kroonprinses Amalia, schrijft de krant ‘Het Parool’.

Lees meer »

Dode bij woningbrand in Etterbeek, twee panden onbewoonbaar

Bij een woningbrand in de Brusselse gemeente Etterbeek is een dodelijk slachtoffer gevallen. Het gaat om de bewoner van het pand. Dat meldt de Brusselse brandweer. De woning waar de brand is begonnen, is volledig uitgebrand, maar ook een aanpalende woning is onbewoonbaar. Over de oorzaak van de brand bestaat nog geen duidelijkheid.

Lees meer »

Op bezoek in het peperdure oefencomplex van de fiere competitieleider: “We hebben Westerlo gereanimeerd”

De zoveelste goudzoeker die het Belgisch voetbal gebruikt om de eigen zakken te vullen. Tegen die perceptie vecht de Turkse multimiljardair Oktay Ercan al vijf jaar. 30 miljoen investeringen later staat het ploegje uit de Kempen op kop van de Jupiler Pro League. De Turkse bazen openen de deuren van hun gloednieuwe oefencomplex voor HLN: “We hopen dat onze intenties

Lees meer »

Worden muggen ook in België verspreiders van tropische ziektes? Sciensano zoekt het uit, maar moet eerst op zoek naar… muggen

Op één plaats zijn muggen wel van harte welkom deze zomer: gezondheidsinstituut Sciensano. Om komende winter genoeg muggen over te houden tijdens proeven om na te gaan of de insecten in tijden van klimaatopwarming ook in België tropische virussen zullen overdragen, komen wetenschappers zelfs muggenlarven ophalen bij mensen in de tuin.

Lees meer »

Klimmers moeten lopen voor hun leven wanneer vulkaan uitbarst

Tientallen bergbeklimmers zijn dit weekend nipt aan de dood ontsnapt tijdens de beklimming van de vulkaan Dukono op het Indonesische eiland Halmahera. De groep had net de krater bereikt toen een enorme aswolk de lucht in schoot. De klimmers, die verschillende waarschuwingen hadden genegeerd en niet op de actieve vulkaan mochten komen, begonnen snel de berghellingen af te klauteren om

Lees meer »