KIJK. Schoolgenoot van 20-jarige schutter die Trump wilde vermoorden getuigt: “Hij zat alleen tijdens de lunch en werd elke dag gepest”

De schutter die zaterdagavond oud-president Donald Trump bijna kon vermoorden tijdens een campagnebijeenkomst werd door de FBI geïdentificeerd als de 20-jarige Thomas Matthew Crooks. Hij werd ter plekke gedood door agenten van de Secret Service. Jason Kohler, die naar dezelfde middelbare school ging maar geen lessen met Crooks deelde, weet dat Crooks op school werd gepest en alleen zat tijdens de lunchpauze. “Andere studenten lachten hem uit om de manier waarop hij zich kleedde, zoals jachtkleding.” 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw deelnemers Kazou-kamp in Spanje ziek

Twintig deelnemers en een monitor van een Kazou-kamp in het Spaanse Platja d’Aro zijn ziek geworden. Ze hebben een ontsteking van het maag-darmstelsel opgelopen. Dat is zondagavond vernomen van een woordvoerster van Kazou.

Lees meer »

Jan Verheyen ‘snuift lijntje’ met Zita Wauters en Peter Van de Veire, maar het is niet wat het lijkt

Verrassende foto’s op Instagram: Jan Verheyen (61) deelde beelden waarop hij en onder anderen Zita Wauters een lijntje coke snuiven. Na het verschijnen van nog meer foto’s van een verrassend clubje bekende Vlamingen wordt het duidelijk: het gaat om filmbeelden uit ‘Patsers’, de nieuwe prent van Adil El Arbi en Bilall Fallah die binnenkort uitkomt. Meerdere BV’s maken dus een

Lees meer »

Kostprijs nieuwe cultuurzaal loopt op tot 8,1 miljoen: Speciale extra gemeenteraad zet spoed achter bouw en stelt aannemer aan

In een speciale extra gemeenteraad op woensdag 21 augustus kenden alle 15 raadsleden – meerderheid en oppositie – de bouw van de nieuwe cultuurzaal toe aan TM FLORÉ-WYCOR & Met Zicht op Zee Architecten en Ontwerpers. Hiermee hoopt de raad, dat er eindelijk schot komt in de zaak. Ondertussen loopt de factuur voor de nieuwe zaal al op tot 8,1

Lees meer »

Franse Filmster Alain Delon overleden op 88-jarige leeftijd

De Franse acteur Alain Delon is zondag op 88-jarige leeftijd overleden, laten zijn drie kinderen weten aan de Franse media. De doodsoorzaak is niet bekend, maar Alain kreeg al in 2019 een hartaanval en een hersenbloeding. Zijn gezondheid was sindsdien erg verzwakt. Alain stierf thuis, omringd door zijn familie, waaronder zijn drie kinderen Alain Fabien, Anouchka en Anthony.

Lees meer »

Zij maken huizen op wielen, voor mensen én paarden: ondernemerskoppel uit Wingene runt Krismar Horse Trucks

Dinsdag blaast de (inter)nationale paardensportwereld weer verzamelen op Waregem Koerse. Heel wat toppaarden zullen met een paardenvrachtwagen of motorhome van Krismar Horse Trucks naar de Gaverbeekhippodroom afzakken. “Comfort voor mens én dier staat bij ons voorop”, klinkt het bij het familiebedrijf uit Zwevezele bij Wingene.
The post Zij maken huizen op wielen, voor mensen én paarden: ondernemerskoppel uit Wingene

Lees meer »

Groeit de ‘crisette’ in de formatie uit tot een ware crisis? “De voortekenen zijn erg slecht”

Afgelopen zondag heeft een politieke confrontatie over de invoering van een meerwaardetaks de formatieonderhandelingen helemaal op scherp gesteld. Wat aanvankelijk nog op een incident leek, blijkt te zijn uitgegroeid tot een ware crisis in de formatie. Vooral het optreden van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez blijkt diepe wonden te hebben geslagen. Komt het nog goed met de opdracht van formateur Bart De

Lees meer »

Brugse Gidsen met een hart bieden aparte inkijk in het Begijnhof, waar ook nieuw Begijnenbiertje gelanceerd wordt

Van 23 tot 25 augustus krijgen 600 bezoekers een aparte inkijk in het historische Begijnhof Ten Wijngaerde in Brugge. De Brugse Gidsen met een Hart houden er hun jaarlijkse ‘Groot-Hart-Actie’. Er worden enkele uitzonderlijke stukken uit de archieven eenmalig tentoongesteld. Tegelijkertijd wordt een nieuw streekbier gepresenteerd: het Begijnenbiertje Brauhuysjoncwijf.
The post Brugse Gidsen met een hart bieden aparte inkijk

Lees meer »

LIVE. Moskou ontkent “geheime gesprekken” over staakt-het-vu­ren – Wit-Rus­land stuurt troepen naar “volledige grens met Oekraïne”

Rusland ontkent een mediabericht over geplande, geheime onderhandelingen voor een gedeeltelijk staakt-het-vuren. De Amerikaanse krant ‘Washington Post’ had bericht dat het Oekraïense offensief in het Russische Koersk plannen voor zulke gesprekken doorkruist heeft. En de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko zegt dat hij troepen gestuurd heeft naar de volledige grens met Oekraïne. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in

Lees meer »

“Nederlandse radio-dj in Antwerpen door Belgisch arrestatieteam onder schot gehouden omdat hij zelfde route als prinses Amalia reed”

De Nederlandse Radio-dj Serginio Piqué reed op een vrijdagmiddag met vrienden van Amsterdam naar Antwerpen om er wat te eten. Daar werden ze door een zwaarbewapende eenheid onder schot gehouden en gearresteerd. Wat bleek: ze namen onbewust exact dezelfde route als de Nederlandse kroonprinses Amalia, schrijft de krant ‘Het Parool’.

Lees meer »