Jason Priestey en collega’s emotioneel na overlijden van Shannen Doherty: “Onze harten zijn gebroken”

Vrienden en collega’s van de overleden actrice Shannen Doherty hebben massaal gereageerd op sociale media. Shannen stierf afgelopen weekend aan de gevolgen van borstkanker, en velen zijn onthutst door het nieuws. 

Meer krantenkoppen in België

Uit de hand gelopen buurtfeest dompelt bezoekers letterlijk onder in onderwaterwereld

Van een gele onderzeeër tot een vliegende haai, de Kwadestraat in Gullegem baadt komend weekend in maritieme sferen voor de negende editie van het buurtfeest. De organisatoren lieten zich traditiegetrouw gaan wat het decor betreft. “Wellicht laatste keer, dus mocht het weer gek zijn.”
The post Uit de hand gelopen buurtfeest dompelt bezoekers letterlijk onder in onderwaterwereld appeared first

Lees meer »

LIVE. Oekraïne verplicht gezinnen met kinderen om te evacueren in Povrovsk – Zelensky: “Oekraïense inval in Rusland moet bufferzone creëren”

Rusland ontkent een mediabericht over geplande, geheime onderhandelingen voor een gedeeltelijk staakt-het-vuren. De Amerikaanse krant ‘Washington Post’ had bericht dat het Oekraïense offensief in het Russische Koersk plannen voor zulke gesprekken doorkruist heeft. Intussen heeft Oekraïne gezinnen met kinderen in de stad Pokrovsk, vlakbij het front, bevolen om te evacueren.Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

De Ark drie dagen lang een speeldorp

Drie dagen lang werden de namiddagen rond half augustus in de Ark gevuld met activiteiten voor de Ardooise jeugd. Na een geslaagde tryout, enkele maanden geleden, werd een driedaagse opgezet volgens hetzelfde concept. Een speeldorp met springkastelen, workshops, een zomerse bar en veel begeleide animatie… Alles was er om de kinderen te boeien. (JM/foto JM)
The post De Ark

Lees meer »

Na 8 jaar mag Eline eindelijk het terras van haar koffiebar opnieuw uitstallen: “Eén buur hield onze vergunning tegen”

Een cappuccino in de stralende zon? Dat kan na liefst acht jaar opnieuw op het terras van de Rokkebolle in Ledeberg. Jarenlang hield één buur de vergunning van zaakvoerster Eline Van Der Strieckt (46) tegen. Maar nu is er dan toch witte rook. “Tranen met tuiten heb ik geweend toen ik het document in handen kreeg”, lacht Van Der Strieckt.

Lees meer »

Vrouw (62) uit Nederlandse Terneuzen belandt met driewieler in vaartje in Schore

Een 62-jarige vrouw uit het Nederlandse Terneuzen is deze middag op vakantie met haar man met haar driewieler in het water geraakt in Schore bij Middelkerke. Er snelden duikers van de brandweer toe maar de vrouw kon door een buurtbewoner met een ladder uit het water worden gehaald. “Ze is gelukkig helemaal oké”, zegt haar Nederlandse echtgenoot.
The post

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Meer dan 10 doden door Israëlische aanval in noorden Gaza – Israël roept Palestijnen in deel van humanitaire zone op om Gaza te ontvluchten

Het Palestijnse persbureau Wafa meldt dat elf Palestijnen zijn gedood bij een Israëlische aanval op het huis van een familie in Beit Lahiya, een plaats in het noorden van de Gazastrook. De meeste slachtoffers waren volgens medische bronnen vrouwen en kinderen. En oppositieleider Yair Lapid beschuldigt de Israëlische regering ervan de controle kwijt te zijn over het noorden van Israël.

Lees meer »

Grootste ijsberg ter wereld voorkomt eigen ondergang door rondjes te draaien

De grootste ijsberg ter wereld, bekend als A23a, zat meer dan 30 jaar vast in Antarctica. Met een oppervlakte vergelijkbaar met de provincie West-Vlaanderen en een diepte van meer dan 300 meter, begon de ijsberg in 2020 langzaam af te drijven naar de Zuidelijke Oceaan. Nu draait de enorme ijsberg rond in een draaikolk, en vertraagt daarmee zijn eigen ondergang.

Lees meer »