“Ik dacht dat ik ging stikken”: Kiley (18) stort in op Taylor Swift-concert door zeldzame auto-immuunziekte

Het concert van Taylor Swift in Parijs veranderde het leven van Kiley (18) uit Borgerhout voorgoed, ook al zag ze er geen minuut van. Haar lichaam ging vlak voor de start van de show in shutdown. Weken later werd een zeldzame auto-immuunziekte vastgesteld. “Toen ze uitlegden wat de ziekte is, begon ik keihard te huilen.”

 

Meer krantenkoppen in België

Recordaantal openstaande onderwijsvacatures: West-Vlaamse scholen zoeken nog 427 (!) mensen

Iets meer dan een week voor de eerste schooldag is het lerarentekort in onze provincie groter dan ooit. West-Vlaamse scholen zoeken nog 427 lesgevers, coördinatoren en leidinggevenden. Dat zijn er liefst 20 procent meer dan vorig jaar en vijf keer zo veel als tien jaar geleden. “Er moet écht iets gebeuren.”
The post Recordaantal openstaande onderwijsvacatures: West-Vlaamse scholen zoeken

Lees meer »

Roeselaars familiebedrijf Electro Deforce start maandag met uitverkoop

Na 56 jaar komt er binnenkort een einde aan het familiebedrijf Electro Deforce. Dirk en Jan, die in 1993 samen met hun twee broers de zaak overnamen van hun vader Roger, gaan op pensioen. Op maandag 19 augustus start er een uitverkoop in de zaak langs de Godshuislaan.
The post Roeselaars familiebedrijf Electro Deforce start maandag met uitverkoop appeared

Lees meer »

LIVE VUELTA. Peloton vertrokken vanuit supermarkt voor overgangsetappe, Van Aert: “Verwacht er niet te veel van”

Wout van Aert kwam gisteren enkele millimeters tekort voor zijn tweede ritzege in de Vuelta. Vandaag krijgt onze landgenoot al een nieuwe kans. De renners krijgen in totaal zo’n drieduizend hoogtemeters voor de wielen geschoven. De aankomst ligt op de Alto de las Abejas (9,3 km aan 4%). Ideaal terrein voor aanvallers en punchers dus. Naast Van Aert zal ook

Lees meer »

Dode bij woningbrand in Etterbeek, twee panden onbewoonbaar

Bij een woningbrand in de Brusselse gemeente Etterbeek is een dodelijk slachtoffer gevallen. Het gaat om de bewoner van het pand. Dat meldt de Brusselse brandweer. De woning waar de brand is begonnen, is volledig uitgebrand, maar ook een aanpalende woning is onbewoonbaar. Over de oorzaak van de brand bestaat nog geen duidelijkheid.

Lees meer »

LIVE. Moskou ontkent “geheime gesprekken” over staakt-het-vu­ren – Wit-Rus­land stuurt troepen naar “volledige grens met Oekraïne”

Rusland ontkent een mediabericht over geplande, geheime onderhandelingen voor een gedeeltelijk staakt-het-vuren. De Amerikaanse krant ‘Washington Post’ had bericht dat het Oekraïense offensief in het Russische Koersk plannen voor zulke gesprekken doorkruist heeft. En de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko zegt dat hij troepen gestuurd heeft naar de volledige grens met Oekraïne. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in

Lees meer »

LIVE FORMATIE. Bouchez (MR) schuift schuld van zich af, maar wil blijven onderhandelen: “Ik heb meer dan 10 tegenvoorstellen gedaan”

Het is game over voor formateur Bart De Wever (N-VA). Het “ultiem akkoord” van de N-VA-voorzitter met MR, Les Engagés, Vooruit en CD&V is gesneuveld. MR ging niet akkoord met het laatste voorstel van De Wever. De koning start vandaag met nieuwe consultatierondes en ontvangt de vijf partijvoorzitters (CD&V, MR, Vooruit, Les Engagés en N-VA) die onderhandelen over een federale

Lees meer »