Hittegolf Griekse vasteland houdt aan: treinsporen vervormd en verhoogd risico op brand door droogte

Het extreem hete weer in zo goed alles regio’s van het Griekse vasteland blijft aanhouden. De thermometers in de hoofdstad Athene wijzen maandagmiddag 38 graden aan. Meteorologen waarschuwen dat het einde van de hittegolf nog niet in zicht is. “We verwachten temperaturen van 43 graden en meer de komende dagen”, zegt een meteoroloog van de Griekse openbare omroep ERT. 

Meer krantenkoppen in België

Nick beleeft droomdag als ‘roadie ad interim’ voor Brihang: “Stagediven samen met Brihang is echt wel het toppunt”

Een watertje halen, het podium helpen opbouwen, materiaal versleuren, zweet wegvegen en zelfs stagediven. Niets was te veel gevraagd voor Nick Vandierendonck (27) uit Knokke-Heist. Hij mocht dankzij een wedstrijd van Studio Brussel voor een dag ‘roadie ad interim’ zijn van de West-Vlaamse rapper Brihang bij zijn optreden donderdagavond in de Dance Hall op Pukkelpop 2024. Dat werd voor Nick

Lees meer »

Verovert Hakim met zijn ‘Maro-Vlaamse’ keuken het hart van de Bourgondische Belg? “Ik maak zelfs een eigen versie van stoofvlees”

Patatten met worst, boterhammen met preparé, stoofvlees met frieten: de Vlaming is een bourgondiër. Al lusten de meesten ook al weleens iets exotischer. Dj en televisiemaker Hakim Chatar (34) bundelde in zijn eerste kookboek ‘Ras El Hakim’ een veertigtal gerechten uit de Marokkaanse keuken, mét Belgische twist. “Ik eet altijd met mijn handen: brood is mijn bestek.”

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Britse diplomaat neemt ontslag wegens wapenleveringen aan Israël

De extremistische Palestijnse organisatie Hamas beschuldigt de Israëlische premier Benjamin Netanyahu ervan een akkoord voor een staakt-het-vuren in de weg te staan. “We houden Benjamin Netanyahu volledig verantwoordelijk voor de mislukking van de inspanningen van de bemiddelaars”, aldus Hamas in een persbericht. Volg alle ontwikkelingen in het Midden-Oosten in onze liveblog.

Lees meer »