Hagebos brengt de buurt in Langemark samen tijdens feestweekend: “Driedaagse voor de mensen van ‘de hoek’”

Ook dit jaar slaan de buren van de Hagebos de handen in elkaar om de mensen samen te brengen. “We organiseren weer een driedaagse voor de mensen van ‘de hoek’. Alles samen zijn dit een honderdtal huizen. De laatste jaren merken we een instroom van nieuwe buren en het is de ideale gelegenheid om elkaar beter te leren kennen”, zegt Patrick Deniere, bij wie het feestweekend zal doorgaan in de Boezingestraat 158 in Langemark.

Hij organiseert dit samen met Sonja Delameilleure, Sofie Staessen, Heleen Deniere, Leander Deniere, Myriam Bossaert, Willy Vancoillie en Marc Decaestecker. “We doen dit al sinds 2002. Dit jaar vernieuwden we het concept, want het is niet langer in feestzaal Caracas. We pakken het ook kleinschaliger aan. Op vrijdag starten we met een buurtfeest. De buren kunnen vanaf 18 uur aperitieven en daarna genieten van een barbecue met groentjes. Sofia Doremi zorgt voor een streepje muziek. Inschrijven is verplicht via [email protected].”

Zaterdag zijn er verschillende fietstochten. “De afstanden variëren tussen 15 en 55 kilometer. Je fietst steeds via het knooppuntennetwerk. Inschrijven kan de dag zelf van 8 tot 14 uur. Je betaalt viereuro en krijgt een drankje en versnapering. Er zijn fietstochten richting Merkem, via de Sint-Sixtusabdij en Poperinge en naar Ieper. Er is overal de mogelijkheid om een tussenstop te maken bij een horecazaak. Achteraf kan je hier gezellig nakaarten in onze ontmoetingsruimte.”

Comeback Marc

“Zondag zal Marc Decaestecker, die hier tot vorig jaar de feestzaal uitbaatte, nog eens in actie komen. Alles vindt plaats in een schuur achter onze woning. Wat eerst mijn mancave moest worden, is uitgegroeid tot ontmoetingsruimte. Dit wordt elke eerste maandag van de maand gebruikt na de herdenking aan het Welshe monument hiernaast. We bieden verschillende dranken aan. Zo zijn er enkele echte streekbieren: Hagebosnoare, de Drake en Hedd Wyn. Je kan ook een verwenkoffie consumeren. Zondagavond sluiten we af met een foute afsluitparty en dan zetten we het bouwverlof in. Later dit jaar volgt er misschien nog een eindejaarsdrink”, besluit Patrick Deniere.

The post Hagebos brengt de buurt in Langemark samen tijdens feestweekend: “Driedaagse voor de mensen van ‘de hoek’” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Goudprijs voor het eerst boven 2.500 dollar per ounce

De goudprijs heeft vrijdag een nieuw recordniveau behaald van meer dan 2.500 dollar per ounce (31,1 gram). Het edelmetaal, dat traditioneel geldt als een veilige haven voor beleggers in onzekere tijden, kon profiteren van de vooruitzicht van een renteverlaging in de VS en geopolitieke spanningen.

Lees meer »

Julie Vanloo en Washington Mystics hervatten competitie met nederlaag bij Minnesota Lynx

Julie Vanloo en de Washington Mystics hebben donderdag (lokale tijd) de WNBA, de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie voor vrouwen, na de Olympische Spelen in Parijs hervat met een nederlaag. Op bezoek bij Minnesota Lynx verloren de Mystics met 79-68.
The post Julie Vanloo en Washington Mystics hervatten competitie met nederlaag bij Minnesota Lynx appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rode Duivel Roméo Lavia maakt meteen indruk bij Chelsea: hoe ‘virtual reality’ hem hielp na snertseizoen van amper 32 minuten

Blessure hebben hem een jaar gekost. “Wanneer ben je nu eindelijk terug?”: die frustrerende vraag hoopt Roméo Lavia (20) een tijdje niet meer te horen. Zijn comeback bij Chelsea tegen Manchester City, na een seizoen van amper 32 minuten, doet het beste verhopen. Een inkijk in de revalidatie van een jonge Rode Duivel, die na een bijzonder zwaar jaar voor

Lees meer »

Doodrijder van jong gezin blijft maand langer in de cel: “Zijn spijtbesef wordt met het moment groter”

De autobestuurder die afgelopen zaterdagnacht onder invloed van alcohol een jong gezin op de E403 in Ruddervoorde van de baan maaide blijft een maand langer in de cel. Dat besliste de Brugse raadkamer. Het verkeersongeval eiste een loodzware tol: Janick (29), Janice (30) en Maithé (8) overleden ter plaatse in het verhakkelde wrak. De 50-jarige Jurgen L. verblijft sindsdien zelf

Lees meer »

Walz valt aan en overtuigt in een avond vol sterren

Tim Walz, de running mate van Kamala Harris, pakte woensdag het conventiepubliek in met tomeloze geestdrift en een dosis populisme. Naast Bill Clinton en Stevie Wonder, verscheen ook Oprah Winfrey op het podium. “Nu en dan moet je pestkoppen confronteren.”

Lees meer »

Liefhebbersvoetbalploeg SK Marke blaast 40 kaarsjes uit: “Op naar een gouden jubileum”

Liefhebbersvoetbalploeg Sportkring Marke bestaat 40 jaar. En dat laten sportief verantwoordelijke Nico Goetbals en zijn maats niet zomaar passeren. Op zaterdag 24 augustus zet SK Marke samen met Oldschool de feestneus op om van ‘Samen 40 jaar SK’ een onvergetelijke dag te maken.
The post Liefhebbersvoetbalploeg SK Marke blaast 40 kaarsjes uit: “Op naar een gouden jubileum” appeared first

Lees meer »