Geïnterneerde veroordeeld tot 4 jaar cel voor gijzeling medewerker forensisch psychiatrisch centrum Gent

Een man die in het forensisch psychiatrisch centrum verbleef in Gent, moet 4 jaar naar de gevangenis omdat hij er een personeelslid had gegijzeld. De rechter hield rekening met eerdere feiten. De man moet ook een schadevergoeding betalen aan de medewerkster. 

Meer krantenkoppen in België

Zweden gaat 20 procent van bruine beren doden tijdens jaarlijkse jacht

In Zweden is woensdag het berenjachtseizoen van start gegaan. Tot 15 oktober mogen in totaal 486 bruine beren geschoten worden, ongeveer een vijfde van het totale bestand. Dierenrechtenactivisten maken zich zorgen dat de berenpopulatie wordt aangetast en claimen dat de jacht ingaat tegen de beschermde status die de beer in Europa geniet.

Lees meer »

LIVE. Oekraïne verplicht gezinnen met kinderen in Povrovsk om te evacueren – Zelensky: “Oekraïense inval in Rusland moet bufferzone creëren”

Rusland ontkent een mediabericht over geplande, geheime onderhandelingen voor een gedeeltelijk staakt-het-vuren. De Amerikaanse krant ‘Washington Post’ had bericht dat het Oekraïense offensief in het Russische Koersk plannen voor zulke gesprekken doorkruist heeft. Intussen heeft Oekraïne gezinnen met kinderen in de stad Pokrovsk, vlakbij het front, bevolen om te evacueren.Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

Nu ook 4 van de 5 begeleiders ziek op Kazou-kamp in Spanje: organisatie verplaatst laatste kamp naar Kroatië

De situatie op het Kazou-kamp in Platja D’Aro is intussen bijna onhoudbaar geworden. Dat laat de vader van een aanwezige weten aan onze redactie. Hij stelt zich vragen bij de maatregelen die de organisatie neemt om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Kazou heeft voor de laatste groep die donderdag zou arriveren in Spanje, een alternatieve locatie in

Lees meer »

Voormalig directeur gevangenis Hasselt pleit voor gebruik van smartphones door gevangenen: “Om vervreemding tegen te gaan”

Het gevangeniswezen gaat nieuwe scanners aankopen om actieve gsm’s te kunnen weren uit de gevangenis, maar de voormalige directeur van de gevangenis in Hasselt vindt dat geen goed idee. Hij pleit net voor het invoeren van smartphones voor gedetineerden, om te voorkomen dat ze die via het illegale circuit binnensmokkelen én om niet te vervreemden van de buitenwereld.

Lees meer »

Europese luchthavens voeren opnieuw strengere regels in voor vloeistof in handbagage

De strenge regels voor vloeistof en gels in handbagage worden vanaf september opnieuw van kracht in alle luchthavens in de Europese Unie. Dat deelt de luchthaven van Frankfurt woensdag mee. In de hele EU zullen reizigers zo voortaan opnieuw verpakkingen van maximaal 100 milliliter mogen meenemen. Ze zullen ook verpakkingen met vloeistof opnieuw moeten inpakken in één doorzichtige plastic zak,

Lees meer »

Betonnen loper moet toegankelijkheid op Transfo-site verbeteren: “Verbinding tussen parking, gebouwen en buitenterreinen”

Binnenkort starten de werken op de Transfosite voor de aanleg van een betonnen loper. Deze moet vooral zorgen voor een betere verbinding tussen de nieuwe parking en de gebouwen. Ook wil de gemeente instappen in een Europees project waarbij heel wat subsidie zou komen voor de groenaanleg van de site.
The post Betonnen loper moet toegankelijkheid op Transfo-site verbeteren:

Lees meer »

“Obama suggereert dat Trump een klein pietje heeft. Iedereen kan zich inbeelden hoe Trump daarop reageert”

Wat een vreemd feest is die Democratische conventie in Chicago toch. Uiteraard gaan alle stemmen naar presidentskandidate Kamala Harris, dat was een paar weken geleden al duidelijk. Spannend was het dus niet. Wel interessant om te zien hoe de Democraten zichzelf in de markt zetten. Als een vrolijke bende, met rapper Lil Jon als grootste aandachtstrekker. Totaal anders dan de

Lees meer »

“Dankbaar voor deze unieke kans”: Hanne, Eline, Tiele en Marie uit Alveringem blikken tevreden terug op hun inleefreis naar Malawi

Zestien leerlingen van het bisschoppelijk college in Veurne trokken op inleefreis naar Malawi. Ondertussen zijn ze goed en wel thuis én bekomen van wat toch wel een grootse ervaring is voor 17-jarigen!
The post “Dankbaar voor deze unieke kans”: Hanne, Eline, Tiele en Marie uit Alveringem blikken tevreden terug op hun inleefreis naar Malawi appeared first on KW.be.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Partijvoorzitters Mahdi (CD&V) en Rousseau (Vooruit) gingen afgelopen weekend allebei even ontspannen op Pukkelpop. En gezien hiphopcollectief Stikstof daar optrad, bleek dat zelfs een onverwachte meevaller voor de regeringsonderhandelingen!
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Konvert Koerse keert terug naar Doorniksewijk met groot feest aan Casa Verdi, Café Wielsbeke en Volksplein

Vrijdag 23 augustus gaat de 88ste editie van Kortrijk Koerse door vanaf 16 uur onder de nieuwe naam ‘Konvert Koerse’. Het is de derde editie in de huidige vorm, namelijk een Dames Elite 1.1 wedstrijd. De koers keert terug naar de Doorniksewijk én naar het grote publiek met gratis feestelijkheden.
The post Konvert Koerse keert terug naar Doorniksewijk met

Lees meer »

In het spoor van de Oekraïense soldaten die inval in Rusland mee op poten zetten: “Een granaat ontplofte recht op de veldkeuken van de Russen”

Nu de grens met de Russische regio Koersk is overgestoken, moet het Oekraïense leger ook andere grensgebieden strikt bewaken en monitoren. Het Nieuwsblad volgde de Oekraïense 117de brigade in de loopgraven, waar mortierkanonnen op een kilometer van de Russische grens vijandelijke soldaten onder vuur nemen. “Alle doelen zijn geraakt. Een granaat ontplofte recht op de veldkeuken van de Russen.”

Lees meer »