Gebruik van verslavende slaap- en kalmeringsmiddelen (zoals Xanax en Valium) met 10 procent gedaald

Vorig jaar is het aantal Belgen dat zogenoemde benzo’s slikt met 200.000 gedaald. Dat is een daling van ongeveer 10 procent. Toch blijft het totale gebruik schrikbarend hoog: 2 miljoen landgenoten gebruiken elke dag dergelijke slaap- en kalmeermiddelen die verkocht worden onder merknamen als Xanax en Valium. De benzodiazepines worden afgeraden, omdat ze verslavend zijn en veel nevenwerkingen op lange termijn hebben. 

Meer krantenkoppen in België

Blauwtongvirus op 874 plaatsen in België vastgesteld

Het blauwtongvirus is op 874 plaatsen in België vastgesteld. Dat blijkt dinsdag uit recente cijfers van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Vorige week maandag ging het nog om 501 uitbraken, een forse stijging dus. Maar de verspreiding van het virus – met een seizoensgebonden verloop – gaat zoals verwacht, zegt FAVV-woordvoerder Hélène Bonte.

Lees meer »

Nieuwe beelden tonen hoe hoe luxejacht Bayesian “in 60 seconden zinkt”

Een bewakingscamera van een villa op Sicilië kon vastleggen hoe superjacht Bayesian in de nacht van zondag op maandag werd gegeseld door stormweer. “In amper 60 seconden kan je het schip zien verdwijnen”, zegt de bewoner aan de krant Giornale di Sicilia. Het superjacht van 70 miljoen euro kapseisde iets voor 5 uur ‘s ochtends nadat een plotse, hevige waterhoos

Lees meer »

LIVE. Rusland dient klacht in bij Duitsland over onderzoek Nord Stream

Rusland ontkent een mediabericht over geplande, geheime onderhandelingen voor een gedeeltelijk staakt-het-vuren. De Amerikaanse krant ‘Washington Post’ had bericht dat het Oekraïense offensief in het Russische Koersk plannen voor zulke gesprekken doorkruist heeft. En de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko zegt dat hij troepen gestuurd heeft naar de volledige grens met Oekraïne. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in

Lees meer »

Fortnite terug beschikbaar op iPhone Europa

Epic Games heeft zijn eigen appwinkel gelanceerd voor Android wereldwijd en voor iPhone en iPad in Europa. Hierdoor hoeven gebruikers Fortnite niet meer via de appwinkels van Google en Apple aan te schaffen. Het populaire spel is dus na vier jaar afwezigheid weer beschikbaar voor Apple-apparaten in Europa.

Lees meer »

West-Vlaamse adjunct-hoofdredacteur van Humo met dood bedreigd na column Herman Brusselmans

De heisa rond de column van Herman Brusselmans in Humo kent een nieuw triest dieptepunt. Adjunct-hoofdredacteur Matthias Vanderaspoilden, in een ver verleden nog aan de slag bij De Krant van West-Vlaanderen, werd met de dood bedreigd via Instagram. De West-Vlaming diende klacht in bij de politie.
The post West-Vlaamse adjunct-hoofdredacteur van Humo met dood bedreigd na column Herman Brusselmans

Lees meer »

Rechter straft ‘zombiedrugsdealer’ veel zwaarder dan gevraagd en haalt hard uit: “U verkoopt vergif”

“U verkoopt vergif in onze maatschappij, en dat kan de sociale zekerheid niet aan.” Het is het gerecht menens om dealers van flakka, de zogenaamde zombiedrugs, streng aan te pakken. Dat mocht een 41-jarige man uit Diksmuide ondervinden die de drugs verkocht in Diksmuide. Er werd 18 maanden cel gevraagd, maar de rechter legde M.D. meteen 30 maanden effectief op.

Lees meer »

Messines Ridge Classic op 1 september

De Mesense Bosklappers organiseren op zondag 1 september hun mountainbike- en cyclotocht Messines Ridge Classic. “Voor de eerste 150 inschrijvingen voorzien we onze gekende MRC Buff-bidon”, vertelt Steve Snick.
The post Messines Ridge Classic op 1 september appeared first on KW.be.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

In een nieuw tv-programma gaat Tom Waes manieren testen om tot rust te komen. Een voetbalwedstrijd bijwonen stond aanvankelijk ook op de lijst.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Mijn hondjes zijn vrienden voor het leven. Ook na de dood” Eerste Vlaamse gemeentes maken begrafenis met je huisdier mogelijk

De Franse filmster Alain Delon wenst tussen 35 van zijn geliefde honden begraven te worden. Ook in Vlaanderen mag je sinds kort de urne van een huisdier meenemen in je kist, als de gemeente dat toelaat. Het kan bijvoorbeeld in Kapelle-op-den-Bos. Daar weet Else Vanden Broeck nu al: ‘Mijn chihuahua’s krijgen bij hun overlijden eerst een plekje op de schouw.

Lees meer »

Al voor de derde keer zieken op Spaans Kazou-kamp: “Speciaal virusteam zal onderzoeken wat er aan de hand is”

Op het vakantieadres van Kazou in het Spaanse Platja d’Aro zijn er al voor de derde keer deze zomer jongeren ziek geworden. Van de vijftig 15- en 16-jarigen die woensdag vanuit Mechelen vertrokken, zijn er twintig jongeren en één monitor sinds zaterdagnacht ziek. Eind vorige week, maar ook begin juli, keerden vanuit dezelfde kampplaats al verscheidene jongeren ziek huiswaarts.

Lees meer »

Jurgen L. (50), die jong gezin uit Kortemark aanreed, heeft ziekenhuis verlaten en werd overgebracht naar de gevangenis

Jurgen L. (50), de autobestuurder die zaterdagnacht 17 augustus onder invloed van alcohol een jong gezin op de E403 in Ruddervoorde van de baan maaide, mocht het ziekenhuis verlaten. “De artsen stelden hem in staat om het ziekenhuis te verlaten”, vertelt zijn advocaat Walter Van Steenbrugge. De Brugse raadkamer besliste vorige week om de man al zeker een maand lang

Lees meer »