Extreem zeldzame walvis aangespoeld op strand in Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland is een exemplaar van een van de meest zeldzame en minst bekende walvissoorten aangespoeld. Het karkas van het vijf meter lange dier werd op 4 juli ontdekt op een strand bij Dunedin, op het Zuidereiland. Het gaat waarschijnlijk om een mannelijke spadetandspitssnuitdolfijn. Tot nu toe is er slechts een handvol van die soort ontdekt.

 

Meer krantenkoppen in België

Sculpturen en fotografie sieren het Meulebeekse gemeentehuis

‘Kunst in het gemeentehuis’ is aan de negende editie toe. Hiervoor tekenen fotograaf Tom De Witte en bronskunstenaar Filip Santens. De tentoonstelling loopt nog tot 12 oktober in de voorhal en de eerste verdieping van het gemeentehuis in Meulebeke.
The post Sculpturen en fotografie sieren het Meulebeekse gemeentehuis appeared first on KW.be.

Lees meer »

7 dienstenchequebedrijven worden één: voor 100.000 klanten werd poetshulp stuk duurder

Zeven van de grootste dienstenchequebedrijven van het land zullen vanaf vandaag onder dezelfde merknaam poetsen en strijken. Onder meer ‘Dienstenaanhuis’ en ‘Plus Home Services’ heten voortaan ‘Daenens’. Het merk wordt met 100.000 gebruikers en meer dan 16.500 medewerkers meteen de grootste werkgever in de sector van de poetshulp en één van ‘s lands grootste werkgevers. Voor de klant verandert er

Lees meer »

Dertiger riskeert 4 jaar cel voor steekpartij op studio in Roeselare: “Verraad van mijn enige en beste vriend deed me de das om”

“Mijn beste en enige vriend bleek dan toch niet zo oprecht en ik verloor de controle.” Een 34-jarige man uit Roeselare riskeert voor de rechtbank in Kortrijk vier jaar cel omdat hij zijn vriend met een zakmes vijf keer in de benen en de hals stak. “Een tikkende tijdbom”, vond de openbare aanklager, maar dat vond Ismail A. niet zo

Lees meer »

Opvallend weinig wespen deze zomer (en daar moeten we niet om juichen)

Officiële tellingen zijn er niet, maar het valt wel op: er zijn dit jaar minder wespen dan andere zomers. Dat heeft voornamelijk te maken met het natte voorjaar, zegt insectenkenner Peter Berx. En dat is niet goed voor het ecosysteem. "Eén of twee slechte voorjaren na elkaar is niet zo erg, maar als deze trend blijft voortduren, dan weet ik

Lees meer »

Al voor de derde keer zieken op Spaans Kazou-kamp: “Speciaal virusteam zal onderzoeken wat er aan de hand is”

Op het vakantieadres van Kazou in het Spaanse Platja d’Aro zijn er al voor de derde keer deze zomer jongeren ziek geworden. Van de vijftig 15- en 16-jarigen die woensdag vanuit Mechelen vertrokken, zijn er twintig jongeren en één monitor sinds zaterdagnacht ziek. Eind vorige week, maar ook begin juli, keerden vanuit dezelfde kampplaats al verscheidene jongeren ziek huiswaarts.

Lees meer »

‘Kotmadam’-actrice Helle Vanderheyden vindt opnieuw de liefde bij collega-acteur: “Jij bracht weer licht”

Helle Vanderheyden (34), bekend van haar rol als ‘Martha’ in de populaire televisieserie ‘De Kotmadam’, heeft opnieuw de liefde gevonden. De gelukkige is Daan Keisse, een musicalacteur die al meespeelde in onder andere ‘14-18′, ‘A Christmas Carol,’ en ‘Hairspray’. In die laatste productie stonden Helle en Daan al samen op het podium.

Lees meer »

Mede-oprichtster taxibedrijf OTO Rachel Marcus (89) overleden

Op 18 augustus is Rachel Marcus, weduwe van Robert Rousselle, overleden in WZC Godtschalck. Rachel werd 89 jaar en stond bijna 60 jaar geleden samen met echtgenoot Robert aan de wieg van het bekende taxibedrijf OTO.
The post Mede-oprichtster taxibedrijf OTO Rachel Marcus (89) overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »