Explosief in auto gegooid in Antwerpen: wagen brandt deels uit, verschillende woningen beschadigd

Onbekenden hebben maandag op het Kiel een explosief tot ontploffing gebracht in een geparkeerde wagen. De wagen brandde deels uit, door de impact van de knal sneuvelden ook verschillende ramen van woningen in de straat.

 

Meer krantenkoppen in België

Alleen boete van 1.064 euro is zijn deel, maar bijna was Ben O’Connor zijn leiderstrui in Vuelta erg bizar kwijt

Oef. Want bijna was Ben O’Connor zijn rode trui in de Vuelta op wel erg onwaarschijnlijke wijze kwijtgespeeld. De Australiër werd na afloop van de zestiende rit naar de mythische Lagos de Covadonga op het podium verwacht om zijn leiderstrui op te halen, maar was daar niet te zien. O’Connor en Decathlon AG2R dachten immers dat dit moment elders plaatsvond,

Lees meer »

Lassers, koks, boekhouders: het leger heeft je nodig. Defensie wil net als onderwijs inzetten op zij-instromers

Steeds meer Belgen vinden de weg naar Defensie. Dit jaar klopt de organisatie af op een recordaantal kandidaat-militairen. Nu al schreven 9.800 mensen zich in om deel te nemen aan de selectieprocedure. “Tegen het einde van het jaar verwachten we 11.000 inschrijvingen”, vertelt driesterrengeneraal en personeelsbaas van Defensie Thierry Esser. Hij pleit voor een hervorming van het statuut van militairen

Lees meer »

Extreemrechtse AfD grootste partij in Oost-Duitse deelstaat Thüringen

Het uiterst rechtse Alternative für Deutschland (AfD) heeft de deelstaatverkiezingen in de Duitse deelstaat Thüringen gewonnen. Dat blijkt uit de officiële resultaten, die zondagavond laat bekend werden gemaakt. De extreemrechtse partij haalde 32,8 procent van de stemmen en haalt het daarmee ruim van de CDU, die het met 23,6 procent van de stemmen moet stellen.

Lees meer »

30 jaar LETS in Vlaanderen: Een feest van duurzaamheid, verbinding en solidariteit in Kortrijk

Op zaterdag 7 september organiseert LETS Vlaanderen het evenement LETS is More! in JC Tranzit, van 10.30 tot 17 uur. “Het belooft een inspirerende dag te worden waarin gemeenschapszin, duurzaamheid en verbondenheid centraal staan”, zegt Wesley Dooms, bewegingscoördinator LETS Vlaanderen vzw.
The post 30 jaar LETS in Vlaanderen: Een feest van duurzaamheid, verbinding en solidariteit in Kortrijk appeared first

Lees meer »

Versmelten met je thuis

Mumbai, Cuba, de Mekong … Fotograferen is de confrontatie met een andere werkelijkheid aangaan. Soms botst die, soms matcht die. Maar de wereld intrekken lukt nu even niet, door een pijnlijke schouder.

Lees meer »

Officiële opening nieuwe vrije basisschool H. Familie in Oudenburg: “Nu komt het echte werk”

Zaterdag 31 augustus was een hoogdag voor het onderwijs in de Arnoldusstad. Nadat in 2005 een subsidiedossier werd ingediend, kreeg de vrije basisschool H. Familie eindelijk een nieuw gebouw dat vlak voor de start van het schooljaar officieel werd geopend. “I had a dream that one day we will have a new schoolbuilding”, opende Geert Sanders, voorzitter van het schoolbestuur,

Lees meer »

Seksuele handelingen en onnodig geweld: 3 Hasseltse cipiers in opspraak na incidenten in gevangenis

Het gevangeniswezen bevestigt dat drie cipiers in de Hasseltse gevangenis momenteel aan een onderzoek onderworpen worden na verschillende incidenten. Zo wordt een vrouwelijke cipier ervan beticht seksuele handelingen te hebben gesteld met een gedetineerde en loopt er een onderzoek naar twee mannelijke cipiers die onnodig geweld gebruikt zouden hebben ten aanzien van een gevangene.

Lees meer »

“Hij is een serial winner”: Nederlander Mark Faber wordt nieuwe hoofdtrainer Vlaamse Zwemfederatie (maar is ook niet onbesproken)

De Vlaamse Zwemfederatie (VZF) gaat vanaf september in zee met toptrainer Mark Faber als hoofd van de topsportwerking. Hij verlaat Nederland met grote adelbrieven – vier olympische zwemmedailles als trainer – maar is ook niet onbesproken na klachten over ongepast gedrag. Na een intern onderzoek mocht hij in Nederland wel aanblijven. “Roos Vanotterdijk en onze andere elitezwemmers staan integraal achter

Lees meer »