Er waait een frisse wind door de Waalse politiek. Maar de belofte op vernieuwing is daar al vaak gemaakt

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Terwijl Oekraïners doorstoten in Koersk, verslechtert situatie aan oostfront: “Troepen moeten opnieuw granaten rantsoeneren”

Terwijl het Oekraïense offensief in de Russische provincie Koersk zich met rasse schreden voortzet, gaat de situatie aan het oostfront er fel op achteruit. Dat schrijft de Britse zakenkrant ‘The Financial Times’ op basis van anonieme bronnen. “De troepen die de Russen in de regio Donetsk proberen terug te drijven, moeten nu opnieuw granaten rantsoeneren”, klinkt het.

Lees meer »

London Zoo verwijdert gorilla-kunstwerk van Banksy

Het jongste kunstwerk van Banksy aan de London Zoo – een streetarttekening op een rolluik aan de ingang van de dierentuin – werd om veiligheidsredenen verwijderd. Om het werk veilig te stellen, maar ook om de toegangspoorten van de zoo tijdens de drukke zomerperiode volledig te kunnen gebruiken, luidt het bij de zoo. In de plaats werd een replica geplaatst.

Lees meer »

David Vanneste is de nieuwe T1 van SV Wevelgem City B: “Carrière begonnen bij Wevelgem”

David Vanneste was de vorige zes seizoenen T2 van de Wevelgemse A-ploeg. Volgend seizoen neemt hij als T1 de Wevelgemse B-ploeg voor zijn rekening. David Vanneste is geen spring-in-’t-veld, maar een plichtsbewuste trainer die door zijn jarenlange ervaring als speler iets van voetbal afweet. SV Wevelgem City B is in goede handen.
The post David Vanneste is de nieuwe

Lees meer »

Shortersprooi Alfen legt examen af

20:39 Alfen, het meest geshorte aandeel van de Nederlandse beurs, publiceert woensdagavond kwartaalcijfers. Het bedrijf heeft een stevige opsteker nodig om het beleggersvertrouwen te herstellen.

Lees meer »

De Ark drie dagen lang een speeldorp

Drie dagen lang werden de namiddagen rond half augustus in de Ark gevuld met activiteiten voor de Ardooise jeugd. Na een geslaagde tryout, enkele maanden geleden, werd een driedaagse opgezet volgens hetzelfde concept. Een speeldorp met springkastelen, workshops, een zomerse bar en veel begeleide animatie… Alles was er om de kinderen te boeien. (JM/foto JM)
The post De Ark

Lees meer »

LIVE VUELTA. Sprintersploegen controleren Spaans kopduo in gezapige rit, wie toont groene ambitie in eerste tussensprint?

De tweede etappe in de Vuelta brengt de renners van Cascais naar Ourém. Op papier een rit voor de sprinters, maar een knikje in de absolute slotfase zou wel eens roet in het eten van de snelle mannen kunnen gooien. Mits een overwinning kan Wout van Aert dankzij het spel der bonificaties de rode leiderstrui overnemen van Brandon McNulty. Slaagt

Lees meer »

12de Bartholomeusfeesten in Nieuwmunster worden ‘volkse kermesse’: figuranten pakken uit met ‘levende geschiedenis’ van het dorp

De Bartholomeusfeesten in Nieuwmunster krijgen dit jaar een nostalgisch randje: het dorp wordt drie dagen lang ondergedompeld in een onvervalste fifties-sfeer. “Het waren dé gloriedagen van Nieuwmunster.”
The post 12de Bartholomeusfeesten in Nieuwmunster worden ‘volkse kermesse’: figuranten pakken uit met ‘levende geschiedenis’ van het dorp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stroom stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen in Ardooie voor: “Ervaring én expertise”

Ter gelegenheid van de jaarlijkse BBQ heeft de Beweging Stroom de kandidaten voor de komende verkiezingen voorgesteld. Er is een volledige lijst. “We wisselen kandidaten met ervaring af met nieuwkomers die nieuwe en broodnodige expertise in het beleid brengen”, zegt co-voorzitter Koen Fillieux.
The post Stroom stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen in Ardooie voor: “Ervaring én expertise” appeared first on

Lees meer »

Norah (12) lijdt aan agressieve vorm van epilepsie: “Dolfijntherapie in Curaçao lijkt enige uitweg”

Norah Franken (12) lijdt aan myoclone absence-epilepsie, een vorm van epilepsie waarbij ze voortdurend kortstondig het bewustzijn verliest. In de meeste gevallen is de ziekte goed te behandelen, maar Norah lijdt aan een agressieve vorm die niet vatbaar lijkt voor medicatie. Dolfijntherapie is een volgende optie die ze wil proberen. Om de hoge kostprijs van 25.000 euro te betalen, werd

Lees meer »

Bruno Wyndaele maakt tv-comeback in quiz ‘The Floor’: “De bewijsdrang van twintig jaar geleden heb ik niet meer”

“Ik vind het fijn om te merken dat er op VTM nog plaats is voor een 58-jarige man.” Hij is dé verrassing dit najaar op VTM. Zes jaar na zijn laatste tv-optreden gaat Bruno Wyndaele (58) de nieuwe spelshow ‘The Floor’ presenteren. Flatterend, vindt de bezieler van ‘De Laatste Show’, maar hij miste de camera’s niet. “Ik heb geen bewijsdrang

Lees meer »

Team Waregem stelt volledige lijst en programma voor: “Stad opnieuw sexy maken”

Dinsdagavond verzamelden de kandidaten van Team Waregem in Hotel T. Lijsttrekker Johan Vanhove stelde er de volledige lijst en de speerpunten van het programma voor. “We gaan voor een bruisend Waregem en zetten hard in op inspraak van de burger, we willen onder meer een centraal meldpunt waar inwoners met vragen en klachten terechtkunnen.”
The post Team Waregem stelt

Lees meer »