Donald Trump geeft eerste interview na aanslag: “Dokter noemde het een mirakel. Ik had dood moeten zijn”

Donald Trump heeft in de Amerikaanse krant ‘New York Post’ getuigd over de aanslag van zaterdagavond op een verkiezingsrally in Pennsylvania en hoe hij op het nippertje aan de dood ontsnapte. Volgens de krant klonk hij “dankbaar” en “strijdvaardig”. 

Meer krantenkoppen in België

Jacques en Agnes varen al 70 jaar in hun huwelijksbootje

Jacques Vandenberghe (96) en Agnes Staelens (93) kregen in wzc De Zon het bezoek van raadslid Stephanie Demeyer naar aanleiding van hun platina huwelijksjubileum: 70 jaar getrouwd. Stephanie overhandigde hen een tuil bloemen en een mandje met Kortrijkse delicatessen. Jacques en Agnes verblijven in wzc De Zon in Bellegem.
The post Jacques en Agnes varen al 70 jaar in

Lees meer »

KIJK. Dit was dé verrassingsact van Pukkelpop: Selah Sue en acht andere artiesten traden op als The Atomic Orchestra

Was het Jasper Steverlinck of Helmut Lotti? De afgelopen dagen werd er serieus gespeculeerd over wie er achter het mysterieuze The Atomic Orchestra op de affiche zat. Maar de maskers zijn inmiddels afgevallen. Selah Sue, rapper Yong Yello, metalbrand Brutus, Warhaus, Eefje de Visser, Blackwave, Alex Agnew, Glints én Daan lieten de Marquee-tent trillen.

Lees meer »

Uitgeweken Bomenaar op Democratische Conventie: “Zo’n enthousiasme heb ik niet meer gezien sinds de Obama-campagne van 2008”

Thierry Wernaers, die in 2000 verhuisde van Boom naar de Amerikaanse staat North Carolina, is een van de 4.000 afgevaardigden op de Democratische Conventie in Chicago. Ruim een maand geleden ging hij nog de straat op om mensen te overtuigen om voor Joe Biden te stemmen. Nu brengt hij op de conventie als afgevaardigde zijn stem uit voor Kamala Harris

Lees meer »

“Zelfs Eddy Merckx en Kamagurka hebben nog bij ons gevoetbald”: Strandleeuwen voetballen al 75 jaar op strand van Mariakerke

De Oostendse voetbalclub en vriendengroep Strandleeuwen viert dit jaar haar 75ste verjaardag. De club werd opgericht in 1946 en dankt haar bestaan aan de sportieve locals die graag bewoners verenigen door samen een balletje te trappen. Voetballen doen ze niet op een veld, maar wel op het strand van Mariakerke. “West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Gent. Onze leden kwamen van overal”,

Lees meer »

Onderzoek geopend naar schepen voor aanprijzen dubieuze investeringen: “Constructies met piramidespelen”

Het parket van West-Vlaanderen heeft een onderzoek geopend naar Oostends schepen Kurt Claeys (Open VLD). De redactie van VRT NWS kon verschillende getuigen spreken die de schepen ervan beschuldigen dubieuze investeringen aangeprezen te hebben in en rond de stad. Daarbij zou er ook een voorstel geweest zijn om geld te gebruiken dat gebruikt wordt voor sociale doeleinden in de stad.

Lees meer »

Forse uitbreiding Antwerps Hilton Hotel op til: vier nieuwe bouwlagen én zwembad op het dak

Het Hilton Hotel op de Antwerpse Groenplaats heeft plannen om uit te breiden met vier extra bouwlagen en een buitenzwembad op het dak. Dat is te lezen in een vergunningsaanvraag die bij de stad is ingediend. De eerste verdieping van het Grand Bazar Shopping Center wordt omgevormd tot kantoorruimte, terwijl de tweede verdieping plaats maakt voor nieuwe hotelkamers. De overige

Lees meer »

Elon Musk ontkent schenking Cybertruck aan Tsjetsjeense leider Kadyrov

Elon Musk heeft ontkend dat hij de Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov een Cybertruck heeft geschonken. “Ben je echt zo achterlijk dat je denkt dat ik een Cybertruck aan een Russische generaal heb geschonken?”, schreef Musk op zijn socialemediaplatform X. “Nog een voorbeeld van hoe hard de traditionele media liegen”, voegde hij daaraan toe.

Lees meer »