Deze mensen laten zich vrijwillig opsluiten in een kamer met enkel een voedergat in de deur

Geen smartphones of laptops, vier kale muren en een cel niet groter dan de gemiddelde voorraadkast: dat is de woonplaats van de hikikomori, oftewel ouders die zich volledig afgesneden hebben van de buitenwereld om hun geïsoleerde kinderen beter te begrijpen.

 

Meer krantenkoppen in België

Cercle-verdediger Jesper Daland trekt naar Cardiff City

Jesper Daland trekt na drie seizoenen de deur achter zich dicht bij Cercle Brugge. De Noorse verdediger en sterkhouder van Cercle vertrekt naar de Engelse tweedeklasser Cardiff City en ondertekende in de Welshe hoofdstad een contract van vier seizoenen. Beide clubs maakten de overgang dinsdag wereldkundig.
The post Cercle-verdediger Jesper Daland trekt naar Cardiff City appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oosterweelwerken schakelen versnelling hoger: aanleg van ‘enorme paperclip’ aan Antwerps Noordkasteel begonnen

Na ruim twee jaar voorbereidingen treedt een belangrijke nieuwe fase in de Oosterweelwerken op de Antwerpse Rechteroever in werking. Aan het Noordkasteel is de aannemer deze week officieel gestart met de aanleg van het Oosterweelknooppunt, een verzonken netwerk van op- en afritten en tunnels. Tegen 2030 moet dit nieuwe knooppunt, dat de vorm van een enorme paperclip heeft, klaar zijn.

Lees meer »

Genderneutrale Ensors blijven ondanks kritiek, maar stemprocedure verandert

Ook in 2025 blijven de Ensors, de film- en televisieprijzen die tijdens Filmfestival Oostende worden uitgereikt, genderneutraal. Alle acteerprestaties worden nog steeds samen beoordeeld, ondanks de forse kritiek uit de film- en televisiewereld daarop. Bij de laatste editie is er geen enkele vrouw bekroond voor haar acteerprestatie. De stemprocedure wordt wel aangepast, laat de Ensor Academie weten op een persconferentie.

Lees meer »

West-Vlaamse Tina Turner organiseert gloednieuwe hoedenshow ‘Chapeau XXIV’ in kerk: “Het wordt bijzonder”

’t Is den hoed die ’t em doet. De vrijdagmiddag van de Waregem Koerse Feesten krijgt dit jaar een bijzondere invulling. Marijke Vantieghem (70) zet samen met de stedelijke dienst Feestelijkheden een nieuwe modeshow op poten in de centrale kerk. De diverse ontwerpers bieden er na de show ook hun hoeden te koop aan.
The post West-Vlaamse Tina Turner

Lees meer »

Studio 100 bedankt presentator al na twee weken repeteren voor Nederlandse ‘40-45, de musical’: “Meer dan een tegenslag dat het zo is gelopen”

Studio 100 dacht de Nederlandse musicalsensatie van het jaar te hebben maar dat liep uit op een sisser. Tv-presentator Frits Barend kreeg een mooie rol in de Nederlandse versie van 40-45, maar al bij de start van de repetities werd hij vriendelijk bedankt. “Het is meer dan een tegenslag dat het zo is gelopen”, erkent Studio 100-CEO Anja Van Mensel.

Lees meer »