De sneer van Elon Musk is nog een van de bravere: kritiek op Kimberly Cheatle, baas van geheime dienst, neemt toe na aanslag op Trump

“Ze moet onmiddellijk geschorst worden.” Directeur Kimberly Cheatle krijgt zware kritiek omdat de Amerikaanse geheime dienst de schoten richting Donald Trump niet kon voorkomen. Wie is de vrouw die Amerika’s toppolitici veilig moet houden?

 

Meer krantenkoppen in België

Tienkoppig Cercle klopt Molde en gaat met opgeheven hoofd naar Conference League

Cercle Brugge heeft donderdagavond in zijn terugmatch in de derde voorronde van de Europa League niet kunnen stunten tegen het Noorse Molde FK. Groen-wit knokte zich met een man minder naar een 1-0-overwinning, maar door de 3-0-nederlaag uit de heenwedstrijd is het veroordeeld tot de play-offronde van de Conference League.
The post Tienkoppig Cercle klopt Molde en gaat met

Lees meer »

Lichtfeest in pittoreskpolderdorpje Lissewege

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus baadt Lissewege ’s avonds opnieuw in het licht tijdens de 24ste editie van Lichtfeest Lissewege. Samen met Strijklicht, het Gentse collectief en de twee basisscholen Ter Poorten en De Lisblomme werkt het festival rond het thema ‘De Elementen’. Bezoekers worden twee avonden meegenomen op een betoverend parcours langs
The post Lichtfeest in

Lees meer »

Adjunct-hoofdredacteur Humo dient klacht in voor bedreiging na column Herman Brusselmans

Matthias Vanderaspoilden, adjunct-hoofdredacteur van het weekblad Humo, heeft een klacht ingediend wegens bedreiging. Die bedreiging werd geuit in de nasleep van de controverse rond de column van Herman Brusselmans. "Ik heb al veel scheldtirades over me heen gekregen sinds het verschijnen van de column, maar dit is anders, omdat hier ook mijn familie wordt geviseerd", zegt Vanderaspoilden.

Lees meer »

Voormalig Brugs burgemeester Renaat Landuyt is master in de filosofie: “De mode bepaalt de politieke dans, niet de partij”

Voormalig minister en ex-burgemeester Renaat Landuyt (65), Bruggeling met Ieperse roots, is aan de KU Leuven met grootste onderscheiding master in de filosofie geworden. Met een masterproef over ‘modedemocratie’: hoe de mode onze democratie stuurt. Een opmerkelijke stelling.
The post Voormalig Brugs burgemeester Renaat Landuyt is master in de filosofie: “De mode bepaalt de politieke dans, niet de partij”

Lees meer »

“Zelfs zwemmen kan hij”: Remco Evenepoel en Oumi geven inkijk in deugddoende vakantie op Grieks eiland

“Vierdaags uitje met mijn geliefde, batterijen heropladen na de Olympische Spelen”, schrijft Remco Evenepoel bij een video die een inkijk geeft in de recente en korte vakantie die de dubbele olympische kampioen beleefde op een Grieks eiland. “Nu terug aan het trainen”, staat er ook bij. Grappige reactie op de Instagrampost: “Oh nee jongens, hij kan zelfs zwemmen.”

Lees meer »

KIJK. Hezbollah deelt beelden van gigantisch ondergronds tunnelnetwerk, waar vrachtwagens met raketten moeiteloos door rijden

De Libanese sjiitische beweging Hezbollah heeft een video verspreid die een groot ondergronds tunnelnetwerk en raketwapens lijkt te tonen. Bovenstaande beelden zijn naar buiten gebracht terwijl de beweging dreigt met vergeldingsaanvallen op Israël voor de dood van Hezbollahcommandant Fuad Shukr eind juli bij een gerichte Israëlische aanval.

Lees meer »

LIVE VUELTA. Schiet Wout van Aert vandaag wél raak?

De tweede etappe in de Vuelta brengt de renners van Cascais naar Ourém. Op papier een rit voor de sprinters, maar een knikje in de absolute slotfase zou wel eens roet in het eten van de snelle mannen kunnen gooien. Mits een overwinning kan Wout van Aert dankzij het spel der bonificaties de rode leiderstrui overnemen van Brandon McNulty. Slaagt

Lees meer »