Brugse komplotdenker door politie uit bed gelicht

De politie heeft midden in de nacht een gewapende inval uitgevoerd in bowlingzaal Kings Club in de Slachthuisstraat in Brugge en heeft bewoner Hans Blanckaert vanuit zijn flat boven de horecazaak geboeid weggevoerd. Hij had na een eerder faillissement een beroepsverbod en wordt verdacht van witwassen, verduistering en het bezit van verboden wapens. Na twaalf uren in de politiecel werd de Bruggeling vrijgelaten. Hij dient klacht in tegen de politie, omdat die hem geen huiszoekingsbevel toonde bij de razzia.

De Brugse komplotdenker Hans Blanckaert, die al jarenlang het gezicht is van bowlingzaal Kings Club in Sint-Pieters en tijdens de pandemie een betoging van een anti-vaxxers in Brugge organiseerde, lanceerde zondagavond een filmpje op zijn Facebook-pagina, waarin hij het optreden van de politie op de korrel neemt.

Poedelnaakt

“Ik lag vredig te slapen met een mooie dame aan mijn zijde, toen een S.W.A.T.-team met veel geweld om 5 uur binnendrong. Zonder de aanwezigheid van die vrouw was ik er wellicht niet weer”, beweert Hans Blanckaert, die als bewijs foto’s van de camerabeelden van de Kings Club toont.

Een achtkoppig, gewapend special forces team, voorzien van schilden, beukte de voordeur in, gooide een flitsbom en drong de flat boven het snookersalon. Poedelnaakt werd Hans Blanckaert uit zijn bed gelicht en in de boeien geslagen. “Er werden groene lezers op mij ogen en mijn geslachtsdelen gericht. Een eenvoudige snookerspeler wordt behandelt als was hij de gevaarlijkste terrorist van het land”, vervolgt hij in het filmpje.

Kruisboog

Volgens Hans Blanckaert heeft de politie geld, een kleine kruisboog en een handpistool met 250 kogels meegenomen. “De grote kruisboog hebben ze vergeten. Ik mag toch thuis zo’n wapen hebben om mij te verdedigen bij een inbraak? Ik heb het enkele jaren geleden gekocht en oefen af en toe op een vuilnisemmer.”

“Indien de politie mij vriendelijk gezegd had, dat ze een verzoek tot huiszoeking van de onderzoeksrechter hebben, zou ik ze binnen gelaten hebben. Tot op heden heb ik dat verzoekschrift niet gezien. Politie en onderzoeksrechter wijzen naar elkaar! Daarom zal ik klacht indienen wegens belaging en inbraak door de politie.”

Geblinddoekt

Hans Blanckaert werd geblinddoekt naar het Politiehuis in de Coiseaukaai in Brugge gevoerd, waar hij na een dutje in de politiecel anderhalf uur verhoord werd. “De klacht is een klucht. Ik wordt verdacht van verduistering, het niet naleven van een beroepsverbod, laattijdige aangiftes en het witwassen van geld.”

“De politie verwijst hiervoor naar mijn faillissement in 2008. Ze zoeken mij sinds 2013. Maar ik ben niet de zaakvoerder van Kings Club, ik ben er werknemer. Omdat ik het gezicht ben van die horecazaak, denken velen ten onrechte dat ik de zaakvoerder ben. Het is trouwens belachelijk dat ze nu een gerechtelijk onderzoek starten, want op 1 januari 2025 verloopt mijn beroepsverbod.”

Geld

Acht leden van het S.W.AT.T-team en zes mensen van de recherche hebben enkele messen, een lamp met een teaser, een kleine kruisboog en een handwapen meegenomen. Maar ze hebben nu ook cash geld uit een omslag en uit mijn portefeuille mee. Tijdens het verhoor werd mij verweten dat ik een auto verduisterd heb. Maar ik heb mij BMW perte totale gereden!”

“Na twaalf uren hebben ze mij vrijgelaten uit de politiecel. Geen enkele advocaat wil mij bijstaan. Mijn geld – 1.150 cash – kreeg ik niet terug. Ik zal de kapotte deur zelf moeten vervangen. Daarom doe ik via Facebook een oproep om mij financieel te helpen bij deze gerechtelijke procedure.”

Naar Paraguay?

“Ik word behandeld als de grootste gangster van België. Doet de politie dat voor elke ondernemer die failliet gaat?”, aldus Hans Blanckaert, die zijn zaak eind deze maand – een weekje later dan voorzien – definitief sluit. Hij heeft plannen om te emigreren naar Paraguay of Argentinië.

Politie en parket hullen zich in stilzwijgen: het gaat om een lopend gerechtelijk onderzoek, daarover kan en mag niet gecommuniceerd worden.

The post Brugse komplotdenker door politie uit bed gelicht is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Fitnesscoach belandt in ziekenhuis nadat ze virale komkommersalade probeert te maken: “Genezing kan maanden duren”

Op Tiktok valt elke dag wel een nieuwe trend te ontdekken. Maar sommige van die rages kunnen gevaarlijk zijn, al lijken ze op het eerste gezicht saai en onschuldig. Zo wilde de Australische Bec in de voetsporen van een zeker Logan treden, een Tiktokker die extreem populair is geworden met recepten waarin hij telkens een hele komkommer verwerkt. Maar nog

Lees meer »

De rode cijfers achter het Durbuy van Marc Coucke: miljoenenverliezen voor luxehotels en golfclubs

Durbuy is (voorlopig) niet Marc Couckes kip met de gouden eieren. Zoveel blijkt uit de nieuwe jaarrekeningen van de verblijfs- en vrijetijdsactiviteiten in het Ardeense stadje. Wij doken in de cijfers en ontdekten dat onder meer Couckes vijfsterrenhotel Sanglier en golfclubs nog altijd (zwaar) verlieslatend zijn, terwijl het avonturenpark intussen wel al fraaie groene cijfers neerzet.

Lees meer »

Alain Delon was ‘un beau garçon’, de knapste van de wereld zelfs, maar ook een bad boy

Eén van de monstres sacrés van de Franse cinema is niet meer. Alain Delon (88) overleed zondagochtend in zijn huis in Douchy-Montcorbon, ten zuiden van Parijs. De acteur die in zijn glorieperiode omschreven werd als ‘de knapste man op aarde’ werd vooral in de jaren 60 en 70 wereldwijd aanbeden. Maar vanwege zijn politieke overtuigingen en criminele contacten werd hij

Lees meer »

Kandidaat carnavalprinses Heidi trekt zich terug na financiële problemen met prins Wesley

Het klonk als een sprookje toen kandidaat Prins Carnaval 2025 Wesley 1 (Wesley Noë) en zijn ‘roosje’ Heidi Vanhee zich nog vóór het einde van het vorige carnavalseizoen kandidaat stelden als nieuw prinsenpaar. Het duo bruiste van energie en wist heel wat sponsors te strikken. Maar nu laat Heidi weten dat ze zich als kandidaat prinses terugtrekt. “Wesley maakt er

Lees meer »

LIVE VUELTA. Sprintersploegen controleren Spaans kopduo in gezapige rit, wie toont groene ambitie in eerste tussensprint?

De tweede etappe in de Vuelta brengt de renners van Cascais naar Ourém. Op papier een rit voor de sprinters, maar een knikje in de absolute slotfase zou wel eens roet in het eten van de snelle mannen kunnen gooien. Mits een overwinning kan Wout van Aert dankzij het spel der bonificaties de rode leiderstrui overnemen van Brandon McNulty. Slaagt

Lees meer »

Nieuwe gevangenis van Haren “overhaast” geopend, stelt toezichtsraad: “Personeel zegt zelf dat het onvoldoende is opgeleid”

Personeelsleden van het gevangeniscomplex van Haren zeggen dat ze niet genoeg opgeleid zijn. Dat staat te lezen in het jaarrapport van 2023 van de toezichtsraad. Volgens het rapport zegt het personeel dat de opening van de gevangenis overhaast was en dat toenmalig Justitie-minister Vincent Van Quickenborne (Open VLD) “op de opening had aangedrongen”.

Lees meer »