Brandweer van Gistel organiseert nieuwe opendeurdag

Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus organiseert de brandweerpost van Gistel een nieuwe opendeurdag.

Het is dus nog even wachten, maar de promotie van het evenement – dat steevast veel bekijks lokt – wordt nu opgestart. De actie op zaterdag loopt van 14 tot 18 uur, op zondag tussen 10 een 18 uur. Er staan verschillende demonstraties gepland – denk aan tips om het thuis en in de tuin brandveilig te maken en te houden –, maar ook kinderanimatie. De opendeurdag in de Neerhofstraat 16 is gratis. Voor commandant en postoverste Francis Vermote wordt het z’n eerste opendeur. Hij volgde eind vorig jaar Frank Vanhixe op, die er 44 jaar aan de slag was, waarvan 33 jaar als overste.

The post Brandweer van Gistel organiseert nieuwe opendeurdag is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Dries Mertens en Jan Vertonghen blooperen erop los in oproepvideo ‘Masters of Madness’: “Waren we niet aan het oefenen?”

Nog tot 18 augustus kunnen mensen zich inschrijven voor ‘Masters of Madness’. Dat is een nieuwe voetbalcompetitie van Dries Mertens en Jan Vertonghen waarin 80 mannen en vrouwen verdeeld over acht gemengde teams het tegen elkaar opnemen. De twee profvoetballers willen een oproepvideo maken met regisseur Jan Eelen – vooral gekend als het brein achter ‘Het Eiland’ en ‘In de

Lees meer »

Kristof Huyghe (KAVR): “Geniet van stratenlopen”

De 50-jarige Kristof Huyghe doorliep alle jeugdreeksen bij de Koninklijke Atletiek Vrienden Roeselare. Als 19-jarige hing hij zijn spikes een tijdje aan de spreekwoordelijke haak om fervent wielertoerist te worden. Maar in 2000 keerde hij terug naar zijn oude liefde: het lopen.
The post Kristof Huyghe (KAVR): “Geniet van stratenlopen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Vergelijk me niet met Kopecky”: ex-profwielrenster Patsy Maegerman (52) behaalde 30 jaar geleden zilver op WK

Vandaag is het dag op dag 30 jaar geleden dat Patsy Maegerman (52) uit Ichtegem een zilveren medaille behaalde op het WK wielrennen op de weg. “Ik word daar nog geregeld aan herinnerd”, aldus de ingeweken Oost-Vlaamse, die getrouwd is met ex-profvoetballer Christophe Lauwers.
The post “Vergelijk me niet met Kopecky”: ex-profwielrenster Patsy Maegerman (52) behaalde 30 jaar geleden

Lees meer »

Vandalen dringen vakantiecentrum Het Reigersnest binnen: schade aan branddeur en drie stoelen

Vandalen of inbrekers zijn dinsdagochtend vroeg vakantiecentrum ‘Het Reigersnest’ in de Prins Boudewijnlaan in Koksijde binnen gedrongen. Daarbij maakten ze nogal wat schade: een branddeur raakte vernield en drie stoelen werden naar beneden gegooid.
The post Vandalen dringen vakantiecentrum Het Reigersnest binnen: schade aan branddeur en drie stoelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Linda Dujardin is 50 jaar organiste in de Sint-Brixiuskerk van Ooigem: “Ik ben de medepastoor van toen nog altijd dankbaar”

Linda Dujardin wordt op zaterdag 24 augustus in de bloemetjes gezet voor haar 50-jarig jubileum als organiste. Dat gebeurt in de Sint-Brixiuskerk tijdens de eucharistieviering van 16 uur. Ze is de eerste benoemde vrouwelijke organiste van het bisdom.
The post Linda Dujardin is 50 jaar organiste in de Sint-Brixiuskerk van Ooigem: “Ik ben de medepastoor van toen nog altijd

Lees meer »

Nieuwste Bruegelstoet na zes jaar belooft een uniek volksfeest te worden: “We brengen leute tussen de mensen”

In de gastvrije hoeve Wouter De Prest stelde het Bruegelcomité zopas het Bruegelweekend van zaterdag 31 augustus en zondag 1 september voor. De absolute blikvanger in een rijkgevuld programma wordt de nieuwste Bruegelstoet, die voor het eerst in zes jaar uitrukt. “We pakken ditmaal uit met zo’n 500 figuranten, verdeeld over 46 groepen”, vertelt voorzitter Dirk De Meyere. “We maken

Lees meer »