Belgische werknemers vandaag ‘bevrijd’ van belastingen

De Belgische werknemers vieren maandag ‘Tax Liberation Day’, de dag van het jaar vanaf wanneer ze in theorie niet langer belastingen betalen en dus voor eigen rekening beginnen te werken. Dat blijkt uit een studie van de economische denktank Molinari in samenwerking met adviesbureau EY.

 

Meer krantenkoppen in België

Zelfs voor een ‘bad boy’ ongezien: tennisser Tomic saboteert ‘incognito’ eerdere tegenstander in finale en wordt buitengezet

Het was al even geleden dat we er nog van gehoord hadden, maar tennisser Bernard Tomic (31) heeft dan toch nog eens van zich doen spreken. Het enfant terrible verstoorde op de Dominicaanse Republiek op ongeziene wijze de finale van een toernooi en werd vervolgens door de security buitengezet. Landgenoot Nick Kyrgios kon er wel om lachen.

Lees meer »

Burgemeester Moskou: “Een van grootste droneaanvallen ooit op onze stad”

Volgens de burgemeester van Moskou heeft het Russische leger in de nacht van dinsdag op woensdag elf drones neergehaald die in de richting van de Russische hoofdstad vlogen. “Het gaat om een van de grootste droneaanvallen ooit op onze stad”, aldus Sergey Sobjanin. Bij de Russische luchtaanval op een kindercafé in Malokaterynivka is dan weer één minderjarige om het leven

Lees meer »

Vorig jaar werden 24 politici in ons land bedreigd

Vierentwintig politici zijn afgelopen jaar bedreigd. Dat blijkt uit cijfers van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) waarover ‘La Libre Belgique’ en ‘La Dernière Heure’ vandaag berichten. Verlinden wordt zelf permanent beveiligd.

Lees meer »

80 jaar na bevrijding volgt nu herdruk van boek ‘De Slag om ‘t Molentje’: “Belangrijk dat dit niet vergeten wordt”

Naar aanleiding van 80 jaar bevrijding geeft de Heemkundige Kring ‘t Zwin Rechteroever een herdruk uit van het boek ‘De Slag om ‘t Molentje. Moerkerke 13-14 september 1944’. “Het boek gaat vooral in op het strategisch belang van de slag en op het leed van de lokale bevolking”, zegt auteur Caroline Terryn.
The post 80 jaar na bevrijding volgt

Lees meer »

Ruim 370 Franstalige scholen bannen smartphone

De 373 scholen van het netwerk Wallonie-Bruxelles Enseignement (WBE) verbieden het gebruik van smartphones vanaf het begin van het nieuwe schooljaar. In de loop van het jaar zal er een verbod gelden in kleuter-, basis- en middelbare scholen, melden enkele kranten donderdag.

Lees meer »