BEKIJK: 700 supporters gaan uit hun dak in Houthalen-Helchteren nadat Spanje zich kroont tot Europees kampioen: “Leek wel alsof de Koolmijnlaan in Spanje lag”

Ruim 700 supporters hebben gisterenavond in Houthalen-Helchteren gezien hoe Spanje zich kroonde tot Europees kampioen na een 2-1 overwinning tegen Engeland. Met zijn allen volgden ze de bloedstollende finale op een groot scherm voor club Hogar Español, de laatste Spaanse club in Limburg. Het was nagelbijten tot de laatste minuut, maar na het laatste fluitsignaal kon het feest helemaal losbarsten in de Koolmijnlaan. "Wat een fiesta, het leek wel alsof de Koolmijnlaan in Spanje lag." 

Meer krantenkoppen in België

Lieve brengt stenen tot leven met een boodschap

Lieve Vandewalle is gepassioneerd door beeldhouwen en letterkappen in steen. Momenteel zijn haar werken te bezichtigen in de kerken van Pollinkhove en Lampernisse en binnenkort ook in Ieper.
The post Lieve brengt stenen tot leven met een boodschap appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het Sportpaleis is mijn droom”: Lars (15) zingt eerste single op Marktrock in eigen stad

Marktrock Poperinge blikt tevreden terug op de 37ste editie. Op vrijdag waren er een 2.000-tal bezoekers. Zaterdag waren er 7.500 aanwezigen, al werkten de weergoden toen even tegen. Het festival bood opnieuw een podium voor lokaal talent, onder wie Lars Pectoor.
The post “Het Sportpaleis is mijn droom”: Lars (15) zingt eerste single op Marktrock in eigen stad appeared

Lees meer »

Pascal Kerkhove signeert boek over overleden mama: “Waregem blijft voor altijd in mijn hart zitten”

In juni bracht Pascal Kerkhove zijn debuutroman ‘Dag ma, blijf je nog even?’ uit, waarin hij het verhaal van zijn overleden moeder, Andrea Algoet, vertelt. Ze leed de laatste 2,5 jaar van haar leven aan dementie, en overleed anderhalf jaar geleden op 90-jarige leeftijd. Vorige zaterdag hield Pascal een signeersessie in de Standaard Boekhandel in Waregem.
The post Pascal

Lees meer »

Klaar om te lijden/leiden: waarom Napoli overtuigd is dat Romelu Lukaku niet zal smelten als sneeuw voor de zon

De kap mag van het hoofd, de paraplu dicht. Sinds de Rode Duivels op het EK roemloos werden uitgeschakeld heeft Romelu Lukaku (31) zich netjes in het geborgene verscholen gehouden. Met een grote glimlach wandelde ‘Big Rom’ gisteren circus-Napoli binnen. Een eigen pizza, eigen poppetjes, maar vooral ook een trainer die als een teek op zijn vel zal zitten. Dit

Lees meer »

Betonnen vlakte maakt plaats voor spannende groene speelplaats in SBS De Brug in Roeselare

Stedelijke Basisschool De Brug zette maandag niet alleen het nieuwe schooljaar in maar opende meteen de nieuwe gebouwen en vooral de groene speelplaats aan de kant van de Steenstraat. De 2.400 vierkante meter oude betonnen speelplaats werd hiervoor onthard.
The post Betonnen vlakte maakt plaats voor spannende groene speelplaats in SBS De Brug in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brits parlementslid bekritiseert mogelijk rookverbod aan de hand van Holocaust-gedicht: “Doe normaal”

De Britse regering zou van plan zijn om roken te verbieden voor wie bij restaurants, cafés of parken staat. De mogelijke maatregel kan op weinig steun rekenen van de Britse horeca. Ook een Conservatief oppositielid toont zich geen voorstander, maar doet dat aan de hand van een Holocaustgedicht: “Toen ze de Joden opsloten, heb ik niet geprotesteerd; ik was immers

Lees meer »

“Ik heb mij veel te lang zorgen gemaakt over wat andere mensen van me dachten”: dit is Bert De Kock, nieuwe stem op Qmusic

Als tiener wilde hij vooral niet opvallen, anno 2024 doet hij net het tegenovergestelde. Op TikTok, voor ruim 520.000 volgers, of met een schminkborstel in de hand in zijn podcast ‘MakeUpDate’. Vanaf vrijdag 6 september komt daar ook Qmusic bij, waar hij aan de zijde presenteert van Julie Van den Steen (32). Maak kennis met Bert De Kock (29), zelfverklaarde

Lees meer »

Noëmie (17), die euthanasie wil, ziet na 3 weken eerste positieve resultaten in hersenkliniek: “Ik probeer te geloven dat er een toekomst kan zijn”

“Ik voel me oké en tegelijk triest omdat ik ‘de familie’ hier moet achterlaten.” Noëmie Raes (17) heeft er drie weken behandeling in het Antwerpse neuromodulatiecentrum BRAIN-NM op zitten. De eerste resultaten zijn goed: het aantal symptomen van depressie is aanzienlijk afgenomen. De behandeling wordt vanaf nu verdergezet in Zottegem, waar ze woont.

Lees meer »