Auto raakt twee gevels en gedrogeerde bestuurder ramt drie bomen: politie moet tussenbeide komen voor twee ongevallen in Ichtegem

De politie Kouter moest afgelopen weekend driemaal tussenbeide in Ichtegem voor interventies, waarbij het twee keer om een verkeersongeval ging. Bij beide ongevallen was de bestuurder onder invloed van alcohol en/of drugs en werd het rijbewijs voor 15 dagen ingehouden.

Het eerste ongeval gebeurde vrijdagmiddag om 14.10 uur in de Stationsstraat in Eernegem. Een 60-jarige vrouw uit Ichtegem verloor er met haar personenwagen om ongekende reden de controle over haar stuur. Ze belandde met haar wagen op het voetpad aan de overzijde van de baan, waar ze de gevels van twee woningen raakte. Er waren schuursporen op beide gevels te zien en er werd een regenpijp beschadigd. Na de aanrijding pleegde ze vluchtmisdrijf, maar ze kon even later aangetroffen worden. Ze was onder invloed van alcohol en legde een positieve ademtest af. Haar rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

Knallen tegen bomen

Het tweede ongeval gebeurde zondagavond om 19.15 uur op de Mitswegestraat in Ichtegem. Een 43-jarige man verloor er de controle over het stuur van zijn auto en botste tegen een boom aan de rechterzijde van de weg. Na verschillende malen rondgetold te hebben en nog eens twee bomen geraakt te hebben, kwam de wagen uiteindelijk tot stilstand ter hoogte van een huis De bestuurder en zijn passagier, een 16-jarige jongen uit Ichtegem, werden lichtgewond overgebracht naar het AZ Delta campus Sint-Rembert in Torhout. De bestuurder was onder invloed van zowel alcohol als verdovende middelen. Hij legde een positieve adem- en speekseltest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Zijn wagen was total loss en werd getakeld. De brandweer kwam ter plaatse voor het opkuisen van olie op de baan.

Nog in Ichtegem kreeg de politie zaterdagavond een melding dat een ruit van een bushokje in de Arthur Coussensstraat rond 21.10 uur verbrijzeld werd. De dader is onbekend. (JH)

The post Auto raakt twee gevels en gedrogeerde bestuurder ramt drie bomen: politie moet tussenbeide komen voor twee ongevallen in Ichtegem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE VUELTA. Eerste kopgroep vormt zich na start vanuit supermarkt, Van Aert: “Verwacht er niet te veel van”

Wout van Aert kwam gisteren enkele millimeters tekort voor zijn tweede ritzege in de Vuelta. Vandaag krijgt onze landgenoot al een nieuwe kans. De renners krijgen in totaal zo’n drieduizend hoogtemeters voor de wielen geschoven. De aankomst ligt op de Alto de las Abejas (9,3 km aan 4%). Ideaal terrein voor aanvallers en punchers dus. Naast Van Aert zal ook

Lees meer »

Rechter fluit Vandenbroucke terug: minister mag “cruciaal bewijsmateriaal” in coronavoorraad niet vernietigen

Kopzorgen voor minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). Hij wilde voor meer dan 200 miljoen euro aan covidvaccins, testmateriaal en medicatie laten vernietigen, maar wordt teruggefloten door de rechter. Het zou namelijk “cruciaal bewijsmateriaal” zijn. HLN kon de documenten inkijken en stelt vast dat de fameuze ‘Medista-affaire’ de minister blijft achtervolgen.

Lees meer »

‘Man bijt hond’ keert terug, MNM krijgt opfrisbeurt en nieuwe gezichten van ‘#LikeMe’ bekend: zo ziet najaar op VRT eruit

Play4 haalt ‘Komen eten’ opnieuw boven, VTM vist Bruno Wyndaele op, maar de opmerkelijkste tv-comeback van het jaar is die van ‘Man bijt hond’. Het eigenzinnige actua-programma zal komende winter negen weken lang te zien zijn op VRT 1. Verder wil de openbare omroep scoren met nieuwe programma’s van Dieter Coppens en Tom Waes, verrassende gasten in ‘De Columbus’, een

Lees meer »

Mysteries van Vlaanderen: Wat zijn die vreemde voorwerpen die metaaldetectoristen zo veel vinden in Vlaanderen?

In zowat heel Vlaanderen vinden metaaldetectoristen en hobby-archeologen om de haverklap een klein, metalen voorwerp met 2 ogen. Niemand weet wat het is of waarvoor het dient. Hobby-archeologen noemen de voorwerpen ufo’s: Unidentified Found Objects. “Het is echt iets merkwaardig. Hoe kan het gebeuren dat een object zoveel gemaakt wordt en dat we doorheen de tijd gewoon vergeten zijn wat

Lees meer »

Kaat Neerinck, kleindochter van ereschepen Marcel Dendauw, staat voor CD&V op de lijst van Spoor8770 in Ingelmunster

Zondagmiddag stelde Spoor8770 hun voltallige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor in de smoothiebar van… Kaat Neerinck in Ingelmunster. Met zo’n 350 ingeschrevenen voor de barbecue en een 50-tal sympathisanten die langskwamen om deze voorstelling bij te wonen, spreekt Spoor8770 over een méér dan geslaagde voorstelling.
The post Kaat Neerinck, kleindochter van ereschepen Marcel Dendauw, staat voor CD&V op de

Lees meer »

Meer dan 100 voertuigen nemen deel aan oldtimerrun in Komen

Nog geen plannen zondag? Liefhebber van historische auto’s? Een voorkeur voor het geluid van ronkende motoren? Dan is zondag de overdekte markt van Komen-Waasten je tijdelijke mekka. Voor de negentiende keer al organiseert de Rotary Club er hun jaarlijkse oldtimerrun.
The post Meer dan 100 voertuigen nemen deel aan oldtimerrun in Komen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Durbuy voorlopig niet kip met gouden eieren voor Marc Coucke: wij doken in de cijfers van zijn imperium

Durbuy is (voorlopig) niet Marc Couckes kip met de gouden eieren. Zoveel blijkt uit de nieuwe jaarrekeningen van de verblijfs- en vrijetijdsactiviteiten in het Ardeense stadje. Wij doken in de cijfers en ontdekten dat onder meer Couckes vijfsterrenhotel Sanglier en golfclubs nog altijd (zwaar) verlieslatend zijn, terwijl het avonturenpark intussen wel al fraaie groene cijfers neerzet.

Lees meer »