Audioforensisch onderzoek naar moordaanslag Trump: in enkele seconden tijd drie verschillende wapens afgevuurd

Enkele forensische experts hebben zich gebogen over de mislukte moordaanslag op Donald Trump van zaterdag. Daaruit blijkt dat er, binnen de tijdspanne van enkele seconden, maar liefst met drie verschillende wapens werd geschoten.

 

Meer krantenkoppen in België

Regionale ebox-campagne SHIFT gelanceerd

SHIFT, de regionale communicatiecampagne om de digitale overheidsbrievenbus (eBox) te promoten is gelanceerd. Zo’n 30 lokale ambassadeurs, ‘bekende gezichten’ over héél Zuid-West-Vlaanderen, zijn aanwezig in deze in deze campagne.
The post Regionale ebox-campagne SHIFT gelanceerd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Familie en vrienden stappen jaar na overlijden witte mars voor Inès (15): “Waarom liet aanrijder nog niets van zich horen?”

Woensdag 21 augustus is het net een jaar geleden dat Inès Moula (15) het leven liet doen een bestelwagen inreed op het bushokje waar ze met haar mama zat te wachten. Mama Farah Debbar (44) is herstellende en heeft 17 operaties achter de rug. “Fysiek is nog niet alle leed geleden, maar gaat het stilaan iets beter. Maar mijn dochter

Lees meer »

Linda Dujardin is 50 jaar organiste in de Sint-Brixiuskerk van Ooigem: “Ik ben de medepastoor van toen nog altijd dankbaar”

Linda Dujardin wordt op zaterdag 24 augustus in de bloemetjes gezet voor haar 50-jarig jubileum als organiste. Dat gebeurt in de Sint-Brixiuskerk tijdens de eucharistieviering van 16 uur. Ze is de eerste benoemde vrouwelijke organiste van het bisdom.
The post Linda Dujardin is 50 jaar organiste in de Sint-Brixiuskerk van Ooigem: “Ik ben de medepastoor van toen nog altijd

Lees meer »

Studio 100 bedankt presentator al na twee weken repeteren voor Nederlandse ‘40-45, de musical’: “Meer dan een tegenslag dat het zo is gelopen”

Studio 100 dacht de Nederlandse musicalsensatie van het jaar te hebben maar dat liep uit op een sisser. Tv-presentator Frits Barend kreeg een mooie rol in de Nederlandse versie van 40-45, maar al bij de start van de repetities werd hij vriendelijk bedankt. “Het is meer dan een tegenslag dat het zo is gelopen”, erkent Studio 100-CEO Anja Van Mensel.

Lees meer »

Yasin (18) vond er geen, Chelly (26) geeft de hoop niet op: waarom zijn stamceldonors voor mensen met niet-westerse etniciteit zo zeldzaam?

Chelly Kerkhof (26) heeft leukemie en zoekt een stamceldonor. Sowieso al geen makkelijke opdracht, maar door haar gemengde afkomst is de kans dat het lukt nog veel kleiner dan bij wie uitsluitend West-Europese roots heeft. Dat bleek vrijdag nog maar eens toen de 18-jarige Gentenaar Yasin Kapaklikaya overleed, na een vruchteloze zoektocht.

Lees meer »

Trots op Oostende wil huisdieren en ziekenhuispatiënten samenbrengen via paviljoen: “Unieke kans om baasjes met dieren te herenigen”

Trots op Oostende, de kartellijst van Open VLD, CD&V en Groen denkt onder andere aan een huisdierenpaviljoen dat vasthangt aan AZ Oostende. “Een unieke kans om huisdieren te herenigen met hun zieke baasjes”, zegt Scarlett Opstaele. Het ziekenhuis staat alvast niet weigerachtig tegenover het idee. “We zijn bereid om mee te denken hoe we dit kunnen realiseren”, klinkt het positief.<br

Lees meer »

Waarom geen videogesprek? Koning Filip neemt twee keer vliegtuig voor uurtje audientië met Bart De Wever

De verplaatsingen van koning Filip (64) trekken de aandacht. Volgens de Waalse krant ‘Sudinfo’ nam onze vorst voor zijn audiëntie met Bart De Wever twee keer het vliegtuig binnen een tijdsbestek van elf uur. Het gaat om korteafstandsvluchten die handenvol geld kosten, maar volgens onze royalty-expert Wim Dehandschutter is het logisch dat de koning op deze manier reist.

Lees meer »

Roeister Cato Vanheste: “Mijn beste prestatie ooit”

Onlangs vond in Racice, Tsjechië, de Coupe de la Jeunesse plaats. Een internationaal roeitornooi dat jong talent een kans biedt om ervaring op te doen, en dat is precies wat Cato Vanheste deed. Ze behaalde in skiff twee keer een gouden medaille. “Mijn beste prestatie ooit”, zegt ze trots.
The post Roeister Cato Vanheste: “Mijn beste prestatie ooit” appeared

Lees meer »