Argenx laat beleggers onder de motorkap kijken

15:33 Het beursgenoteerde Gentse biotechbedrijf Argenx geeft op zijn ‘R&D-dag’ in New York dinsdag een update over zijn geneesmiddelenpijplijn. 

Meer krantenkoppen in België

Na de terugkeer van Bruno Wyndaele (58) als quizmaster: waarom mannelijke vijftigers niet zomaar afgeschreven mogen worden

“Blij dat er op VTM nog plaats is voor een 58-jarige man.” Een milde kwinkslag was Bruno Wyndaele niet vreemd, bij zijn comeback als quizmaster. Maar de geschiedenis staat aan zijn kant: véél mannen hebben op een zucht van de 60 nog formidabele dingen gepresteerd. Evolutiebioloog Mark Nelissen (UA) legt uit hoe Wyndaele en co net voordelen halen uit hun

Lees meer »

Het Strooiboomse Schaapje in Slypskapelle wordt permanent café: “Groot succes bij fietsers”

Op wijk Strobome in Slypskapelle bij Moorslede startte schapenhandelaar Yves Selschotter recent het pop-upcafé Het Strooiboomse Schaapje op. “Dit smaakt echter naar meer”, aldus Yves, die binnenkort ook de locatie openstelt voor Strobome Kermis.
The post Het Strooiboomse Schaapje in Slypskapelle wordt permanent café: “Groot succes bij fietsers” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oosterweelwerken lopen drie jaar vertraging op, onder andere door PFAS

De werken aan de Oosterweelverbinding in Antwerpen zullen pas einde 2033 klaar zijn, en niet in 2030 zoals eerder werd aangekondigd. De vertraging heeft onder meer te maken met de PFAS-vervuiling. “Door een langere doorlooptijd van vergunningen en bijkomende onderzoeken door PFAS zullen alle verbindingen van Oosterweel pas in 2033 klaar zijn”, zegt Annik Dirkx van Lantis.

Lees meer »

Keramiste Noela Smet exposeert op Kunstmarkt in Nieuwpoort met kunstwerkjes gemaakt door bewoners van wzc Dunecluze

Op zaterdag 17 augustus stond Noela Smet (72) op de Kunstmarkt in Nieuwpoort. Wat deze dag voor haar zo bijzonder maakte, was niet alleen de verkoop van haar eigen werk, maar vooral de vele keramieken beeldjes die ze verkocht, gemaakt door de bewoners van Woonzorgcentrum Dunecluze in Koksijde. Deze beeldjes, stuk voor stuk unieke kunstwerkjes, getuigen van het creatieve potentieel

Lees meer »

“We mogen last en druk niet onderschatten”: Julie Vanloo, die van Spelen rechtstreeks weer naar WNBA trok, over haar drukke schema

Belgian Cat Julie Vanloo (31) werkte na de olympische troostfinale van afgelopen zondag tegen Australië alweer twee matchen af met de Washington Mystics. Op X – het voormalige Twitter – laat ze weten dat het mentaal en fysiek niet altijd even gemakkelijk is. “We mogen de last en de druk die we dragen niet onderschatten”, klinkt het.

Lees meer »

Vrouw riskeert tot 20 jaar gevangenis voor poging tot diefstal van Elvis Presleys landgoed Graceland

Een Amerikaanse vrouw is vrijdag aangeklaagd voor poging tot oplichting van de familie van Elvis Presley. Volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie probeerde de 53-jarige gearresteerde vrouw de eigendomsrechten te stelen van Graceland, het wereldberoemde voormalige verblijf van de ‘King’ in Memphis, Tennessee. Ze riskeert een gevangenisstraf van twee tot twintig jaar.

Lees meer »

“Persoon gearresteerd in verband met dood Matthew Perry”

Er heeft een arrestatie plaatsgevonden in verband met de dood van acteur Matthew Perry, melden Amerikaanse media. De ‘Friends’-acteur werd in oktober 2023 dood aangetroffen in een jacuzzi in zijn huis in Californië. Een overdosis zou aan de basis van zijn overlijden hebben gelegen.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Romy W. vanuit de gevangenis na bekentenis Dave De Kock: “Nu blijkt dat ik altijd de waarheid sprak, maar dat verandert blijkbaar niets”

Romy W. (27), de voormalige vriendin van Dave De Kock, zit al meer dan twee jaar in de cel op verdenking van ontvoering en moord op de 4-jarige Dean Verberckmoes. Sinds haar arrestatie heeft ze volledig gebroken met De Kock. Maar nu De Kock bekend heeft dat hij Dean alleen vermoord heeft, roept Romy W. haar onschuld uit. Vanuit de

Lees meer »

7 dienstenchequebedrijven worden één: voor 100.000 klanten wordt poetshulp een stuk duurder

Zeven van de grootste dienstenchequebedrijven van het land zullen vanaf vandaag onder dezelfde merknaam poetsen en strijken. Onder meer ‘Dienstenaanhuis’ en ‘Plus Home Services’ heten voortaan ‘Daenens’. Het merk wordt met 100.000 gebruikers en meer dan 16.500 medewerkers meteen de grootste werkgever in de sector van de poetshulp en één van ‘s lands grootste werkgevers. Voor de klant verandert er

Lees meer »

Julie Vanloo en Washington Mystics hervatten competitie met nederlaag bij Minnesota Lynx

Julie Vanloo en de Washington Mystics hebben donderdag (lokale tijd) de WNBA, de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie voor vrouwen, na de Olympische Spelen in Parijs hervat met een nederlaag. Op bezoek bij Minnesota Lynx verloren de Mystics met 79-68.
The post Julie Vanloo en Washington Mystics hervatten competitie met nederlaag bij Minnesota Lynx appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Gender is niet zwart-wit”: Joben (59) vraagt met huwelijk aandacht voor intersekse personen

Joben Benoot (59) en Folkert Schellekens (54) stappen op zaterdag 24 augustus, na 25 jaar samen, in het huwelijksbootje in het stadhuis van Damme. Daarmee onderstrepen ze hun liefde, maar willen ze ook de jarenlange zoektocht naar erkenning voor de genderidentiteit van Joben in de aandacht brengen.
The post “Gender is niet zwart-wit”: Joben (59) vraagt met huwelijk aandacht

Lees meer »