André (82) alsnog overleden na zware woningbrand in Knokke-Heist: “Vuur ontstond accidenteel”

De 82-jarige man die vorige week levensgevaarlijk gewond raakte bij een woningbrand in Knokke-Heist is afgelopen weekend aan zijn verwondingen overleden. Dat bevestigt het parket.

De zware brand ontstond dinsdagmiddag even na 12 uur in de Onderwijsstraat in Knokke-Heist. André (82), die zich zeer moeilijk kon verplaatsen, was op dat moment aanwezig in de woning samen met zijn hond. Meteen was er een enorme rookontwikkeling te zien. Nog voor aankomst van de hulpdiensten was de tachtiger uit het huis gehaald door een bovenbuur die de brand opmerkte, uit zijn raam sprong naar beneden en de bejaarde man buiten hielp. Zijn toestand was zeer kritiek en de man had maar een kleine kan om te overleven. Afgelopen zaterdag overleed André uiteindelijk aan zijn verwondingen.

Volgens een branddeskundige van het parket ontstond de brand accidenteel en was er van kwaad opzet geen sprake.

Bovenbuur bedankt

De bovenbuur van het slachtoffer werd donderdag door burgemeester Jan Morbee (Gemeentebelangen) en door de lokale politie officieel bedankt voor zijn moedige daad. “Door zijn moedige optreden heeft D.R. zijn eigen leven gewaagd om het slachtoffer in veiligheid te brengen”, klonk het. “Het incident benadrukt eens te meer het belang van gemeenschapszin en bereidheid om elkaar te helpen in tijden van nood.” (MM/Belga)

The post André (82) alsnog overleden na zware woningbrand in Knokke-Heist: “Vuur ontstond accidenteel” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Demi Vollering, die gele trui verloor na val, verwacht verder te kunnen in Tour des Femmes: “Blij dat ik geen botbreuken heb”

Demi Vollering is haar gele trui in de Tour de France Femmes kwijt. De Nederlandse ging vlak voor de finish onderuit en kwam daardoor op ruime afstand binnen van etappewinnares Blanka Vas. De Poolse Katarzyna Niewiadoma neemt de leiderstrui over van Vollering, die ondanks de lichte schaafwonden en kneuzingen wel verwacht verder te kunnen.

Lees meer »

Team Burgemeester heeft volledige lijst klaar: “Tijd voor een frisse wind in Tielt”

Dat huidig Meulebeeks burgemeester Dirk Verwilst bovenaan de lijst staat, gevolgd door Veerle Vervaeke en Benedict Van Staen, wisten we al, maar nu is ook de voltallige ploeg van ‘Team Burgemeester’ bekend. De partij wil naar eigen zeggen een frisse wind laten waaien door de politieke arena van Tielt.
The post Team Burgemeester heeft volledige lijst klaar: “Tijd voor

Lees meer »

Taylor Swift was bang en voelde zich schuldig na terreurdreiging in Wenen: “Maar autoriteiten dankbaar dat we rouwden over concerten en niet over levens”

Taylor Swift heeft voor het eerst gereageerd op het annuleren van haar concerten in Wenen wegens terreurdreiging. In een bericht op Instagram zegt de 34-jarige Amerikaanse zangeres dat ze bang was en zich schuldig voelde. “Maar ik was ook de autoriteiten dankbaar omdat we dankzij hen rouwden over concerten in plaats van levens”, aldus Swift.

Lees meer »

‘Kotmadam’-actrice Helle Vanderheyden vindt opnieuw de liefde bij collega-acteur: “Jij bracht weer licht”

Helle Vanderheyden (34), bekend van haar rol als ‘Martha’ in de populaire televisieserie ‘De Kotmadam’, heeft opnieuw de liefde gevonden. De gelukkige is Daan Keisse, een musicalacteur die al meespeelde in onder andere ‘14-18′, ‘A Christmas Carol,’ en ‘Hairspray’. In die laatste productie stonden Helle en Daan al samen op het podium.

Lees meer »

Nicky Hayen kan opgelucht adem halen: Club Brugge heeft aan penaltygoal Nilsson genoeg om Antwerp te verslaan

Club Brugge heeft zijn eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen en daarmee is het hoofd van de getergde coach Nicky Hayen (voor even?) van het kapblok. Gustaf Nilsson – nochtans de hele wedstrijd op de korrel genomen – kroonde zich tegen Antwerp tot Brugse matchwinnaar met een perfect omgezette strafschop. Mooi was de manier waarop niet, maar dat telde voor

Lees meer »

LIVE VERKIEZINGEN VS. Demonstranten breken door veiligheidshekken bij Democratische Conventie, 4 arrestaties

In de marge van de Democratische Conventie, het partijcongres van de Democraten dat nog tot donderdag in het United Centre in Chicago gehouden wordt, is een groep demonstranten door de hekwerken rondom het gebouw gebroken. Daarbij werden volgens ‘CNN’ vier personen gearresteerd. Later op de avond worden toespraken verwacht van onder meer president Joe Biden, oud-presidentskandidaat Hillary Clinton en het

Lees meer »

“We zullen één van de mooiste accommodaties in Vlaanderen hebben”: hockeyclub Roeselare Rangers krijgt binnenkort tweede veld in Rumbeke

Langs de Blommestraat in Rumbeke is de aanleg van een tweede veld voor de Roeselaarse Rangers gestart. “Binnenkort beschikken we over één van de mooiste hockeyaccommodaties van Vlaanderen.”
The post “We zullen één van de mooiste accommodaties in Vlaanderen hebben”: hockeyclub Roeselare Rangers krijgt binnenkort tweede veld in Rumbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Jeugdwerking Aalbeke (2B) levert goed werk af”

FC Aalbeke boert goed, staat straks voor zijn groot debuut in tweede provinciale. En ook inzake jeugdwerking hebben de Blauwe Uilen met het aantrekken van Geert Vandevyvere stappen gezet. “Onze aanpak werpt zijn vruchten af, zelfs tot over de taalgrens”, ervaart de blauw-witte TVJO.
The post “Jeugdwerking Aalbeke (2B) levert goed werk af” appeared first on KW.be.

Lees meer »