Aanslag op Trump zorgt voor storm aan complottheorieën op sociale media: “Joe Biden heeft de opdracht gegeven”

“Mensen proberen feiten te verdraaien om hun verschillende agenda’s te dienen”, zegt Megan Squire, een Amerikaanse data-analiste. Zaterdagavond scheerde de kogel maar rakelings langs Trump zijn oor of sociale media ontplofte meteen met wilde speculaties en beschuldigingen over de dader achter de aanslag. Een overzicht van enkele absurde complottheorieën die de ronde doen op verschillende platformen. 

Meer krantenkoppen in België

Serieverkrachter Dominique Pélicot is ziek en getuigt dinsdag niet op Frans gruwelproces, schorsing van enkele dagen dreigt

Dominique Pélicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle Pélicot jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zou dinsdag voor het eerst in de rechtbank aan het woord komen, maar de man is ziek en zal dus niet getuigen. Dat heeft Roger Arata, de voorzitter van de strafrechtbank van Vaucluse, dinsdag bekendgemaakt.

Lees meer »

“Het leeft enorm”: Oekene klaar voor eerste Gardeboestoet in kwarteeuw

Zondag is het zover, dan trekt de Gardeboestoet voor het eerst sinds een kwarteeuw nog eens door de straten. Verschillende verenigingen steunen de stoet en natuurlijk staan er ook nu fietsen in alle vormen centraal. “Het begint echt te leven”, horen we van drijvende kracht Bert Bintein.
The post “Het leeft enorm”: Oekene klaar voor eerste Gardeboestoet in kwarteeuw

Lees meer »

“De Beker is elk seizoen een doel van Zulte Waregem”: Lukas Willen opgelucht na eerste driepunter en klaar voor bekeravontuur

Oef, de kop is eraf. Essevee heeft de eerste driepunter beet na een 1-0-zege tegen Lokeren-Temse, én dat zelfs voor eigen volk. Zondag volgt al de eerste opdracht in de beker tegen Sparta Petegem. “De Beker van België is altijd een doel voor Zulte Waregem”, klinkt het strijdvaardig bij Lukas Willen (21).
The post “De Beker is elk seizoen

Lees meer »

Benjamin en Stéphanie baten nieuwe brocantezaak uit in Veurne: “Antiek en brocante is onze passie en ons leven”

Waarom kiest een Zwitsers koppel na heel wat internationale omzwervingen voor een nieuw project in Veurne of all places? Dat vertelt spraakwaterval Benjamin Aebischer (43) in geuren en kleuren in de nieuwe zaak die hij met partner Stéphanie (49) heeft geopend in de Zuidstraat: Brocante Number Eight.
The post Benjamin en Stéphanie baten nieuwe brocantezaak uit in Veurne: “Antiek

Lees meer »

Steven Van Herreweghe doorprikt clichés in ‘Enquêtebureau’ én z’n eigen leven: “Ik kom goed overeen met nieuwe partner van m’n ex”

‘Hoeveel mensen plassen tijdens het douchen?’ Het zijn vragen die Steven Van Herreweghe (46) voorlegt aan bekende Vlamingen in zijn nieuwe programma ‘Enquêtebureau’. Typische clichés worden aan diggelen geslagen of nét bevestigd. Maar welke vooroordelen wil Steven over z’n eigen (liefdes)leven doorprikken? “Bij die persoonlijke onthulling staarde het publiek me aan.”

Lees meer »

85-jarigen genieten van heerlijk menu in De Nieuwe Lekkerbek in Ruiselede

Om de vijf jaar roepen Romain Mussche (85) en zijn vrouw Maria Vermeersch (83) alle jarigen die in Ruiselede geboren zijn bijeen. Ditmaal was het de beurt aan de 85-jarigen, die zaterdag om 12 uur in restaurant De Nieuwe Lekkerbek hadden afgesproken.
The post 85-jarigen genieten van heerlijk menu in De Nieuwe Lekkerbek in Ruiselede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Niemand minder dan Vincent Kompany bezoekt 200 jeugdspelertjes van KSV Bornem: “Als de kinderen lachen, dan weet je dat het goed zit”

Hoog bezoek in Bornem, waar niemand minder dan Vincent Kompany zondag een bezoekje bracht aan voetbalclub KSV Bornem. Liefst 200 spelertjes konden hun kunnen tonen aan de huidige coach van Bayern München. Maar hoe belandde de gewezen kapitein van de Rode Duivels en Manchester City nu bij een ploeg uit de Antwerpse provinciale reeksen?

Lees meer »

Brugse stadsgids die in reien werd geduwd weet nu waarom én door wie, maar trekt klacht niet in: “Dat zou ook een verkeerd signaal zijn”

Nieuwe episode in het verhaal rond de flamboyante stadsgids Pascal Gerritsen (31) in Brugge. De man diende deze zomer een klacht in nadat hij tijdens een gidsbeurt plots in de Brugse reien werd geduwd. Hij weet nu wie hem viseerde én waarom.
The post Brugse stadsgids die in reien werd geduwd weet nu waarom én door wie, maar trekt

Lees meer »

“Ik heb hem nog nooit zo gezien”: Van den Bergh vecht na verlies tegen de tranen en wordt bijgestaan door manager tijdens interview

Geen succesvolle vrijdag(avond) voor de Belgen op de Flanders Darts Trophy in Antwerpen, het tiende European Tour-event van het jaar. Voor eigen publiek stootte enkel Mike De Decker door. De andere vijf landgenoten – waaronder Dimitri Van den Bergh – haalden de tweede ronde niet. En dat kwam vooral bij die laatste bijzonder hard aan. Hij werd tijdens het interview

Lees meer »