Wie is Mohammed Deif, de militaire leider van Hamas met negen levens?

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Kazou zoekt alternatief voor laatste kamp aan Costa Brava nadat er opnieuw deelnemers ziek zijn geworden

Kazou, de jeugdwerkorganisatie van het gezondheidsfonds CM, gaat op zoek naar een alternatief voor het kamp dat later deze week van start gaat in het Spaanse Platja d’Aro. De beslissing wordt genomen omdat er al verschillende besmettingen hebben plaatsgevonden op die kampplaats en omdat de resultaten van de virusstalen van de laatste besmetting tot donderdag op zich laten wachten.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Biden: dichter bij bestand “dan ooit” – Israëlische president veroordeelt ‘pogrom’ op Westelijke Jordaanoever

De onderhandelingen over een wapenbestand tussen Israël en de Palestijnse terreurbeweging Hamas in de Gazastrook zullen volgende week worden voortgezet in de Egyptische hoofdstad Caïro na een “constructieve” gespreksronde deze week. Dat melden bemiddelaars vrijdag in een verklaring. Om de druk te verhogen reist de Amerikaanse buitenlandminister zaterdag naar Israël. De Israëlische president Isaac Herzog heeft donderdag op X een

Lees meer »

Buurtbewoner start petitie om snelheidsovertreders in drukke Antwerpse Hoogstraat aan te klagen, district zoekt oplossing

Een buurtbewoner van de drukke Hoogstraat in het centrum van Antwerpen heeft een petitie opgestart om de hoge snelheid van auto’s aan te klagen op het kruispunt met de Reyndersstraat. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en is bevestigd aan onze redactie. Bestuurders zouden zich er niet houden aan de snelheidsbeperking van 30 km/u. Het districtsbestuur gaat de bezorgdheid onderzoeken.

Lees meer »

Tielt Classics Tour straks aan achtste editie toe

Op zondag 1 september staat de achtste editie van de Tielt Classics Tour gepland. De oldtimerrit is sinds 2016 een vaste waarde voor Tieltse oldtimerliefhebbers.
The post Tielt Classics Tour straks aan achtste editie toe appeared first on KW.be.

Lees meer »

Yasin (18) overleed voor er een match kwam, Chelly (26) is nog altijd op zoek: waarom een stamceldonor vinden zo moeilijk is voor mensen met niet-westerse etniciteit

Chelly Kerkhof (26) heeft leukemie en zoekt een stamceldonor. Sowieso al geen makkelijke opdracht, maar door haar gemengde afkomst is de kans dat het lukt nog veel kleiner dan bij wie uitsluitend West-Europese roots heeft. Dat bleek vrijdag nog maar eens toen de 18-jarige Gentenaar Yasin Kapaklikaya overleed, na een vruchteloze zoektocht.

Lees meer »

Eiwitrijke voeding gaat verlies van spiermassa op intensieve zorg niet tegen (en kan zelfs contraproductief werken)

Eiwitrijke voeding voorkomt niet dat patiënten op intensieve zorg spiermassa verliezen. Hun levenskwaliteit verbetert er niet door, en het kan zelfs hun ziekenhuisopname verlengen. Dat blijkt uit een grootschalig klinisch onderzoek aan Belgische en Nederlandse ziekenhuizen dat vandaag in het vakblad The Lancet verschijnt. "We waren absoluut verrast door de resultaten", zegt professor Dieter Mesotten.

Lees meer »

Vijfde editie Pastorie Préférée voorgesteld

Vzw Sint-Pieters Connected en buurtwerk Sint-Pieters hebben opnieuw de handen in elkaar geslagen om van de vijfde editie van Pastorie Préférée een topevenement te maken.
The post Vijfde editie Pastorie Préférée voorgesteld appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onderzoek geopend naar Oostendse schepen voor aanprijzen dubieuze investeringen: “Constructies met piramidespelen”

Het parket van West-Vlaanderen heeft een onderzoek geopend naar Oostends schepen Kurt Claeys (Open VLD). De redactie van VRT NWS kon verschillende getuigen spreken die de schepen ervan beschuldigen dubieuze investeringen aangeprezen te hebben in en rond de stad. Daarbij zou er ook een voorstel geweest zijn om geld te gebruiken dat gebruikt wordt voor sociale doeleinden in de stad.

Lees meer »

KIJK. Robby maakt ‘krasse’ indruk in ‘B&B zoekt lief’: hij wast Patricia’s auto, maar doet dat met schuurspons

“Heel de auto is beschadigd, oh my god.” Het had een aangename verrassing moeten zijn voor B&B-uitbaatster Patricia, waarmee Robby punten zou scoren. Hij heeft Patricia’s wagen volledig schoongemaakt, maar heeft zich wel vergist van spons. “Heeft hij dat nou gedaan met een schuurspons?!”, schrikt Patricia als ze de vele krassen op haar auto ziet.

Lees meer »