Waals wegenvignet zwengelt discussie over Vlaamse kilometerheffing weer aan: hoe staan partijen daar tegenover?

Met het Waalse wegenvignet steken MR en Les Engagés de hand uit naar Vlaanderen, om hierover samen te werken. Maar dat lijkt op een koude steen te vallen. Een slimme kilometerheffing kan wel nog op tafel komen.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Robby maakt ‘krasse’ indruk in ‘B&B zoekt lief’: hij wast Patricia’s auto, maar doet dat met schuurspons

“Heel de auto is beschadigd, oh my god.” Het had een aangename verrassing moeten zijn voor B&B-uitbaatster Patricia, waarmee Robby punten zou scoren. Hij heeft Patricia’s wagen volledig schoongemaakt, maar heeft zich wel vergist van spons. “Heeft hij dat nou gedaan met een schuurspons?!”, schrikt Patricia als ze de vele krassen op haar auto ziet.

Lees meer »

Geert en Carine sluiten straks Ste. Marie, de laatste authentieke slager in Wenduine: “Toen ik startte waren we nog met zeven”

Met Keurslager Ste. Marie in de Kerkstraat verdwijnt straks de laatste authentieke slagerij in Wenduine. “Ik heb de tijd geweten dat we met zeven waren”, zegt Geert Clyncke die met zijn vrouw Carine van een welverdiend pensioen gaat genieten.
The post Geert en Carine sluiten straks Ste. Marie, de laatste authentieke slager in Wenduine: “Toen ik startte waren we

Lees meer »

Na ‘Sing Again’ blijft Katerine waken over haar mentaal welzijn: “Dingen uit mijn kindertijd had ik nog niet verwerkt”

Haar deelname aan ‘Sing Again’ leverde haar geen finaleplaats op en haar recente duet met zus Coby werd geen radiohit, maar toch blijft Katerine Avgoustakis (40) – vanavond te zien in ‘Tien om te zien’ – niet bij de pakken zitten. “Een comeback als solozangeres is niet mijn ambitie, maar ik blijf wel optreden.” Sinds haar burn-out vorig jaar waakt

Lees meer »

Open Monumentenweekend gaat “en route”

Voor de 36ste keer vindt op zaterdag 7 en zondag 8 september Open Monumentendag (OMD) plaats. Traditioneel wordt dit evenement in Brugge over een heel weekend gespreid zodat een maximum geïnteresseerden er aan kunnen deelnemen.
The post Open Monumentenweekend gaat “en route” appeared first on KW.be.

Lees meer »

De rode cijfers achter het Durbuy van Marc Coucke: miljoenenverliezen voor luxehotels en golfclubs

Durbuy is (voorlopig) niet Marc Couckes kip met de gouden eieren. Zoveel blijkt uit de nieuwe jaarrekeningen van de verblijfs- en vrijetijdsactiviteiten in het Ardeense stadje. Wij doken in de cijfers en ontdekten dat onder meer Couckes vijfsterrenhotel Sanglier en golfclubs nog altijd (zwaar) verlieslatend zijn, terwijl het avonturenpark intussen wel al fraaie groene cijfers neerzet.

Lees meer »

Waarom Kamala geen familienaam mag hebben

Als Amerikaanse vrouwen president willen worden, mogen ze alleen ‘Hillary’ of ‘Kamala’ heten. Een familienaam is een mannelijk voorrecht. Gender is, net als etniciteit, nog altijd belast met stereotypen en vooroordelen.

Lees meer »

“Stop met denken dat we idioten zijn”: tenniswereld op z’n kop nadat nummer één Sinner positief test op doping, maar geen schorsing krijgt

Jannik Sinner (23), het nummer één van de wereld, heeft in maart twee positieve dopingtesten afgelegd. De Italiaan krijgt echter geen schorsing omdat hij de steroïde clostebol onbedoeld in zijn lichaam had gekregen door een behandeling van zijn kinesist. Iets wat enkele collega-tennissers niet kunnen begrijpen. Twee maten en twee gewichten, zo oordelen ze. “Jouw prestaties verbeterden wel degelijk. Dus

Lees meer »

20 doden en honderden vermist na scheepsramp in westen van Congo

In de Democratische Republiek Congo zijn 20 mensen om het leven gekomen na een scheepsramp op de Lukeni-rivier, in het westen van het land. Dat heeft een lokale functionaris laten weten tijdens een nieuwsconferentie. De autoriteiten verwachten dat het dodental verder zal oplopen, want honderden mensen zijn nog steeds vermist.

Lees meer »

Joris Hessels reageert op lauwe ontvangst van ‘Café Congé’: “De show hinkt misschien wat te veel op twee benen”

“Ik voel me klaar om mezelf meer als personality te tonen,” zegt Joris Hessels (43). Zo start de acteur deze week als gastheer van ‘Café Congé’ op Play4. Een stille droom van het Canvas-gezicht, maar er wacht hem nog een uitdaging. Voorlopig kan de nieuwe talkshow namelijk nog geen denderende resultaten voorleggen. Van de 118.000 live-kijkers aan het begin, bleven

Lees meer »

Niels Destadsbader en Siska Schoeters verklappen hun grootste kanshebbers voor ‘Zomerhit’: “Als dat gebeurt, wint die sowieso”

Bij VRT1 barst vanavond de strijd om de ‘Zomerhit’ van 2024 écht los. Niels Destadsbader en Siska Schoeters tekenen ook dit jaar present om liveshows aan elkaar te praten. “Het is gek om te beseffen dat er dit jaar maar twee voorrondes zijn en dan al meteen finale”, vertelt Siska. “Maar VRT heeft beloofd, als alles goed gaat, volgend jaar

Lees meer »