VS-correspondent Björn Soenens: “Dit beeld komt in geschiedenisboeken en Trump gaat dit gebruiken in zijn campagne”

"Donald Trump gaat dit gebruiken in zijn verkiezingscampagne." Dat zegt VS-correspondent Björn Soenens in een eerste analyse na de aanslag op de Republikeinse presidentskandidaat. 

Meer krantenkoppen in België

Nog geen vergunning aangevraagd maar nu al bedenkingen bij nieuwbouw op gronden van Brugs woonzorgcentrum Jeruzalem

In Brugge zijn er nu al bedenkingen bij de plannen voor een nieuwbouw in de Stijn Streuvelsstraat, waar vroeger het woonzorgcentrum Jeruzalem was, nog voor de vergunning is aangevraagd. Zorggroep Curando, die eigenaar is van de site, wil er opnieuw ouderen opvangen, maar in een nieuw, aangepast gebouw met 3 verdiepingen. Alleen vinden sommige Bruggelingen het project te groots en

Lees meer »

KIJK HIER LIVE. Zo ziet de supermaan eruit

Momenteel is er een supermaan te zien aan de hemel in de landen waar het avond wordt. Een supermaan lijkt helderder en groter dan normaal omdat de baan van de maan hem dichter bij de aarde brengt. En dat fenomeen gebeurt niet heel veel: normaal hebben we maar drie volle manen per seizoen. Bij een supermaan hebben we er vier,

Lees meer »

Vrachtwagen met 22 ton diepvriesproducten belandt op dak naast E40

Op de E40 in Steenkerke bij Veurne is een grote vrachtwagen rond het middaguur in de gracht gekanteld. De chauffeur werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. De truck is geladen met 22 ton diepvriesproducten waardoor de takelwerken een zware klus worden. “De lading zal eerst overgeladen moeten worden eer de vrachtwagen getakeld kan worden”, meldt de federale politie.

Lees meer »

In het spoor van de Oekraïense soldaten die inval in Rusland mee op poten zetten: “Een granaat ontplofte recht op de veldkeuken van de Russen”

Nu de grens met de Russische regio Koersk is overgestoken, moet het Oekraïense leger ook andere grensgebieden strikt bewaken en monitoren. Het Nieuwsblad volgde de Oekraïense 117de brigade in de loopgraven, waar mortierkanonnen op een kilometer van de Russische grens vijandelijke soldaten onder vuur nemen. “Alle doelen zijn geraakt. Een granaat ontplofte recht op de veldkeuken van de Russen.”

Lees meer »

Archeologische werken Vroonhofsite in Poperinge stilgelegd door hoog grondwater

Archeologen zijn sinds mei in het centrum van Poperinge op zoek naar oude sporen van de stad. De werken liggen intussen echter stil door de uitzonderlijk hoge grondwatertafel, maar starten in september opnieuw met extra teams. Ondertussen vinden er wel rondleidingen plaats.
The post Archeologische werken Vroonhofsite in Poperinge stilgelegd door hoog grondwater appeared first on KW.be.

Lees meer »

Antwerp-fan zwaar toegetakeld nadat ze in Brugge vuurwerkpijl van eigen fan in de hals krijgt: “Jullie mogen er trots op zijn, ‘maskers’”

De verplaatsing naar Club Brugge is zondag voor een fan van Antwerp op een persoonlijk drama uitgedraaid. De vrouw had de pech in het bezoekersvak een slecht geworpen vuurwerkpijl in de hals te krijgen en moest met zware brandwonden afgevoerd worden naar het ziekenhuis. “De pijn die ik voel in mijn hals door die pijl, is nog niets in vergelijking

Lees meer »

Buurtbewoner start petitie om snelheidsovertreders in drukke Antwerpse Hoogstraat aan te klagen, district zoekt oplossing

Een buurtbewoner van de drukke Hoogstraat in het centrum van Antwerpen heeft een petitie opgestart om de hoge snelheid van auto’s aan te klagen op het kruispunt met de Reyndersstraat. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en is bevestigd aan onze redactie. Bestuurders zouden zich er niet houden aan de snelheidsbeperking van 30 km/u. Het districtsbestuur gaat de bezorgdheid onderzoeken.

Lees meer »