Veerman Ronny ging 42 jaar heen en weer met het veer van Terdonk: “Nu wordt het tijd voor andere dingen”

Na meer dan 42 jaar heeft Ronny Van Acker (60) uit Wachtebeke zijn veerboot voor de laatste keer aangemeerd, aan de kade in Terdonk. “Tijd voor nieuwe zaken, maar ik zal het contact met de passagiers missen”, zegt hij. 

Meer krantenkoppen in België

40 à 50 personen opgetrommeld en een helikopter aan 12.000 euro per uur: wat kost een reddingsactie aan de kust? 

Brandweer, ambulances, politie en een helikopter. Die werden gisteren allemaal ingezet voor een reddingsactie aan zee. "Totaal overbodig." Dat was de reactie van burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) na afloop. De 41-jarige man, die er urenlang werd gezocht, werd uiteindelijk in goede gezondheid teruggevonden in Aalst. Maar hoeveel heeft die zoekactie nu in totaal gekost? Veel, zo zeggen verschillende bronnen.

Lees meer »

Gloednieuw groter en hoger podium voor de zomerkermis in Wervik

Voor Rock op het Plein vrijdagavond op het Sint-Maartensplein in Wervik en alle andere optredens tijdens de zomerkermis dit weekend staat er een gloednieuw groter en hoger podium. Wat alvast een grote verbetering wordt. De stad huurt dit podium.
The post Gloednieuw groter en hoger podium voor de zomerkermis in Wervik appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuw woonzorgdorp voor Torhout: kostprijs op 31 miljoen euro geraamd

Op de hoek van de Noordlaan met de Oostendestraat in Torhout, waar het huidige zorgflatcomplex Ter Remberthove in april 2025 gesloopt zal worden, bouwt de vzw Kloosterhuys uit Koekelare tegen het voorjaar van 2028 een splinternieuw woonzorgdorp. Het zal bestaan uit 72 residentiële studio’s, 44 flats voor zelfstandig wonen en een buurtrestaurant. De totale kostprijs wordt op 31 miljoen euro

Lees meer »

Gaëtan Coucke gaat Neymar en CR7 achterna met transfer naar Saoedi-Arabië: “Deze trein passeerde misschien maar één keer”

Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Neymar, Gaëtan Coucke. Jawel, Gaëtan Coucke (25), de Belgische keeper die deze zomer transfervrij KV Mechelen verliet, behoort sinds kort tot de sterrenparade genaamd de Saudi Pro League. Hij tekende voor één jaar bij promovendus Al-Orobah FC. “Ik wil hier doorgroeien en bij een topclub belanden”, zegt hij.

Lees meer »

Een tv-chef, een ex-Miss België en ‘tante Carine’: 11 nieuwe namen voor ‘De verraders’ bekend

Al negen potentiële ‘Verraders’ zijn uit de schaduw getreden, maar met elf nieuwe namen is de groep BV’s die deelnemen aan het VTM-programma compleet. Naast Ingeborg en Hans Otten, die eerder werden aangekondigd, zullen ook onder anderen seksuologe Lotte Vanwezemael, ex-Miss België Annelien Coorevits en Sean Dhondt zich wagen aan de mindgame vol leugens en intrige.

Lees meer »

Na ‘Sing Again’ blijft Katerine waken over haar mentaal welzijn: “Dingen uit mijn kindertijd had ik nog niet verwerkt”

Haar deelname aan ‘Sing Again’ leverde haar geen finaleplaats op en haar recente duet met zus Coby werd geen radiohit, maar toch blijft Katerine Avgoustakis (40) – vanavond te zien in ‘Tien om te zien’ – niet bij de pakken zitten. “Een comeback als solozangeres is niet mijn ambitie, maar ik blijf wel optreden.” Sinds haar burn-out vorig jaar waakt

Lees meer »

West-Vlaamse adjunct-hoofdredacteur van Humo met dood bedreigd na column Herman Brusselmans

De heisa rond de column van Herman Brusselmans in Humo kent een nieuw triest dieptepunt. Adjunct-hoofdredacteur Matthias Vanderaspoilden, in een ver verleden nog aan de slag bij De Krant van West-Vlaanderen, werd met de dood bedreigd via Instagram. De West-Vlaming diende klacht in bij de politie.
The post West-Vlaamse adjunct-hoofdredacteur van Humo met dood bedreigd na column Herman Brusselmans

Lees meer »

Van het BK dildowerpen tot de meest vrouwvriendelijke editie ooit: tien redenen waarom je Kamping Kitsch Club niet mag missen

Op minder dan 24 uur voor de start van Kamping Kitsch Club, stoomt de volledige regio zich klaar om zich onder te dompelen in een wereld van fluo. Het festival is intussen volledig uitverkocht, op 200 tickets na die enkel aan de kassa gekocht kunnen worden. De organisatie verwacht 27.000 feestvierders. Wij geven je graag tien redenen waarom je Kamping

Lees meer »

“Hebben al flink staaltje Kompany-voetbal gezien”: Bayern en debuterende coach al na kwartiertje klaar met tweedeklasser

Uw favoriete nieuwsapp belooft plechtig geen bloemlezing over Vincent Kompany te posten uit de Duitse pers. In de geboortestad van Albert Einstein deed recordkampioen FC Bayern wat er van hen werd verwacht: niet struikelen bij de plaatselijke tweedeklasser, SSV Ulm (0-4). Meteen een ruime zege voor zijn debuterende coach, met dank aan veteraan Thomas Müller.

Lees meer »