UITSLAGEN. Ontdek de reuzenverschillen in de Tour: Vingegaard en Evenepoel enige twee renners die nog binnen de tien minuten van Pogacar staan

Tadej Pogacar (25) heeft opnieuw uitgehaald in de Pyreneeën. Hij reed Jonas Vingegaard (27) op meer dan een minuut en neemt een stevige optie op de eindzege. De kloof bedraagt al een dikke drie minuten nu. Remco Evenepoel (24) liet het duo al snel begaan, maar nestelde zich op zijn eigen tempo wel weer wat steviger op zijn derde plek. Ontdek hieronder de volledige uitslag en de stand van de Tour. 

Meer krantenkoppen in België

Tuning Car Meeting in Wervik goed voor 300 auto’s

Het stadsdomein Oosthove in Wervik was zondag tijdens de vijfdaagse zomerkermis het decor van de derde editie van de Tuning Car Meeting. Spectaculaire en unieke wagens waren er de trekpleister voor autoliefhebbers. Er liep vooral een jong publiek rond. “Er staan 300 auto’s, wat ik niet had verwacht want er zijn ook meetings in Herentals en Bocholt”, zegt organisator Stefaan

Lees meer »

Boerenbond stapt naar Grondwettelijk Hof tegen stikstofdecreet

De Boerenbond start een procedure bij het Grondwettelijk Hof tegen het stikstofdecreet. Dat decreet is in januari goedgekeurd door het Vlaams Parlement en gaat over maatregelen om de uitstoot van stikstof sterk te verminderen. Voor de goedkeuring zijn er meer dan twintigduizend bezwaren ingediend, zonder resultaat. Daarom is de juridische weg de enige oplossing, zegt voorzitter Lode Ceyssens.

Lees meer »

Argentinië plaatst schip in quarantaine om mogelijk mpox-geval

De Argentijnse autoriteiten hebben een vrachtschip in quarantaine geplaatst in de Paraná-rivier, nabij de binnenlandse graanhaven van Rosario. Aanleiding voor die stap is een vermoedelijk geval van mpox aan boord. Dat zei Fernando Morales, voorzitter van de brancheorganisatie Argentine Naval League.

Lees meer »

Izegemse Justine Ghekiere schrijft wielergeschiedenis met etappezege én bolletjestrui: “Nochtans was er voor de start van de Tour nog wat paniek”

Historisch! Justine Ghekiere (28) schreef vorige week Belgische wielergeschiedenis. De Izegemse won niet alleen een etappe in de Tour de France Femmes, maar wist ook als eerste Belgische vrouw ooit het bergklassement te winnen. Ze is daarmee de eerste landgenoot sinds Lucien Van Impe die daarin slaagt. En de eerste West-Vlaamse bergkoning(in) sinds 1939. “Dat ik in de Giro de

Lees meer »

Vonken vliegen in het rond wanneer peperdure auto op velg over snelweg rijdt: “Nooit gedacht dat ik een Bentley zou zien die een band mist”

Weggebruikers trokken eind juli grote ogen toen ze in de buurt van Londen op de drukke M25 reden. Om tot nog toe onbekende reden reed de bestuurder van een Bentley Flying Spur, die zo’n 300.000 euro kost, op drie banden en één velg over de snelweg. Een klapband? Of was er iets anders aan de hand? “Ik kon alleen maar

Lees meer »

Stroom stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen in Ardooie voor: “Ervaring én expertise”

Ter gelegenheid van de jaarlijkse BBQ heeft de Beweging Stroom de kandidaten voor de komende verkiezingen voorgesteld. Er is een volledige lijst. “We wisselen kandidaten met ervaring af met nieuwkomers die nieuwe en broodnodige expertise in het beleid brengen”, zegt co-voorzitter Koen Fillieux.
The post Stroom stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen in Ardooie voor: “Ervaring én expertise” appeared first on

Lees meer »