Uitbaters van zomerbars over hoe aanhoudende regen het feestje verpest: “Normaal 20 man personeel nodig, nu 2”

Met het onweer dat nog vers in ons geheugen ligt en de aangekondigde regen van het weekend doen we een toer langs de Vlaamse zomerbars. Hoe erg is het gesteld met de inkomsten? Twijfelen ze of ze volgend jaar nog wel strobalen rond een tapinstallatie in een veld willen leggen? “Het opmaken van de planning is niet evident, want ik heb geen glazen bol om te kijken welk weer het over twee weken wordt.” 

Meer krantenkoppen in België

Rode Duivel Roméo Lavia maakt meteen indruk bij Chelsea: hoe ‘virtual reality’ hem hielp na snertseizoen van amper 32 minuten

Blessure hebben hem een jaar gekost. “Wanneer ben je nu eindelijk terug?”: die frustrerende vraag hoopt Roméo Lavia (20) een tijdje niet meer te horen. Zijn comeback bij Chelsea tegen Manchester City, na een seizoen van amper 32 minuten, doet het beste verhopen. Een inkijk in de revalidatie van een jonge Rode Duivel, die na een bijzonder zwaar jaar voor

Lees meer »

Hott stage en dildowerpen zijn succes op warme editie van Kamping Kitsch Club

Zwoel, zwoeler, zwoelst. Dankzij de samenwerking met Hott.be kan Kamping Kitsch Club niet alleen uitpakken met recordcijfers op basis van bezoekers. Ook de temperatuur stijgt tot meer dan tropische niveaus, dankzij de Hott stage en het dildowerpen.
The post Hott stage en dildowerpen zijn succes op warme editie van Kamping Kitsch Club appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deze brief bracht ooit vreselijk nieuws en is nu gevonden op Tyne Cot Cemetery: “We denken dat iemand deze brief mist”

Eerste Wereldoorlog op Tyne Cot Cemetery, de grootste Commonwealth-begraafplaats ter wereld die bijna 12.000 graven telt van soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. De brief werd op 9 mei 1918 geschreven door luitenant C.E. Prebble en is gericht aan de vrouw van soldaat S. Webb met het bericht dat haar man vermist is sinds 24 april 1918. De brief had geen

Lees meer »

Actiegroep laat opnieuw 61 SUV’s leeglopen in Gent en Antwerpen: “Ze willen wereldverbeteraars zijn met een grote W”

Donderdagnacht lieten activisten in Gent en Antwerpen minstens 61 SUV’s leeglopen. Omdat de wagens te veel uitstoten en een letterlijk groot gevaar vormen op de baan, zeggen de actievoerders. Terwijl een aanzienlijk deel elektrisch rondrijdt en het als weggebruiker in steden nog nooit zo veilig was. “Ze willen van SUV’s een stigma maken”, zegt Walter Weyns, cultuursocioloog aan UAntwerpen.

Lees meer »

Oosterweelwerken lopen drie jaar vertraging op, onder andere door PFAS

De werken aan de Oosterweelverbinding in Antwerpen zullen pas einde 2033 klaar zijn, en niet in 2030 zoals eerder werd aangekondigd. De vertraging heeft onder meer te maken met de PFAS-vervuiling. “Door een langere doorlooptijd van vergunningen en bijkomende onderzoeken door PFAS zullen alle verbindingen van Oosterweel pas in 2033 klaar zijn”, zegt Annik Dirkx van Lantis.

Lees meer »

CD&V West-Vlaanderen trapt campagne voor provincieraadsverkiezingen af

CD&V West-Vlaanderen heeft zaterdagochtend in Lichtervelde de campagne voor de provincieraadsverkiezingen officieel op gang geschoten. De christendemocraten willen zich inzetten voor een beleid dat samenwerking, vernieuwing en een stevige verankering in de lokale gemeenschappen centraal stelt. De lijsten worden getrokken door Lies Laridon, Bart Naeyaert en Jean de Bethune.
The post CD&V West-Vlaanderen trapt campagne voor provincieraadsverkiezingen af appeared

Lees meer »

“Onze desserts zijn een hype dankzij TikTok”: Bieke (40) baat al drie jaar Bie Sweets uit in Roeselare

Bieke Vermander (40) heeft een gat in de markt ontdekt. In Bie Sweets in de Ooststraat 104 in Roeselare verkoopt ze al drie jaar onder meer bubble tea met parels, ice cream rolls en Amerikaanse snoepjes. “Door TikTok-filmpjes hebben jongeren deze lekkernijen opgepikt”, lacht Bieke.
The post “Onze desserts zijn een hype dankzij TikTok”: Bieke (40) baat al drie

Lees meer »

Peperdure gestolen Rolex duikt twee jaar later op in Istanboel: “Maar die terugkrijgen blijkt niet zo simpel”

Twee jaar nadat het Rolex-horloge van 14.100 euro van Nicholas Vertongen (43) uit Puurs werd gestolen, dook het peperdure ding opnieuw op… in Istanboel. Iemand bracht het daar in een officiële winkel binnen en het serienummer deed de alarmbellen afgaan. Zijn gestolen horloge mag dan wel terecht zijn, het ziet er niet naar uit dat het heel snel opnieuw om

Lees meer »

Kimmer Coppejans viert rentree in kwalificaties US Open na operatie aan elleboog: “Flushing Meadows is een geweldige plek”

Kimmer Coppejans (ATP 631) mag zich vanaf volgende week weer officieel tennisser noemen. Na een operatie aan zijn rechterelleboog eind januari maakt de 30-jarige geboren Oostendenaar zijn rentree op het circuit tijdens de kwalificaties van de US Open, die maandag in New York beginnen. Coppejans blikte bij Belga vooruit op zijn comeback op het laatste grandslamtoernooi van het jaar.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Inwoners van Koersk moeten van Russische overheid datingapps uitschakelen

Het Russische leger heeft dinsdag gemeld dat het de stad New York in de Oost-Oekraïense regio Donetsk heeft ingenomen. Het wordt gezien als een belangrijk logistiek knooppunt voor Oekraïense troepen. Hoewel het Oekraïense militaire offensief dat twee weken geleden van start ging in de Russische regio Koersk veel aandacht krijgt omdat het de gevechten verplaatst naar het grondgebied van Rusland,

Lees meer »