Twee motorrijders gewond na knal tegen auto: Man (56) met MUG heli naar ziekenhuis

Twee motorrijders raakten zondagochtend tijdens een rondrit gewond na een verkeersongeval in Koekelare. Ze knalden in de flank van een auto die uit een zijstraat kwam. Een van de motorrijders kwam op de motorkap van de auto terecht. Een 56-jarige man werd door de MUG heli naar het ziekenhuis gebracht.

Het verkeersongeval gebeurde zondagochtend om 10.45 uur op de Moerestraat in Koekelare. Twee motorrijders, beide zijn mannen uit Ichtegem, genoten van een rondrit op hun Royal Enfield motoren in de Polders. Ze reden in de richting van Koekelare toen het fout ging. Ter hoogte van de Bisschophoekstraat knalden ze zwaar in de flank van een BMW break die vermoedelijk vanuit die straat kwam.

De politie Polder onderzoekt de omstandigheden nodig maar waarschijnlijk kwam de autobestuurder vanuit een ondergeschikte weg de Moerestraat op zonder voorrang te verlenen. Hij merkte de motorrijders daarbij niet op. Beiden knalden tegen de auto waarbij een motorrijder op de motorkap terecht kwam.

Alhoewel beiden altijd bij bewustzijn bleven was de toestand ernstig en kwam de MUG heli overgevlogen. Ook de politie, brandweer en een extra ziekenwagen snelden ter plaatse.

Met MUG heli

“De twee slachtoffers zijn mannen van 56 en 59 jaar uit Ichtegem die aan het rijden waren op hun motor”, zegt commissaris Rafael Rondelez van politiezone Polder.

“Ze kwamen tegen een auto terecht en raakte daarbij beiden gewond. De 56-jarige man raakte daarbij zwaarder gewond want hij moest met de MUG heli worden overgebracht naar het ziekenhuis in Brugge. De 59-jarige man werd naar het ziekenhuis van Torhout gebracht. De 22-jarige bestuurder van de BMW, een man uit Koekelare, bleef ongedeerd.”

Door het ongeval was de weg een tijdlang versperd. De motors en de wagen werden getakeld. Vermoedelijk gaat het om een inschattingsfout door het negeren van de voorrang. Er was geen alcohol in het spel.

(JH)

The post Twee motorrijders gewond na knal tegen auto: Man (56) met MUG heli naar ziekenhuis is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Inwoners van Koersk moeten van Russische overheid datingapps uitschakelen

Het Russische leger heeft dinsdag gemeld dat het de stad New York in de Oost-Oekraïense regio Donetsk heeft ingenomen. Het wordt gezien als een belangrijk logistiek knooppunt voor Oekraïense troepen. Hoewel het Oekraïense militaire offensief dat twee weken geleden van start ging in de Russische regio Koersk veel aandacht krijgt omdat het de gevechten verplaatst naar het grondgebied van Rusland,

Lees meer »

Nick beleeft droomdag als ‘roadie ad interim’ voor Brihang: “Stagediven samen met Brihang is echt wel het toppunt”

Een watertje halen, het podium helpen opbouwen, materiaal versleuren, zweet wegvegen en zelfs stagediven. Niets was te veel gevraagd voor Nick Vandierendonck (27) uit Knokke-Heist. Hij mocht dankzij een wedstrijd van Studio Brussel voor een dag ‘roadie ad interim’ zijn van de West-Vlaamse rapper Brihang bij zijn optreden donderdagavond in de Dance Hall op Pukkelpop 2024. Dat werd voor Nick

Lees meer »

Charlotte Hosten (19) is de jongste kandidaat op de NPE-lijst: “Het is zeker niet om de lijst te vullen”

Huidig oppositiepartij NPE begint mondjesmaat een tipje van de sluier op te lichten over hun kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De negentienjarige Charlotte Hosten is weliswaar de jongste van de groep, maar is zeer gemotiveerd om haar beste beentje voor te zetten en wil, indien mogelijk, mee het verschil maken.
The post Charlotte Hosten (19) is de jongste kandidaat

Lees meer »

LIVE FORMATIE. De Wever (N-VA) legt voorstel op tafel “dat te nemen of te laten is” en belt onderhandelaars apart op

N-VA, Vooruit, CD&V, Les Engagés en MR zijn er woensdagnacht (opnieuw) niet in geslaagd om de impasse in de federale onderhandelingen te doorbreken. Vandaag wordt er wellicht een nieuwe poging ondernomen. Formateur Bart De Wever moet vanavond ook naar de koning. Zonder een akkoord lijkt het game over voor de N-VA-voorzitter. Volg de laatste updates over de formatie in onze

Lees meer »

LIVE. Rusland dient klacht in bij Duitsland over onderzoek Nord Stream

Rusland ontkent een mediabericht over geplande, geheime onderhandelingen voor een gedeeltelijk staakt-het-vuren. De Amerikaanse krant ‘Washington Post’ had bericht dat het Oekraïense offensief in het Russische Koersk plannen voor zulke gesprekken doorkruist heeft. En de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko zegt dat hij troepen gestuurd heeft naar de volledige grens met Oekraïne. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in

Lees meer »

CD&V West-Vlaanderen trapt campagne voor provincieraadsverkiezingen af

CD&V West-Vlaanderen heeft zaterdagochtend in Lichtervelde de campagne voor de provincieraadsverkiezingen officieel op gang geschoten. De christendemocraten willen zich inzetten voor een beleid dat samenwerking, vernieuwing en een stevige verankering in de lokale gemeenschappen centraal stelt. De lijsten worden getrokken door Lies Laridon, Bart Naeyaert en Jean de Bethune.
The post CD&V West-Vlaanderen trapt campagne voor provincieraadsverkiezingen af appeared

Lees meer »