Trump weggevoerd van verkiezingsrally na schietgeluiden

00:26 Op een verkiezingsmeeting in Pennsylvania van Donald Trump weerklonken er schoten, waarbij de Republikeinse presidentskandidaat wegdook. Daarna werd hij van het podium gevoerd, waarbij hij op het eers… 

Meer krantenkoppen in België

Taylor Swift was bang en voelde zich schuldig na terreurdreiging in Wenen: “Maar autoriteiten dankbaar dat we rouwden over concerten en niet over levens”

Taylor Swift heeft voor het eerst gereageerd op het annuleren van haar concerten in Wenen wegens terreurdreiging. In een bericht op Instagram zegt de 34-jarige Amerikaanse zangeres dat ze bang was en zich schuldig voelde. “Maar ik was ook de autoriteiten dankbaar omdat we dankzij hen rouwden over concerten in plaats van levens”, aldus Swift.

Lees meer »

Vrachtwagen met 22 ton diepvriesproducten belandt op dak naast E40

Op de E40 in Steenkerke bij Veurne is een grote vrachtwagen rond het middaguur in de gracht gekanteld. De chauffeur werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. De truck is geladen met 22 ton diepvriesproducten waardoor de takelwerken een zware klus worden. “De lading zal eerst overgeladen moeten worden eer de vrachtwagen getakeld kan worden”, meldt de federale politie.

Lees meer »

Oppositieleider: “Israël is controle over het noorden kwijt” – Israël roept Palestijnen in deel van humanitaire zone op om Gaza te ontvluchten

Oppositieleider Yair Lapid beschuldigt de Israëlische regering ervan de controle kwijt te zijn over het noorden van Israël. Dat maakt hij kenbaar in een bericht op X. De aanklacht volgt op een nieuwe aanval van Hezbollah in het noorden van Israël, waarbij een gewonde viel.Volg alle ontwikkelingen in het Midden-Oosten in onze liveblog.

Lees meer »

‘t Hof van Commerce dropt nieuwe single op mainstage van Pukkelpop: “In De Chalet … met Timothée Chalamet”

‘t Hof van Commerce was de festivalopener van Pukkelpop 2024. Ze openden meteen met een banger, want ze kondigden hun nieuwste album ‘LP6’ aan en losten hun nieuwste single ‘In De Chalet’ op de wereld. Zoals MC Kowlier en MC Buyse beloofden: “Een poepsimpele meezinger”en dat zal Kiewit ook geweten hebben.
The post ‘t Hof van Commerce dropt nieuwe

Lees meer »

Onderzoek geopend naar Oostendse schepen voor aanprijzen dubieuze investeringen

Het parket van West-Vlaanderen heeft een onderzoek geopend naar de Oostendse schepen Kurt Claeys (Open VLD). De redactie van VRT NWS kon verschillende getuigen spreken die de schepen ervan beschuldigen dubieuze investeringen aangeprezen te hebben in en rond de stad. Daarbij zou er ook een voorstel geweest zijn om geld te gebruiken dat gebruikt wordt voor sociale doeleinden in de

Lees meer »

12de Bartholomeusfeesten in Nieuwmunster worden ‘volkse kermesse’: figuranten pakken uit met ‘levende geschiedenis’ van het dorp

De Bartholomeusfeesten in Nieuwmunster krijgen dit jaar een nostalgisch randje: het dorp wordt drie dagen lang ondergedompeld in een onvervalste fifties-sfeer. “Het waren dé gloriedagen van Nieuwmunster.”
The post 12de Bartholomeusfeesten in Nieuwmunster worden ‘volkse kermesse’: figuranten pakken uit met ‘levende geschiedenis’ van het dorp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alain Delon wordt zaterdag op eigen landgoed begraven

De Franse filmster Alain Delon wordt zaterdag begraven. Dat heeft oud-bisschop Jean-Michel Di Falco woensdag bekendgemaakt. Hij bevestigde daarmee berichten van CNews en BFMTV. De voormalige bisschop van het bisdom Gap, in de Franse Alpen, zal voorgaan in de begrafenisplechtigheid.

Lees meer »

Gistelse brandweer brengt nieuwe patches uit

Verzamelaars opgelet! Het Gistelse brandweerkorps brengt een nieuwe patch uit naar aanleiding van de opendeurdagen op zaterdag 24 en zondag 25 augustus. Een exemplaar kost 8 euro en dat bedrag gaat naar de werking van de vzw Vriendenkring Brandweer Gistel.
The post Gistelse brandweer brengt nieuwe patches uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Helft investeerders wil straks opnieuw intekenen op staatsbon: “Maar er zijn betere alternatieven”

De vraag die bankiers wakker houdt: wat gaan de honderdduizenden investeerders in de staatsbon doen met de 22 miljard euro die binnen twee weken vrijkomt? Beleggen op de beurs, parkeren op een spaarboekje, investeren in vastgoed… Het kan allemaal, maar verrassend: zowat de helft stopt zijn geld meteen in de nieuwe staatsbon. “Er zijn nochtans betere alternatieven”, zegt HLN-geldexpert Pascal

Lees meer »

Open Monumentendag is te gast op de Konterdam in Oostende

Op zondag 8 september focust de Dienst Cultuur van Oostende op de wijk Konterdam tijdens de 36ste editie van Open Monumentendag. Het overkoepelend thema ‘En Route’ past perfect om deze relatief jonge stadswijk te ontdekken.
The post Open Monumentendag is te gast op de Konterdam in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlandse presentator Gordon deelt verborgen verdriet: “Ik was nét weer gelukkig en plots was hij er niet meer”

Het afgelopen anderhalf jaar was dramatisch voor de Nederlandse zanger en presentator Gordon (56), bij ons vooral bekend als jurylid en ‘K2 zoekt K3’. Zijn verloving werd op dramatische wijze verbroken, zijn televisiecarrière stopte en hij moest zijn concerten afblazen wegens een tegenvallende ticketverkoop. Even leek hij bij een andere man nieuw geluk te vinden, maar dat liep tragisch af.

Lees meer »