Recordopkomst op hoogstaande Guldensporenmeeting met seizoensbeste voor Nafi Thiam

De 27ste Moore-Guldensporenmeeting in Kortrijk kan terugblikken op heel wat mooie prestaties. De komst van Nafi Thiam en Jonathan Sacoor zorgden voor een recordopkomst.

De weergoden waren de organisatoren en de atleten gunstig gezind. Traditioneel werden er een resem persoonlijke records gelopen.

De Amerikaan Josh Hoey zorgde op de 800 meter voor dé prestatie van de avond door af te klokken op 1’43”80. Een fikse verbetering van zijn 1’44”12 gelopen in Eugene op de trails. Tibo De Smet werd tweede in een seizoensbeste van 1’45”17. Mattis Tanghe van AV Molenland snelde naar 1’49”27, een persoonlijk record.

Bij de dames ging de zege naar de Cubaanse Rose Mary Almanza in 2’00”71. Mariska Parewyck, gehinderd door een valpartij, liet met 2’03”37 een nieuw Belgisch record bij de masters noteren. Juniore Maaike Vander Cruyssen verpulverde haar persoonlijke besttijd. De nieuwe topchrono van de Vichtse staat nu op 2’06”61.

Olympiër Elie Bacari bleef met een tijd van 13”49 amper 11 honderdsten boven zijn PR van 13”38 op de 110 meter horden.

Bij de dames was het uitkijken naar Nafi Thiam op de 100 meter horden en het verspringen. De tweevoudig olympisch- en wereldkampioene verbeterde haar seizoensbeste op de hoge horden naar 13”52. Een opsteker met het oog op de spelen in Parijs. Met een sprong van 6m51 bleef ze net onder haar seizoensbeste.

Op de 400 meter was het uitkijken naar Jonathan Sacoor. De 24-jarige atleet van O.E.H. dook op het EK voor het eerst onder de 45 secondegrens. Gisteren liet hij na een zware trainingsperiode 45”48 optekenen.

De Amerikaan Olin Hacker won de 1500 meter in 3’36”43. Maar liefst 20 atleten doken onder de 3’40”. Timon Inghelbrecht van Houtland AC verpulverde zijn persoonlijk record naar 3’42”52.

Rani Vincke werd op de 200 meter derde in 23”62. Met 11”54 werd ze vijfde op de 100 meter. De Jamaicaanse Jodean Williams won beide nummers in 11”17 en 22”69.

Yorunn Ligneel sprong met 1,78 meter dit seizoen nog niet hoger en werd derde.

The post Recordopkomst op hoogstaande Guldensporenmeeting met seizoensbeste voor Nafi Thiam is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hierop lopen de Vlaamse onderhandelingen tijdelijk vast, maar er is één reden om te denken dat het binnenkort toch nog lukt

Vijf weken voor de lokale verkiezingen is het steeds moeilijker om toegevingen te doen en onpopulaire maatregelen te verkopen. En dus krijgt ook het tweede compromisvoorstel van Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) een onvoldoende van CD&V en Vooruit. Ze zien te weinig extra investeringen. Toch is er één goede reden waarom we binnenkort wél een nieuwe Vlaamse regering krijgen. Van

Lees meer »

Brugse stadsgids die in reitjes werd geduwd, heeft gesprek gehad met dader: “Ik zou te weinig respect hebben voor erfgoed”

De Nederlandse stadsgids Pascal Gerritsen die afgelopen zomer in de Brugse reitjes is geduwd, heeft een gesprek gehad met de man die hem heeft aangevallen. Het blijkt een stadsgids te zijn van een andere organisatie die vond dat hij, met zijn flamboyante stijl, te weinig respect toont voor het Brugse erfgoed. Het stoorde hem onder meer dat de Nederlander op

Lees meer »

Noël en Magda uit De Panne vieren hun gouden jubileum

Noël Coysman (73) is geboren in Tielt en ontmoette zijn toekomstige, Magda Vanwynsberghe (76), in Ingelmunster. Daar gaven ze elkaar 50 jaar geleden ook het jawoord en na het huwelijk gingen ze in Meulebeke wonen.
The post Noël en Magda uit De Panne vieren hun gouden jubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Handjes schudden en recepties afschuimen: West-Vlaamse stemmenkanonnen verklappen hun campagnegeheimen

Facebook, TikTok, Instagram? De meeste stemmenkanonnen van de West-Vlaamse lokale politiek houden er zich amper mee bezig, zo blijkt uit een exclusieve rondvraag van onze redactie. Hét recept voor verkiezingswinst is voor de meesten al jaren ongewijzigd: zes jaar lang aanwezig zijn op recepties en evenementen, flyers en ander drukwerk verspreiden en vooral heel veel huisbezoeken. “Ze willen allemaal liever

Lees meer »

Noord-Korea plant uitbreiding van nucleair arsenaal

Pyongyang gaat zijn kernwapenarsenaal uitbreiden, heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un maandag gezegd in een toespraak naar aanleiding van de nationale feestdag. Dat bericht het staatspersbureau KCNA dinsdag. “Het beleid om de nucleaire strijdkrachten op te bouwen door het aantal kernwapens exponentieel te doen stijgen zijn we nu perfect aan het uitvoeren”, zei Kim.

Lees meer »