Prinses Kate krijgt staande ovatie bij aankomst in Wimbledon voor mannenfinale

Kate Middleton die al haar koninklijke taken heeft opgeschort omdat ze een kankerbehandeling ondergaat, kreeg een staande ovatie toen ze plaatsnam op de eretribune in Wimbledon. Samen met haar dochter Charlotte zal ze de mannenfinale tussen Carlos Alcaraz en Novak Djokovic bijwonen.

 

Meer krantenkoppen in België

Niet langer een groepsfase, maar alle 36 teams in één ranking: het nieuwe format van de Europese competities

Anderlecht, AA Gent en Cercle deden donderdagvond in de Europa League en de Conference League goeie zaken. Door hun zeges zetten ze een flinke stap richting de groepsfase. Of beter gezegd: de competitiefase. Want net als de Champions League hanteren beide toernooien sinds dit seizoen een nieuw format, waarbij alle teams in één ranglijst staan. Leest u even mee?

Lees meer »

VVJ hekelt intimidatie van de pers na bedreigingen tegen adjunct-hoofdredacteur Matthias Vanderaspoilden na controversiële column in Humo

De Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ) veroordeelt de doodsbedreigingen aan het adres van de adjunct-hoofdredacteur van Humo, Matthias Vanderaspoilden, en zijn peuter. Ook een mogelijke klacht tegen uitgever DPG Media wegens de omstreden satirische Humo-column van Herman Brusselmans, kan voor de journalistenvereniging niet door de beugel.
The post VVJ hekelt intimidatie van de pers na bedreigingen tegen adjunct-hoofdredacteur Matthias

Lees meer »

Belfort van Menen toegankelijk als uitkijkpunt van Horizon 2025

Meense trotse toren, het Belfort, kan vanaf vandaag elke dag gratis bezocht en ‘beklommen’ worden. Westtoer, samen met de Provincie West-Vlaanderen, zorgde ervoor dat dit Werelderfgoed één van de 20 nieuwe uitkijkpunten van West-Vlaanderen mocht zijn.
The post Belfort van Menen toegankelijk als uitkijkpunt van Horizon 2025 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgemeester Moskou: “Een van grootste droneaanvallen ooit op onze stad”

Volgens de burgemeester van Moskou heeft het Russische leger in de nacht van dinsdag op woensdag elf drones neergehaald die in de richting van de Russische hoofdstad vlogen. “Het gaat om een van de grootste droneaanvallen ooit op onze stad”, aldus Sergey Sobjanin. Bij de Russische luchtaanval op een kindercafé in Malokaterynivka is dan weer één minderjarige om het leven

Lees meer »

Pokémon World Championship 2024, zakmonster-hoogmis op Hawaï

Mickey Mouse mag dan wel 60 jaar voorsprong hebben, de meest succesvolle mediafranchise ooit heet Pokémon. Met dank aan films en animatieseries, maar bovenal door de competitieve video- en verzamelkaartgames. Bij elke competitie hoort een WK en daarvoor trokken we voor editie 2024 richting Honolulu, Hawaï.

Lees meer »

Chris (63) viert 300e verjaardag van zijn apotheek in Tienen: “Toen dokters nog bier brouwden om patiënten gezond te maken”

Chris Bulteel (63) viert de 300e verjaardag van zijn apotheek in het centrum van Tienen. Zelf is aan zijn 40e jaar begonnen als apotheker in ‘Het Gulden Vlies’, een van de weinige historische panden in Tienen waarvan de bestemming nooit veranderd is. Al zeker 10 verschillende eigenaars hebben er een apotheek gehad. Dit pand uit 1724 is daarmee een van

Lees meer »