Pascal Gerritsen, de Brugse stadsgids die in het water werd geduwd: “Ik wil geen wandelende encyclopedie zijn”

Hij leerde de stoepranden van Brugge uit zijn hoofd en wijkt graag af van het script. Pascal Gerritsen (31), de stadsgids die vorige week in het water werd geduwd, is geen gewone gids. “Wat mensen bij mij te zien krijgen, is straattheater.”

 

Meer krantenkoppen in België

Oekraïne richt militair kantoor op in Rusland

Volgens president Volodimir Zelenski hebben Oekraïense troepen de controle veroverd over de Russische stad Soedzja. Voor het eerst sinds de start van de oorlog hebben de Oekraïners zelfs een militair kantoor opgericht op Russisch grondgebied.

Lees meer »

“Hij was onvindbaar”: slechts 36 uur na ongeval had Jurgen L. afspraak voor zijn rijverbod bij politie die hem niet eerder kon treffen

Eén dag nadat hij een verkeersongeval veroorzaakte met drie doden had Jurgen L. (50) bij de Torhoutse politie een afspraak over zijn rijverbod. Vorige maand ging hij zelf nog aangifte doen van het verlies van zijn rijbewijs. Daarbij zag de politie dat hij nog een rijverbod van 3 maanden moest uitzweten. Maar omdat Jurgen L. geen écht rijbewijs meer had,

Lees meer »

KIJK. Robby maakt een ‘krasse’ indruk in ‘B&B zoekt lief’: hij wast Patricia’s auto, maar doet dat met een schuurspons

“Heel de auto is beschadigd, oh my god.” Het had een aangename verrassing moeten zijn voor B&B-uitbaatster Patricia, waarmee Robby punten zou scoren. Hij heeft Patricia’s wagen volledig schoongemaakt, maar heeft zich wel vergist van spons. “Heeft hij dat nou gedaan met een schuurspons?!”, schrikt Patricia als ze de vele krassen op haar auto ziet.

Lees meer »

Yper Open pakt weer uit met heren 1- en dames 1-reeks

Vanaf maandag 26 augustus start de Yper Open, het jaarlijkse enkeltornooi tennis aan het einde van de zomervakantie. Dit jaar denkt tornooileider Patrick Deroo op zo’n 140 inschrijvingen te landen.
The post Yper Open pakt weer uit met heren 1- en dames 1-reeks appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amerikaanse luchtvaartautoriteit wil extra controle op cockpitstoelen Boeing 787

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA wil dat luchtvaartmaatschappijen de cockpitstoelen in hun Boeing 787 Dreamliners extra controleren. In maart maakte een 787 van LATAM Airlines tussen Sydney en Auckland een onverwacht scherpe duikvlucht waardoor tientallen mensen gewond raakten, sindsdien zijn er volgens de FAA “steeds vaker” meldingen van problemen met de stoelen binnengekomen.

Lees meer »

LIVE VUELTA. Schiet Wout van Aert vandaag wél raak?

De tweede etappe in de Vuelta brengt de renners van Cascais naar Ourém. Op papier een rit voor de sprinters, maar een knikje in de absolute slotfase zou wel eens roet in het eten van de snelle mannen kunnen gooien. Mits een overwinning kan Wout van Aert dankzij het spel der bonificaties de rode leiderstrui overnemen van Brandon McNulty. Slaagt

Lees meer »

Zinderend concertje van ‘Ici Paris’ slaat om in onvervalst ‘old school’ straatfeest in Kortrijk: “Er was hier plots 300 man aan het dansen”

De groep ‘Ici Paris’ was uitgenodigd door Eetcafé Jazz in Kortrijk om een concert te verzorgen. Het zinderend concert groeide in een mum van tijd uit tot een onvervalst ‘old school’ straatfeest. “Zelfs passanten en de buren dansten mee.”
The post Zinderend concertje van ‘Ici Paris’ slaat om in onvervalst ‘old school’ straatfeest in Kortrijk: “Er was hier plots

Lees meer »

Vier generaties op een rij in Kuurne: van Hilda tot Giselle

Giselle Debrabandere werd op 9 december 2023 geboren. Ze is het dochtertje van Kamilla Ouvrein en Glenn Debrabandere uit Kuurne en het zusje van Edgard (3). Met de geboorte van Giselle ontstond een viergeslacht.
The post Vier generaties op een rij in Kuurne: van Hilda tot Giselle appeared first on KW.be.

Lees meer »