Onze analist Marc Degryse stelt zijn ideale EK-elftal samen: “Nederland heeft eindelijk een opvolger voor Edwin Van der Sar”

Na vanavond valt het doek over EURO 2024. Onze analist Marc Degryse hield elke actie nauwlettend in de gaten en velt naar aanloop van de finale zijn eindoordeel. Het topelftal van Marc Degryse, met daarin maar liefst vijf Spanjaarden. “Hij was heer en meester van de ruimte.” 

Meer krantenkoppen in België

“Zelfs zwemmen kan hij”: Remco Evenepoel en Oumi geven inkijk in deugddoende vakantie op Grieks eiland

“Vierdaags uitje met mijn geliefde, batterijen heropladen na de Olympische Spelen”, schrijft Remco Evenepoel bij een video die een inkijk geeft in de recente en korte vakantie die de dubbele olympische kampioen beleefde op een Grieks eiland. “Nu terug aan het trainen”, staat er ook bij. Grappige reactie op de Instagrampost: “Oh nee jongens, hij kan zelfs zwemmen.”

Lees meer »

In het spoor van de Oekraïense soldaten die inval in Rusland mee op poten zetten: “Een granaat ontplofte recht op de veldkeuken van de Russen”

Nu de grens met de Russische regio Koersk is overgestoken, moet het Oekraïense leger ook andere grensgebieden strikt bewaken en monitoren. Het Nieuwsblad volgde de Oekraïense 117de brigade in de loopgraven, waar mortierkanonnen op een kilometer van de Russische grens vijandelijke soldaten onder vuur nemen. “Alle doelen zijn geraakt. Een granaat ontplofte recht op de veldkeuken van de Russen.”

Lees meer »

“Het waren zulke fijne, zotte jaren”: ketnetwrapper Gloria Monserez na afscheid tijdens Zomertour in Roeselare

De Ketnet Zomertour streek opnieuw neer in het centrum van Roeselare. Groot en klein genoot onder een stralende zon van de verschillende optredens en randactiviteiten op de Grote Markt. Nadat ze in juli haar vertrek aankondigde, nam ketnetwrapper Gloria Monserez in Roeselare ook afscheid van de ketnetters: “In mijn hart blijf ik voor altijd een ketnetwrapper.”
The post “Het

Lees meer »

Kandidaat carnavalprinses Heidi trekt zich terug na financiële problemen met prins Wesley

Het klonk als een sprookje toen kandidaat Prins Carnaval 2025 Wesley 1 (Wesley Noë) en zijn ‘roosje’ Heidi Vanhee zich nog vóór het einde van het vorige carnavalseizoen kandidaat stelden als nieuw prinsenpaar. Het duo bruiste van energie en wist heel wat sponsors te strikken. Maar nu laat Heidi weten dat ze zich als kandidaat prinses terugtrekt. “Wesley maakt er

Lees meer »

WHO: 100 gevallen met ‘oude’ variant mpox per maand in Europa

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft opgeroepen tot kalmte nadat een eerste geval van de nieuwe mpox-variant in Europa werd vastgesteld. Mpox circuleert sinds de uitbraken in 2022 in de regio met een eerdere variant (clade 2) zegt Hans Kluge, regionaal WHO-directeur in Europa. Volgens hem worden er maandelijks ongeveer 100 gevallen van die ‘oude’ mpox-variant vastgesteld in Europa.

Lees meer »

Zorgen bij Democraten over veiligheid op partijconventie

Democratisch presidentskandidaat Kamala Harris versterkt haar koppositie in de polls, niet alleen nationaal, maar ook in zes van de zeven strijdstaten volgens een nieuwe peiling. De FBI gaat verder een onderzoek instellen naar veronderstelde pogingen door Iraanse hackers om de Amerikaanse verkiezingscampagnes te infiltreren. Volg de aanloop naar de verkiezingen met een wereldwijde impact in onze liveblog.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israël haalt lichamen van zes overleden gijzelaars terug uit Gaza – Hamas herhaalt “alleen voorstel van Biden van mei” te accepteren

Hamas-woordvoerder Osama Hamdan heeft het standpunt van de extremistische Palestijnse beweging herhaald dat ze alleen akkoord gaat met het voorstel voor staakt-het-vuren dat de Amerikaanse president Joe Biden op 31 mei presenteerde. Daarmee reageerde hij op opmerkingen van de Amerikaanse buitenlandminister Antony Blinken, die Hamas gisteren aanspoorde een nieuw voorstel voor een wapenstilstand te accepteren, omdat ook de Israëlische premier

Lees meer »

Op 1 na grootste diamant ooit ontdekt in Botswana

In een mijn in Botswana is een gigantische ruwe diamant van 2.492 karaat ontdekt. Enkel de legendarische diamant de Cullinan (3.106 karaat), die onder meer in de Britse kroonjuwelen is verwerkt, was nog groter. Het Canadese bedrijf Lucara Diamond kon de bijzondere edelsteen opsporen via röntgentechnologie.

Lees meer »