“Nu kunnen we met een gerust gevoel deze aarde verlaten”: cruisekoppel met MS vindt steun bij CD&V rond euthanasie

Patrick Speliers en Chris Aerts vonden vrijdag, net voor hun zelfgekozen afscheid van volgende week, nog een sympathiserend oor bij Sammy Mahdi en Kris Poelaert van CD&V voor hun voorstellen rond de hervorming van de euthanasiewetgeving. “Je kunt zoveel nota’s lezen als je wilt, ze zijn nooit even sterk als een persoonlijk verhaal”, zegt CD&V-voorzitter Sammy Mahdi, die onder de indruk was. “CD&V zal mee aan de kar trekken.”

 

Meer krantenkoppen in België

Man die naast kerk Boortmeerbeek woont, wil dat klokken stoppen met luiden: “Zo luid en zo vaak: het lijkt wel of ik in het Vaticaan woon”

In Boortmeerbeek heeft een inwoner een klacht ingediend tegen het luiden van de kerkklokken. “Ik werk vaak ’s nachts en kan overdag onmogelijk slapen door het geluid van de klokken”, zegt hij. De schepen van Erfgoed, noch de lokale verantwoordelijken van de kerk zijn van plan om in te gaan op de vraag van de man: “Het gaat om cultureel

Lees meer »

Passagier (27) met bloedend hoofd na haartransplantatie weigert vliegtuig uit te gaan: “Als wij niet mogen vliegen, mag niemand dat”

Een vliegtuigpassagier in de Amerikaanse stad Miami is om een opmerkelijke reden het toestel uitgegooid. Hij had net een haartransplantatie ondergaan, maar vlak voor de vlucht begon zijn hoofd ineens hevig te bloeden. De crew maakte zich zorgen om de man en wees hem naar de uitgang. Hier luisterde hij niet naar en daarom moest de politie ingrijpen.

Lees meer »

“Hebben al flink staaltje Kompany-voetbal gezien”: Bayern en debuterende coach al na kwartiertje klaar met tweedeklasser

Uw favoriete nieuwsapp belooft plechtig geen bloemlezing over Vincent Kompany te posten uit de Duitse pers. In de geboortestad van Albert Einstein deed recordkampioen FC Bayern wat er van hen werd verwacht: niet struikelen bij de plaatselijke tweedeklasser, SSV Ulm (0-4). Meteen een ruime zege voor zijn debuterende coach, met dank aan veteraan Thomas Müller.

Lees meer »

Onderzoek van Britse kinderrechtencommissaris bekritiseert “onnodige” naaktfouilles bij kinderen door Britse politie

De helft van naaktfouilles op kinderen zijn onnodig en leiden nergens toe. Dat zegt de Britse kinderrechtencommissaris Rachel de Souza maandag in een nieuw onderzoeksrapport. Bovendien worden zwarte kinderen vier keer sneller aan een dergelijke politiefouille onderworpen, klinkt het. “Dit trekt de noodzaak van een dergelijke opdringerige praktijk in vraag”, aldus de kinderrechtencommissaris.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Op Pukkelpop valt zodanig veel te zien en te doen, dat je amper weet waar te beginnen!
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ingelmunsterse TikTokkers Senne en Neal dringen Pukkelpop binnen

Nadat TikTokkers Neal Remmerie (19) en Senne Haverbeke (19) uit Ingelmunster konden binnendringen op Tomorrowland, herhaalden ze dit weekend hun stunt op Pukkelpop in Hasselt. “Gelukkig hadden we geen slechte bedoelingen. We deden dit puur voor entertainment.”
The post Ingelmunsterse TikTokkers Senne en Neal dringen Pukkelpop binnen appeared first on KW.be.

Lees meer »