Na uitvaart motorcrosser Eddy De Roust (63) volgt een ereronde op circuit Zwaanhof

In de bomvolle aula van het uitvaartcentrum Denolf in Zwevezele vond op zaterdag 13 juli de uitvaart van Eddy De Roust (63) uit Wingene plaats. Hij overleed een week eerder op het motorcrossterrein Zwaanhof in Komen-ten-Brielen. De ervaren crosser maakte een ongelukkige val en overleefde dat niet.

Als eerbetoon voor de overleden piloot werd er op zaterdagnamiddag een ereronde op het circuit gereden. Hulpverlener Kristof reed met zijn quad voorop. Alle piloten sloten dan aan, per twee naast elkaar. Er werd zeer rustig gereden en er waren geen sprongen.

Toeschouwers volgden het allemaal langs de afsluiting van het circuit en binnen de aangewezen zones. Het initiatief met de ereronde was een teken van verbondenheid en respect naar de nabestaanden en familie.

Eddy De Roust was de echtgenoot van Chantal Ghysels. ‘Vriend van velen. Gedreven sportman’, zo staat het op de rouwbrief. Hij was de vader van twee kinderen Jonas en Jente en de pluspapa van Elien, Ewout en Evie.

The post Na uitvaart motorcrosser Eddy De Roust (63) volgt een ereronde op circuit Zwaanhof is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

DISCUSSIE. Vind jij dat er veel veranderd is bij Delhaize (in goede of in slechte zin) sinds de overname door zelfstandige uitbaters?

Delhaize heeft een franchisenemer aangeduid voor elk van de 128 winkels die het nog in eigen beheer had. De meeste van die franchisenemers hebben de winkels inmiddels ook al overgenomen. De overdracht aan zelfstandige ondernemers was volgens Delhaize hard nodig, omdat de meeste eigen winkels verlies maken. Merk jij (als klant) veranderingen sinds de overname door zelfstandige uitbaters?

Lees meer »

Brugge koopt geen enkel kunstwerk van de Triënnale aan

Brugge koopt geen enkel kunstwerk van de Triënnale aan. Alle twaalf installaties zullen begin september afgebroken worden. Dat heeft het stadsbestuur deze week beslist. Wat rest is een boek en de kans op andere, toekomstige invullingen van ondergewaardeerde Brugse plekjes.
The post Brugge koopt geen enkel kunstwerk van de Triënnale aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

West-Vlaamse Tina Turner organiseert gloednieuwe hoedenshow ‘Chapeau XXIV’ in kerk: “Het wordt bijzonder”

’t Is den hoed die ’t em doet. De vrijdagmiddag van de Waregem Koerse Feesten krijgt dit jaar een bijzondere invulling. Marijke Vantieghem (70) zet samen met de stedelijke dienst Feestelijkheden een nieuwe modeshow op poten in de centrale kerk. De diverse ontwerpers bieden er na de show ook hun hoeden te koop aan.
The post West-Vlaamse Tina Turner

Lees meer »

Lisa (26) staat haar mannetje tijdens Kortemark Koerse: “Op dit niveau wielerwedstrijden organiseren is niet eenvoudig”

Wielrennen, een mannenkwestie? Niet bij de Koninklijke Wielerclub Hand in Hand, want in het bestuur aldaar treffen we zowaar een dame aan, weliswaar tussen acht heren. Lisa Olivier (26) helpt elk jaar Kortemark Koerse in goede banen te leiden en zorgt voor een pak creatieve schwung.
The post Lisa (26) staat haar mannetje tijdens Kortemark Koerse: “Op dit niveau

Lees meer »