Na aanslag op Donald Trump ligt Secret Service zelf zwaar onder vuur: “Geschokt dat er niemand op dat dak stond”

Hoe kon een 20-jarige schijnbaar eenvoudig een aanslag plegen op een van de best beveiligde politici in de VS? Die vraag klinkt almaar luider en brengt de Secret Service, die instaat voor de beveiliging van (ex-)presidenten, zwaar in opspraak.

 

Meer krantenkoppen in België

Tuinhuis gaat in vlammen op in Loppem

Woensdagmorgen even over 11.30 uur is brand uitgebroken aan een tuinhuis van een alleenstaande woning langs de Torhoutsesteenweg in Loppem.
The post Tuinhuis gaat in vlammen op in Loppem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pokémon World Championship 2024, zakmonster-hoogmis op Hawaï

Mickey Mouse mag dan wel 60 jaar voorsprong hebben, de meest succesvolle mediafranchise ooit heet Pokémon. Met dank aan films en animatieseries, maar bovenal door de competitieve video- en verzamelkaartgames. Bij elke competitie hoort een WK en daarvoor trokken we voor editie 2024 richting Honolulu, Hawaï.

Lees meer »

LIVE VUELTA. Sprintersploegen controleren Spaans kopduo in gezapige rit, wie toont groene ambitie in eerste tussensprint?

De tweede etappe in de Vuelta brengt de renners van Cascais naar Ourém. Op papier een rit voor de sprinters, maar een knikje in de absolute slotfase zou wel eens roet in het eten van de snelle mannen kunnen gooien. Mits een overwinning kan Wout van Aert dankzij het spel der bonificaties de rode leiderstrui overnemen van Brandon McNulty. Slaagt

Lees meer »

Waaslandtunnel in Antwerpen vanaf 23 september alleen nog voor lokaal verkeer

De Antwerpse Waaslandtunnel is vanaf 23 september alleen nog bedoeld voor lokaal verkeer van en naar Linkeroever. Dat heeft de stad Antwerpen beslist, op aanraden van het Agentschap Wegen en Verkeer. De nieuwe regeling zal vanaf dan met verkeersborden worden aangeduid. Wie toch nog door de tunnel rijdt, moet geen boetes vrezen. De stad gaat voorlopig niet controleren en wil

Lees meer »

Rechter straft ‘zombiedrugsdealer’ veel zwaarder dan gevraagd en haalt hard uit: “U verkoopt vergif”

“U verkoopt vergif in onze maatschappij, en dat kan de sociale zekerheid niet aan.” Het is het gerecht menens om dealers van flakka, de zogenaamde zombiedrugs, streng aan te pakken. Dat mocht een 41-jarige man uit Diksmuide ondervinden die de drugs verkocht in Diksmuide. Er werd 18 maanden cel gevraagd, maar de rechter legde M.D. meteen 30 maanden effectief op.

Lees meer »

Passagiers vallen flauw en een reanimatie: kapotte airco van TUI-vliegtuig zorgt opnieuw voor problemen

Het einde van een vakantie op het Griekse eiland Zakynthos is voor veel Nederlandse toeristen in mineur geëindigd. Op zowel zondag als maandag bleek de airco van het TUI-vliegtuig waarmee ze huiswaarts moesten keren, kapot te zijn. De passagiers mochten het snikhete toestel niet verlaten. En dat is niet de eerste keer. “Een ernstige situatie”, zegt luchtvaartexpert Ivan Becuwe.

Lees meer »

LIVE VUELTA. Wout van Aert, die bij de start ‘aan kassa 10 gevraagd wordt’: “Ik verwacht er niet te veel van”

Wout van Aert kwam gisteren enkele millimeters tekort voor zijn tweede ritzege in de Vuelta. Vandaag krijgt onze landgenoot al een nieuwe kans. De renners krijgen in totaal zo’n drieduizend hoogtemeters voor de wielen geschoven. De aankomst ligt op de Alto de las Abejas (9,3 km aan 4%). Ideaal terrein voor aanvallers en punchers dus. Naast Van Aert zal ook

Lees meer »

“Onze desserts zijn een hype dankzij TikTok”: Bieke (40) baat al drie jaar Bie Sweets uit in Roeselare

Bieke Vermander (40) heeft een gat in de markt ontdekt. In Bie Sweets in de Ooststraat 104 in Roeselare verkoopt ze al drie jaar onder meer bubble tea met parels, ice cream rolls en Amerikaanse snoepjes. “Door TikTok-filmpjes hebben jongeren deze lekkernijen opgepikt”, lacht Bieke.
The post “Onze desserts zijn een hype dankzij TikTok”: Bieke (40) baat al drie

Lees meer »