N-VA Harelbeke geeft namen vrij voor gemeenteraadsverkiezingen

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober stelde N-VA Harelbeke haar kandidatenlijst voor. Lijsttrekker is Patrick Claerhout, lijstduwer is Jan Van Coile. Opmerkelijke nieuwkomer is Célestine Vandeputte uit Bavikhove, communicatieadviseur voor de N-VA in Brussel.

De kandidaten werden voorgesteld in d’ Oude Pastorie in Hulste. De lijsttrekker is Hulstenaar Patrick Claerhout (66), een gedreven ondernemer op pensioen, huidig gemeenteraadslid en voormalig schepen. Op de tweede plaats staat Célestine Vandeputte (24) uit Bavikhove. Zij werkt als communicatieadviseur voor de N-VA in Brussel, heeft een master in Bestuurskunde en Publiek Management en is communicatieverantwoordelijke van N-VA Harelbeke.

De derde plaats is voor Alec Desmet (27) uit Harelbeke. Hij is studiecoördinator Urologie in AZ Delta, heeft een master in de Biomedische Wetenschappen en Management en is secretaris bij N-VA Harelbeke. Op de vierde plaats staat Evelyne Callens (51) uit Hulste. Zij is medezaakvoerster van Elektro Vercruysse en bestuurslid van het Handelscomité Harelbeke en Markant Hulste. De vijfde plaats is voor Liz Dujardin (44) uit Bavikhove, medezaakvoerster bij Renaat Callewaert.

Jeugdige energie en frisse ideeën

Verder zijn er ook gevestigde waarden: zo staat Brecht Vandeburie (42) op plaats 6. Hij is officier bij BWZ Centrum post Gent, adjudant bij HVZ Fluvia post Harelbeke en gemeenteraadslid. Niko Tanghe (45) uit Stasegem staat op plaats 8 en is voorzitter van N-VA Harelbeke. De dertiende plaats is voor Malwina Ksiezniakiewicz-Bauwens (37) uit Harelbeke. Zij woont als Poolse al bijna zes jaar in België. Zij behaalde een doctoraat in politieke wetenschappen en heeft academische ervaring als docent aan een universiteit in Polen.

Emma Debaere (22) uit Harelbeke staat op de zestiende plaats. Zij is student en bestuurslid van N-VA Harelbeke. Emma is de jongste kandidaat en brengt volgens het bestuur jeugdige energie en frisse ideeën mee naar de lijst. Op de zeventiende plaats staat Greta Vermandere (70) uit Stasegem. Zij is gepensioneerd en al lange tijd lid van de N-VA. Jan Van Coile, (74) uit Bavikhove, sluit de lijst af als lijstduwer. Hij is jarenlang actief bestuurslid van N-VA Harelbeke. “Zijn lange staat van dienst en toewijding aan de partij maken hem een essentiële kracht binnen onze lijst.”

Goed huisvaderschap

“We hebben de ambitie om ons resultaat van 2018 te overtreffen en een frisse wind door de stad te laten waaien. Onze hechte groep is gedreven en staat klaar om de campagne aan te vatten. Hoewel we nog geen volledige lijst hebben, is onze prioriteit een sterke kandidatenlijst die onder eigen naam opkomt. Door dit te doen, tonen we wie we zijn en waar we voor staan. Op deze manier zullen we de kiezers overtuigen met daadkracht, integriteit en een heldere visie voor de toekomst van Harelbeke”, zegt lijsttrekker Patrick Claerhout.

“We hebben een enthousiaste en diverse ploeg van kandidaten samengesteld. De lijst bestaat uit zowel onze vaste waarden alsook nieuwe, gemotiveerde namen, die zich allemaal vol overtuiging zullen inzetten voor een sterker Harelbeke. We werken hard verder aan ons programma, met een sterke focus op de kerntaken van onze stad. Goed huisvaderschap met de centen op orde staat voorop. Alleen zo kunnen we de aanvullende personenbelastingen verlagen en gericht investeren in de toekomst. De komende maanden zetten we alles op alles zetten om onze visie en voorstellen aan de man te brengen”, besluit Niko Tanghe..

The post N-VA Harelbeke geeft namen vrij voor gemeenteraadsverkiezingen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Elon Musk ontkent schenking Cybertruck aan Tsjetsjeense leider Kadyrov

Elon Musk heeft ontkend dat hij de Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov een Cybertruck heeft geschonken. “Ben je echt zo achterlijk dat je denkt dat ik een Cybertruck aan een Russische generaal heb geschonken?”, schreef Musk op zijn socialemediaplatform X. “Nog een voorbeeld van hoe hard de traditionele media liegen”, voegde hij daaraan toe.

Lees meer »

“Ze pikten er zelfs één in Afrika.” Waarom de Amerikanen met Russische helikopters vliegen

Waarom is er dinsdag een Russische helikopter geland op een weiland in de Verenigde Staten, verschuilden de inzittenden zich in een bos en stegen ze pas de volgende ochtend weer op? Daar weten we het fijne nog niet van. Maar het leert wel dat de Amerikanen nog altijd Sovjet-toestellen gebruiken. Een lang geheim gehouden geschiedenis. Van CIA-agenten die opgepakt werden

Lees meer »

“Ze vroegen 26.000 dollar”: Simone Biles onthult “waanzinnig” bedrag voor fles champagne in Parijse nachtclub

Ze kwam, zag en haalde vier medailles op de voorbije Olympische Spelen in Parijs. Dat ging de 27-jarige Amerikaanse gymnaste Simone Biles natuurlijk ook vieren, na de sluitingsceremonie in het Stade de France op 11 augustus. Op TikTok doet ze nu een boekje open over de exorbitante prijs van een fles champagne die een nachtclub in de Franse hoofdstad haar

Lees meer »

Groen wil nieuw mobiliteitsplan in Antwerpen: “Nul verkeersdoden tegen 2030”

In de aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen heeft Groen heeft haar nieuwe mobiliteitsplan voor Antwerpen voorgesteld. Verkeersveiligheid is daarin een topprioriteit, iets waaraan het Antwerpse stadsbestuur volgens de groenen te weinig aandacht heeft besteed. "Ons doel is nul verkeersdoden tegen 2030 en een drastische vermindering van het aantal fietsongevallen", zegt lijsttrekker Bogdan Vanden Berghe.

Lees meer »

Laurent Coppens trekt zich terug als lijsttrekker voor CD&V Menen: “Niet uit onvrede met partij”

Opvallend nieuws vanuit de Menense CD&V. Laurent Coppens, die met Caroline Bonte-Vanraes, als colijsttrekker op zou komen, trekt zich terug uit de verkiezingsstrijd. Hij geeft aan dat het een persoonlijke keuze is na lang twijfelen. “Maar ik hoop mee op een goed resultaat voor de partij.”
The post Laurent Coppens trekt zich terug als lijsttrekker voor CD&V Menen: “Niet

Lees meer »

Blauwtongvirus op 874 plaatsen in België vastgesteld

Het blauwtongvirus is op 874 plaatsen in België vastgesteld. Dat blijkt dinsdag uit recente cijfers van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Vorige week maandag ging het nog om 501 uitbraken, een forse stijging dus. Maar de verspreiding van het virus – met een seizoensgebonden verloop – gaat zoals verwacht, zegt FAVV-woordvoerder Hélène Bonte.

Lees meer »

Acht jaar nadat hij verlamd raakte, gaat Marvin voor medaille op Paralympics: “Verlamming was slag in het gezicht, maar ik bleef niet bij de pakken zitten”

Vieren we straks wél West-Vlaamse medailles op de Paralympische Spelen in Parijs? De kans is groot, met kleppers als Michèle George en Florian Van Acker. Maar ook olympisch debutant Marvin Odent (40) is verre van kansloos. Hij stortte zich op het handbiken nadat hij verlamd raakte door een werkongeval. “Goud wordt moeilijk, maar voor zilver en brons ligt alles open.”<br

Lees meer »

Vernield appartement en mes in de muur: Noors blad toont ravage die zoon van prinses Mette-Marit aanrichtte

Het Noorse tijdschrift ‘Se og Hør’ toont voor het eerst beelden van het vernielde appartement waarin Marius Borg Høiby (27), de oudste zoon van de Noorse kroonprinses Mette-Marit (51), ruzie kreeg met zijn vriendin. De jongeman gaf vorige week in de media al toe dat hij “een twintigjarige vrouw lichamelijk letsel had toegebracht en voorwerpen had vernield.”

Lees meer »