“Modder, natte slaapzakken en de geur van vuile was met puberzweet.” Op reportage in het verzopen tentenkamp van Chiro Tempo uit Essen

Hun sokken zijn doorweekt, hun slaapzakken nat en in hun valies is alles klam, alles vochtig. Maar ook al staan de plassen nog tussen hun veldbedden, in Arendonk maken 105 geëvacueerde Chiroleden zich klaar voor de terugkeer naar hun weggespoelde kampplaats. “We zijn naar de Decatlon gereden en hebben gezegd: ‘geef ons al uw botten en al uw regenjassen.” 

Meer krantenkoppen in België

Ontwikkelaar dient nieuwe aanvraag in voor bouw van 45 vakantiewoningen in Koksijde

Er is een nieuwe ontwikkeling in het dossier rond de herbestemming van de site CamperDuin in Koksijde. Nadat de aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het omvormen van de camping tot een vakantiepark was geweigerd, is er nu een nieuwe aanvraag ingediend.
The post Ontwikkelaar dient nieuwe aanvraag in voor bouw van 45 vakantiewoningen in Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het is bij beloftes gebleven”: Luk Schelfhout komt op met eenmanslijst Durf Deerlijk

Luk Schelfhout neemt met de lijst Durf Deerlijk deel aan de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober. Hij deed dat ook al tijdens de twee vorige edities maar de vader van huidig eerste schepen, Bert Schelfhout (Team Deerlijk), raakte toen telkens niet verkozen.
The post “Het is bij beloftes gebleven”: Luk Schelfhout komt op met eenmanslijst Durf Deerlijk appeared first

Lees meer »

Serene herdenking voor Inès die een jaar geleden omkwam toen een bestelwagen inreed op bushokje

Een vijftigtal vrienden en familieleden van Inès Moula (15) hielden woensdag een serene optocht naar de bushalte waar ze exact een jaar geleden om leven kwam toen een bestelwagen inreed op het bushokje. Haar moeder en een derde vrouw raakten zwaargewond. “Deze kleine mars is eigenlijk een herdenking van de laatste stappen die Inès deed samen met haar mama”, zegt

Lees meer »

Supporters Patro Eisden aangevallen door Genkse harde kern: meerdere gewonden na zelfs messteken

De Maasmechelse supportersgroep Patro Fanatics is gisterenavond aangevallen toen ze met de bus terugkeerden van een uitwedstrijd tegen RWDM. Ze werden benaderd aan de parking in Eisden door een veertigtal gemaskerde mannen, allen met witte of blauwe bivakmutsen. “Dit komt duidelijk vanuit de harde kern van KRC Genk”, zeggen de supporters. Er vielen heel wat lichtgewonden én aanwezige kinderen waren

Lees meer »

De familie Gooris trekt naar Australië en verwelkomt nieuwe gezinsleden: “Ik zag dat écht niet zitten, maar liet me overtuigen”

De familie Gooris mag opnieuw op reis. Na Europa, Amerika, Japan is het nu de beurt aan Australië. Opnieuw een speciale vakantie, want de bestemming staat al jaren op de bucketlist van dochter Shania en mama Kelly Pfaff. En die eerste heeft nog een willetje kunnen doordrijven bij haar vader, tegen Sams zin in. “Ik zag het extra werk niet

Lees meer »

Lichaam aangespoeld op strand in Blankberge

Dinsdagochtend is op het strand van Blankenberge een lichaam aangespoeld, ter hoogte van Karma Beach Bar. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en bevestigt ook de politie.
The post Lichaam aangespoeld op strand in Blankberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brazilië rouwt om dood van schatrijke legendarische tv-presentator en mediamagnaat Silvio Santos (93)

Brazilië is in rouw om de dood van tv-presentator en mediamagnaat Silvio Santos, die zaterdag op 93-jarige leeftijd overleed. Santos was tot kort voor zijn overlijden ruim 60 jaar lang een van de beroemdste gezichten van de Braziliaanse televisie, als presentator van populaire shows die een miljoenenpubliek trokken. Daarnaast was hij een succesvol zakenman, hij was eigenaar van een eigen

Lees meer »

Perenoogst van start gegaan: “Minder peren maar van goede kwaliteit”

Vandaag is de perenpluk van start gegaan. De oogst dit jaar zal wellicht 25 tot 30 procent lager liggen dan vorig jaar door nachtvorst, regen en onweer dit voorjaar. De Boerenbond roept de federale onderhandelaars op om onze fruittelers beter te beschermen tegen concurrentie uit het buitenland, onder meer door flexijobs mogelijk te maken in de sector.

Lees meer »

Justine Ghekiere pakt bolletjestrui in Ronde van Frankrijk

Wielrenster Julie Ghekiere uit Izegem heeft er een schitterende Ronde van Frankijk voor vrouwen opzitten. Ze gaat naar huis met de bolletjestrui en gisteren schreef ze de zevende en voorlaatste bergrit op haar naam.
The post Justine Ghekiere pakt bolletjestrui in Ronde van Frankrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Elon Musk ontkent schenking Cybertruck aan Tsjetsjeense leider Kadyrov

Elon Musk heeft ontkend dat hij de Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov een Cybertruck heeft geschonken. “Ben je echt zo achterlijk dat je denkt dat ik een Cybertruck aan een Russische generaal heb geschonken?”, schreef Musk op zijn socialemediaplatform X. “Nog een voorbeeld van hoe hard de traditionele media liegen”, voegde hij daaraan toe.

Lees meer »