“Modder, natte slaapzakken en de geur van vuile was met puberzweet.” Op reportage in het verzopen tentenkamp van Chiro Tempo uit Ekeren

Hun sokken zijn doorweekt, hun slaapzakken nat en in hun valies is alles klam, alles vochtig. Maar ook al staan de plassen nog tussen hun veldbedden, in Arendonk maken 105 geëvacueerde Chiroleden zich klaar voor de terugkeer naar hun weggespoelde kampplaats. “We zijn naar de Decatlon gereden en hebben gezegd: ‘geef ons al uw botten en al uw regenjassen.” 

Meer krantenkoppen in België

CD&V Menen trekt gedecimeerd naar verkiezingen, maar lijsttrekker Caroline Bonte-Vanraes blijft enthousiast: “Hopen op zes zetels”

Heel wat sterkhouders vielen deze legislatuur af, met recent nog Laurent Coppens. CD&V Menen onthoofd? Dat kun je wel zeggen, al zorgt dat niet voor een verminderde ambitie. Woensdagavond stelde lijsttrekker Caroline Bonte-Vanraes de overige 30 kandidaten voor.
The post CD&V Menen trekt gedecimeerd naar verkiezingen, maar lijsttrekker Caroline Bonte-Vanraes blijft enthousiast: “Hopen op zes zetels” appeared first on

Lees meer »

Campagne ‘Een zee aan vrije tijd’ zet Oostends verenigingsleven in de schijnwerpers

Met de zomervakantie bijna achter de rug, staat Oostende klaar om vanaf september haar bruisende vrijetijdsaanbod te vieren. Met de vernieuwde campagne ‘Een Zee aan Vrije Tijd’ wil de stad de vele verenigingen het hele jaar door in de spotlights zetten en ondersteunen met een uitgebreid vormingsaanbod.
The post Campagne ‘Een zee aan vrije tijd’ zet Oostends verenigingsleven in

Lees meer »

Mira Tanghe ontmoet wegens haar beperkt zicht eens in ’t écht CAMILLE in Kursaal Oostende: “Ze zette zelfs een handtekening op mijn spalken”

Vele kindjes dromen van een ontmoeting met CAMILLE. Helaas kunnen CAMILLE en haar entourage dat niet voor iedereen mogelijk maken. Maar CAMILLE heeft een gouden hart en dus zei ze – samen met haar entourage – JA op onze vraag of Mira Tanghe uit Sint-Eloois-Winkel eens backstage mocht langskomen voor een persoonlijke ontmoeting. De twaalfjarige Mira is een grote fan

Lees meer »

Chris (63) viert 300e verjaardag van zijn apotheek in Tienen: “Toen dokters nog bier brouwden om patiënten gezond te maken”

Chris Bulteel (63) viert de 300e verjaardag van zijn apotheek in het centrum van Tienen. Zelf is aan zijn 40e jaar begonnen als apotheker in ‘Het Gulden Vlies’, een van de weinige historische panden in Tienen waarvan de bestemming nooit veranderd is. Al zeker 10 verschillende eigenaars hebben er een apotheek gehad. Dit pand uit 1724 is daarmee een van

Lees meer »

Bezorgdheid over impact van toekomstig rusthuis op Adornesdomein in Brugge

De zorggroep Curando wil haar verouderd woon-zorgcentrum in de Stijn Streuvelstraat in Brugge afbreken en vervangen door een grotere nieuwbouw. Die plannen zorgen voor onrust: zal het uitzicht op het historisch domein Adornes verstorod worden? Zal die bouw de stabiliteit van de Jeruzalemkapel aantasten?
The post Bezorgdheid over impact van toekomstig rusthuis op Adornesdomein in Brugge appeared first on

Lees meer »

Oostends schepen Kurt Claeys (Open Vld) neemt ontslag na klachten over dubieuze investeringen

Het parket van West-Vlaanderen is een onderzoek gestart naar Kurt Claeys, schepen van Wonen en Ruimtelijke Ordening in Oostende (Open Vld), naar aanleiding van de klacht vanuit de oppositie. Claeys zou de afgelopen jaren dubieuze investeringen hebben aangeprezen bij diverse personen in en rond de stad. Ondertussen heeft de schepen zijn ontslag ingediend. “Niet als schuldbekentenis, maar om de polemiek

Lees meer »

Ivan De Vadder acht kans klein dat federale onderhandelaars vandaag nog akkoord vinden: “Het ziet er echt niet goed uit”

De kans is klein dat de onderhandelaars van N-VA, MR, Vooruit, CD&V en Les Engagés vandaag nog tot een akkoord zullen komen over de vorming van een nieuwe federale regering. Dat zegt Wetstraatwatcher Ivan De Vadder. Hij vraagt zich zelfs af of er überhaupt nog onderhandeld zal worden voor formateur De Wever vanavond verslag moet gaan uitbrengen bij de koning.

Lees meer »

Paris MontmARTre brengt kunst in het centrum van Roeselare

Op 7 en 8 september vindt de 29ste editie plaats van Paris MontmARTre. Zestig kunstenaars nodigen de bezoekers uit in het openluchtatelier dat de Roeselaarse Grote Markt dan zal zijn. Randanimatie zal dit weekend nog leuker maken.
The post Paris MontmARTre brengt kunst in het centrum van Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen spookhuis met Halloween in Passendale door verbouwingen

Geen halloweenspektakel dit jaar in Passendale. De vzw Daementia had graag opnieuw haar spookhuis geopend in de oude jongensschool, maar het gemeentebestuur geeft daarvoor geen toestemming omdat er verbouwingen gepland zijn. Daementia hoopt om in 2025 een comeback te kunnen maken.
The post Geen spookhuis met Halloween in Passendale door verbouwingen appeared first on KW.be.

Lees meer »