LIVE WORLD MATCHPLAY (VTM 2). Neemt Dimitri Van den Bergh vandaag eerste horde op ‘zijn’ toernooi?

In Blackpool ging gisteren de World Matchplay van start, één van de grootste dartstoernooien van het jaar. Onder andere Gerwyn Price en wereldkampioen Luke Humphries namen gisteren hun eerste horde zonder problemen. Vandaag is het aan de enige Belg op dit toernooi: Dimitri Van den Bergh. De World Matchplay-winnaar van 2020 opent zijn jacht op een nieuwe titel tegen de Duitser Martin Schindler. Volg het live op VTM 2, VTM GO of in onze blog. 

Meer krantenkoppen in België

MSKA Roeselare Campus Tant start nieuw schooljaar met festival en nieuwe adjunct-directeur

De start van het nieuwe schooljaar in MSKA Roeselare Campus Tant werd vrijdag gevierd met een heuse kick-off, waarbij de festivalsfeer niet ver te zoeken was. “Het is belangrijk dat de vele nieuwe leerlingen zich hier onmiddellijk thuis voelen”, aldus Fangio Hoorelbeke, die met Joke Ghyselen een nieuwe adjunct-directeur aan zijn zijde krijgt.
The post MSKA Roeselare Campus Tant

Lees meer »

De balans | Ana Naqe, sopraan

17:00 De Albanees-Belgische sopraan Ana Naqe schittert vanaf dit weekend bij Opera Ballet Vlaanderen als Cio-Cio-San ofwel Madama Butterfly. Later dit najaar zingt en acteert ze daar ook in ‘Barzakh’. Bij D…

Lees meer »

Grondwaterpeil blijft hoger dan normaal

Na de zware regenval in de eerste helft van augustus, registreert de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) in meer dan 9 op de 10 meetplaatsen normale, hoge tot zelfs zeer hoge grondwaterstanden voor de tijd van het jaar. Het grondwaterpeil blijft algemeen veel hoger dan normaal, maar wel wat minder uitzonderlijk dan de voorbije maanden. De 14-daagse gemiddelde debieten bleven wel gelijk

Lees meer »

Paralympisch kampioen Laurens Devos droomt van Olympische Spelen, Sonja (70) deed het hem al voor: “Hij zal erin slagen”

Tafeltennisser Laurens Devos (24) uit Malle wil na zijn derde opeenvolgende gouden medaille naar Los Angeles in 2028. Naar de Paralympische Spelen. Maar vooral: naar de Olympische Spelen. De tafeltennisser met een lichte beperking wil zich meten met valide atleten. “Ik geloof dat hij het zal halen”, zegt Sonja Vettenburg, die het kunstje meer dan dertig jaar geleden voordeed.

Lees meer »

Pita Pyramide verhuist naar Grote Markt: “We blijven open tot middernacht”

40 jaar geleden opende het eerste Egyptische restaurant in West-Vlaanderen in de Onze-Lieve-Vrouwestraat, maar binnenkort verhuist Pita Pyramide naar de Grote Markt. De eigenaar van het pand wil er 14 studentenkamers inrichten, dus verhuizen Ibrahim Radwan en zijn vrouw Ahwazian Fariba naar een ruimere locatie met dubbel zoveel plaatsen.
The post Pita Pyramide verhuist naar Grote Markt: “We blijven

Lees meer »

Minstens vijf doden bij Israëlische aanvallen in Syrië – VS: akkoord voor staakt-het-vuren Gaza voor 90 procent rond

Tienduizenden mensen zijn in Tel Aviv op straat gekomen. Ze eisen dat premier Benjamin Netanyahu een staakt-het-vuren in Gaza bewerkstelligt en een deal uit de brand sleept waardoor de gijzelaars vrijgelaten worden. Hier en daar gaan betogers op de vuist met de politie. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep islamitische landen op om een alliantie te vormen tegen Israël.

Lees meer »

Brugse zwemclub wint met FROS-team het CSIT Championship

Leden van Zwemclub Interbad Brugge maakten deel uit van het Belgische FROS-team, dat onlangs het CSIT Championship in Oostende won. “In het algemeen landenklassement is het de eerste keer in achttien jaar dat dit wordt verwezenlijkt.”
The post Brugse zwemclub wint met FROS-team het CSIT Championship appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zijn stem was wereldbe­roemd, maar als kind sprak hij jarenlang níét: het straffe ver­haal van James Earl Jones

Zijn vader vertrok om prize fighter te worden, zijn moeder liet hem achter bij zijn grootouders. Nee, filmlegende James Earl Jones, die maandag overleed, had geen makkelijk leven. Als kind was hij zo getraumatiseerd dat hij jarenlang niet kón spreken: “Op school communiceerde ik met briefjes, later begon ik te stotteren.” Hoe slaagde de man achter Darth Vader en Mufasa

Lees meer »