LIVE. Poging tot moord op Trump tijdens rally: ex-president lichtgewond, schutter en toeschouwer omgekomen

Ex-president Donald Trump is met bloed aan zijn oor van het podium geëvacueerd nadat er schoten werden gelost tijdens een campagnebijeenkomst in Pennsylvania. De Republikeinse presidentskandidaat hief zijn vuist omhoog, toen hij in veiligheid werd gebracht. Volg hier alle ontwikkelingen rondom het schietincident. 

Meer krantenkoppen in België

Onderzoek toont “onnodige” naaktfouilles bij kinderen door Britse politie aan

De helft van naaktfouilles op kinderen zijn onnodig en leiden nergens toe, zo hekelt de Britse kinderrechtencommissaris Rachel de Souza in een nieuw onderzoeksrapport. Ook blijkt dat zwarte kinderen vier keer vaker worden gefouilleerd dan kinderen van andere etnische groepen. “Dit trekt de noodzaak van een dergelijke opdringerige praktijk in vraag”, aldus de kinderrechtencommissaris.

Lees meer »

“Ik verlies mijn hart en ziel”: na 15 jaar eerste kleuter moet juf Mieke (47) klas gedwongen verlaten

Eind juni kreeg juffrouw Mieke Azou (47) te horen dat ze niet langer voor haar eerste kleuterklas in GBS Wevelgem in de Goudenregenstraat mag staan. Begin september krijgt ze een nieuwe taak binnen de scholengroep, niet voor een klas, niet op dezelfde afdeling. Met een petitie, die intussen 450 handtekeningen telt, hoopt ze alsnog de situatie om te keren. “Dit

Lees meer »

Is er voor ontslagnemend premier De Croo nog plaats binnen Open VLD? “Hij neemt best het heft in eigen handen”

Open VLD worstelt met de vraag wat ontslagnemend premier Alexander De Croo nog kan betekenen voor de partij. Volgens de 2 kandidaat-voorzitters van Open VLD en enkele leden van de partij is het tijd voor vernieuwing. "Het is vooral belangrijk dat de partij open discussies vermijdt", vindt oud-premier Yves Leterme (CD&V) die ooit zelf in zijn partij voor hetzelfde dilemma

Lees meer »

Wall Street kent beste week van het jaar

De stemming op Wall Street was vrijdag nog altijd positief, na de stevige opmars een dag eerder. De bekende beursindex Dow Jones eindigde 0,24 procent hoger op 40.659,76 punten. De brede S&P 500-index en techgraadmeter Nasdaq wonnen met hetzelfde percentage, tot respectievelijk 5.554,25 en 17.631,72 punten.

Lees meer »

Koninklijke privéjet doet al zeker zes vluchten voor twee ontmoetingen met De Wever: “En dat terwijl iedereen vliegschaamte wordt aangepraat”

Vandaag, donderdag, vliegt de koning vanuit zijn buitenverblijf in Frankrijk opnieuw naar huis voor een afspraak met formateur De Wever. Het is een drukke pendelperiode voor Filip: in drie dagen tijd zal de Falcon 7X van Defensie minstens zes keer gevlogen hebben. Om één man twee keer naar een vergadering te brengen. Is dat wel nodig?

Lees meer »