LIVE GIRO DONNE. Meerdere aanvalspogingen, maar vooralsnog zonder succes. Wist Kopecky één seconde achterstand op roze trui Longo Borghini uit?

Lotte Kopecky maakt nog steeds kans op de roze trui in de Giro Donne. De wereldkampioene vat de slotrit aan op één seconde van leidster Elisa Longo Borghini. Pakt onze landgenote alsnog de roze trui? Volg alle actie op de voet in onderstaande liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Wijkcomité Europalaan in Deerlijk is een kwarteeuw jong

Het wijkcomité van de Europalaan bestaat 25 jaar. Dat zilveren jubileum wordt op zondag 25 augustus gevierd tijdens het jaarlijkse zomerfeest. Het gemeentebestuur komt langs om de initiatiefnemers in de bloemetjes te zetten en na het aperitief is er nog een barbecue.
The post Wijkcomité Europalaan in Deerlijk is een kwarteeuw jong appeared first on KW.be.

Lees meer »

Expo ‘Het geheugen als gebouw’ in Brugse Poortersloge lokte 8000 bezoekers

Publiekscijfers over de Triënnale Brugge, die op 1 september afloopt, zijn er nog niet. Maar de afgesloten expo ‘Het geheugen als gebouw’ in de Poortersloge lokte 8.054 bezoekers. Barbara De Coninck schreef voor elk van de zes deelnemende Brugse kunstenaars een essay dat samen met een inleidende tekst van curator Jan Verhaeghe gebundeld werd in een beeldenrijke publicatie.
The

Lees meer »

Passagier (27) met bloedend hoofd na haartransplantatie weigert vliegtuig uit te gaan: “Als wij niet mogen vliegen, mag niemand dat”

Een vliegtuigpassagier in de Amerikaanse stad Miami is om een opmerkelijke reden het toestel uitgegooid. Hij had net een haartransplantatie ondergaan, maar vlak voor de vlucht begon zijn hoofd ineens hevig te bloeden. De crew maakte zich zorgen om de man en wees hem naar de uitgang. Hier luisterde hij niet naar en daarom moest de politie ingrijpen.

Lees meer »

Buurtbewoner start petitie om snelheidsovertreders in drukke Antwerpse Hoogstraat aan te klagen, district zoekt oplossing

Een buurtbewoner van de drukke Hoogstraat in het centrum van Antwerpen heeft een petitie opgestart om de hoge snelheid van auto’s aan te klagen op het kruispunt met de Reyndersstraat. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en is bevestigd aan onze redactie. Bestuurders zouden zich er niet houden aan de snelheidsbeperking van 30 km/u. Het districtsbestuur gaat de bezorgdheid onderzoeken.

Lees meer »

Beleggers spijzen schatkist met recordbedrag

De opbrengst van de roerende ­voorheffing, een belasting op ­rente-inkomsten en dividenden, is in het eerste halfjaar van 2024 gestegen naar een record van 3,9 miljard euro. Dat is ruim 800 miljoen of 27 procent meer dan in de eerste helft van vorig jaar, blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Financiën in De Tijd.

Lees meer »

Regionale ebox-campagne SHIFT gelanceerd

SHIFT, de regionale communicatiecampagne om de digitale overheidsbrievenbus (eBox) te promoten is gelanceerd. Zo’n 30 lokale ambassadeurs, ‘bekende gezichten’ over héél Zuid-West-Vlaanderen, zijn aanwezig in deze in deze campagne.
The post Regionale ebox-campagne SHIFT gelanceerd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vierentwintig politici werden vorig jaar bedreigd

Vierentwintig politici zijn afgelopen jaar bedreigd. Dat blijkt uit cijfers van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) waarover ‘La Libre Belgique’ en ‘La Dernière Heure’ vandaag berichten. Verlinden wordt zelf permanent beveiligd.

Lees meer »

Oekraïne zegt tegenoffensief in Charkiv te zijn begonnen – Zelensky: “Invasie in Koersk is manier om de oorlog te eindigen”

Het Oekraïense leger zegt een tegenoffensief te zijn begonnen in de regio Charkiv. In de afgelopen vier dagen zouden daarbij driehonderd Russen zijn omgekomen, schrijft ‘The Kyiv Independent’. Zowel Rusland als Oekraïne claimden donderdag ook nieuwe successen op het slagveld. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

KIJK. Ashton Kutcher en Mila Kunis verkennen Brits dorpje met hun gezin (en dat tot verbazing van hun fans)

Inwoners van het Britse dorpje Rickmansworth wisten heel even niet wat ze zagen. Niemand minder dan Mila Kunis en Ashton Kutcher werden namelijk gefilmd terwijl ze de zogenaamde ‘famous alleyway’, een steegje dat regelmatig als filmlocatie wordt gebruikt, aan het verkennen waren met hun kroost. Fans van het koppel deelden hun ongeloof alvast op sociale media.

Lees meer »

Truck geladen met 22 ton diepvriesproducten komt naast E40 in Veurne op dak terecht, chauffeur lichtgewond naar ziekenhuis overgebracht

Op de E40 in Steenkerke bij Veurne is een grote vrachtwagen rond het middaguur in de gracht gekanteld. De chauffeur werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. De truck is geladen met 22 ton diepvriesproducten waardoor de takelwerken een zware klus worden. “De lading zal eerst overgeladen moeten worden eer de vrachtwagen getakeld kan worden”, meldt de federale politie.
The

Lees meer »