LIVE FORMATIE. Elisabeth Degryse wordt minister-president Franse gemeenschap

Een maand na de verkiezingen komen de regeringsonderhandelingen op kruissnelheid. Volg de laatste updates over de formatie in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

‘Kotmadam’-actrice Helle Vanderheyden vindt opnieuw de liefde bij collega-acteur: “Jij bracht weer licht”

Helle Vanderheyden (34), bekend van haar rol als ‘Martha’ in de populaire televisieserie ‘De Kotmadam’, heeft opnieuw de liefde gevonden. De gelukkige is Daan Keisse, een musicalacteur die al meespeelde in onder andere ‘14-18′, ‘A Christmas Carol,’ en ‘Hairspray’. In die laatste productie stonden Helle en Daan al samen op het podium.

Lees meer »

“We bouwen met eigen jeugd”: volgend seizoen slechts één seniorenploeg bij Jumpers Middelkerke

Voor de meeste speelsters van Jumpers Middelkerke behoort de zomervakantie tot het verleden. Sinds enkele weken wordt er opnieuw flink getraind om het komende seizoen ernstig voor te bereiden. In de bestuurskamer werd de voorbije jaargang grondig geëvalueerd en die analyse ziet er niettegenstaande de degradatie van het A-team best positief uit.
The post “We bouwen met eigen jeugd”:

Lees meer »

De Nacht van Jabbeke op zaterdag 24 augustus

De Nacht van Jabbeke is andermaal de topper van een rijk gevuld kermisweekend, dat opnieuw plaatsvindt in het park rond het vrijetijdscentrum.
The post De Nacht van Jabbeke op zaterdag 24 augustus appeared first on KW.be.

Lees meer »

Perenoogst van start gegaan: “Minder peren maar van goede kwaliteit”

Vandaag is de perenpluk van start gegaan. De oogst dit jaar zal wellicht 25 tot 30 procent lager liggen dan vorig jaar door nachtvorst, regen en onweer dit voorjaar. De Boerenbond roept de federale onderhandelaars op om onze fruittelers beter te beschermen tegen concurrentie uit het buitenland, onder meer door flexijobs mogelijk te maken in de sector.

Lees meer »

Nieuwe buitenlandminister Iran wil dat Westen “vijandige houding” opgeeft

Iran mag dan nog altijd gebukt gaan onder internationale sancties en in politiek isolement leven, voor de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken Abbas Araghchi is er veel aan gelegen om weer toenadering te zoeken tot het Westen. Zijn ministerie zal er alles aan doen om “de spanningen met Washington uit de weg te ruimen en de relaties met de Europese

Lees meer »

Op 1 na grootste diamant ooit ontdekt in Botswana

In een mijn in Botswana is een gigantische ruwe diamant van 2.492 karaat ontdekt. Enkel de legendarische diamant de Cullinan (3.106 karaat), die onder meer in de Britse kroonjuwelen is verwerkt, was nog groter. Het Canadese bedrijf Lucara Diamond kon de bijzondere edelsteen opsporen via röntgentechnologie.

Lees meer »

Nieuwe groep kampeerders en opnieuw wordt bijna helft ziek: virus houdt Spaanse Kazou-kampplaats in haar greep

Opnieuw is een grote groep jongeren ziek geworden op de geteisterde Kazou-kampplaats in het Spaanse Platja d’Aro, al voor de derde keer in een maand tijd. Liefst 20 tieners en één monitor begonnen afgelopen weekeinde te braken. Bijna de helft van de groep die sinds donderdag in het tentenkamp verblijft, ligt daarmee plat. “We laten een speciaal virusteam ter plaatse

Lees meer »

Voormalig Republikeins Congreslid George Santos bekent fraude

De Republikein George Santos (36) heeft schuldig gepleit voor fraude en identiteitsdiefstal. Om verkozen te geraken vervalste Santos onder meer zijn familiegeschiedenis en loog hij over zijn diploma en werkervaring. Hij maakte ook gebruik van de identiteitskaarten van medewerkers en maakte misbruik van verkiezingsdonaties. Hij riskeert tussen 2 en 22 jaar cel.

Lees meer »

Gary Magnée voor vier seizoenen naar Cercle Brugge

Cercle Brugge heeft Gary Magnée aangetrokken. De 24-jarige Belg (1.75 meter) plaatste zijn handtekening onder een contract voor vier seizoenen bij groen-zwart, tot juni 2028.
The post Gary Magnée voor vier seizoenen naar Cercle Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Door de drugs verdween de last van mijn schouders”: Matthew Perry gaf strijd tegen ketamineverslaving openlijk toe

Tien maanden na het overlijden van ‘Friends’-acteur Matthew Perry zijn er vijf mensen gearresteerd na onderzoek naar de ketamine die Perry zou hebben ingenomen voor zijn dood. Toen Perry in oktober 2023 op 54-jarige leeftijd dood werd aangetroffen in zijn jacuzzi, was het algemeen bekend dat hij kampte met een drugsverslaving. De acteur had hier namelijk zelf openlijk over geschreven

Lees meer »