LIVE EK FINALE. Foden tekende voor enige kansje in eerste helft, spektakel moet nog helemaal losbarsten

Spanje en Engeland betwisten momenteel de finale van het EK voetbal. De kers op de taart voor ‘La Roja’ na een geweldig toernooi? Of is het dan toch eindelijk voor de Engelsen? Het staat nog 0-0. 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe naam en euro per uur duurder: 7 dienstencheque-merken, goed voor 100.000 klanten, versmelten tot Daenens

Zeven van de grootste dienstenchequebedrijven van het land zullen vanaf vandaag onder dezelfde merknaam poetsen en strijken. Onder meer ‘Dienstenaanhuis’ en ‘Plus Home Services’ heten voortaan ‘Daenens’. Het merk wordt met 100.000 gebruikers en meer dan 16.500 medewerkers meteen de grootste werkgever in de sector van de poetshulp en één van ‘s lands grootste werkgevers. Voor de klant verandert er

Lees meer »

Kleine explosie van gasfles in ijssalon in Koksijde veroorzaakt gelukkig weinig schade: “Alles snel onder controle”

In een ijssalon op de Zeedijk in Koksijde ontstond dinsdag kort voor de middag een kleine explosie. Het probleem lag bij de aansluiting van een gasfles, waarna een brand ontstond. “Die bleef gelukkig vrij beperkt en de brandschade bleef beperkt tot materiaal rond die gasfles”, zegt Kristof Louagie van Brandweer Westhoek. Door de interventie van de hulpdiensten werd de Zeedijk

Lees meer »

Kandidaat-burgemeester Sander Loones (N-VA) moet tuin in beschermd natuurgebied in Koksijde opnieuw ontharden

Sander Loones, N-VA-kopstuk en kandidaat-burgemeester in Koksijde, moet na een bouwmisdrijf in zijn tuin, dat in een beschermd natuurgebied ligt, actie ondernemen. Loones zal zijn tuinpaviljoen moeten afbreken en ook de extra verharding opnieuw verwijderen. “Uiteraard breng ik dit in orde en zal ik niet in beroep gaan”, zegt Loones vrijdag in De Standaard.

Lees meer »

Voormalig Brugs burgemeester Renaat Landuyt is master in de filosofie: “De mode bepaalt de politieke dans, niet de partij”

Voormalig minister en ex-burgemeester Renaat Landuyt (65), Bruggeling met Ieperse roots, is aan de KU Leuven met grootste onderscheiding master in de filosofie geworden. Met een masterproef over ‘modedemocratie’: hoe de mode onze democratie stuurt. Een opmerkelijke stelling.
The post Voormalig Brugs burgemeester Renaat Landuyt is master in de filosofie: “De mode bepaalt de politieke dans, niet de partij”

Lees meer »

Grotere keuken, veiligere schietstand én afgesloten parkeerzone: 500.000 euro extra kosten aan nieuw Antwerps politiegebouw

Het nieuwe gebouw van de lokale politie van Antwerpen, dat met bijna 300 miljoen euro een van de duurste panden van de stad is, opende een jaar geleden de deuren. Toch lijkt het korps niet helemaal tevreden. Er zijn namelijk ‘aanpassingswerken’ op til, goed voor een half miljoen euro extra kosten. “Het is erg normaal dat er aanpassingen gebeuren na

Lees meer »

Bezorgdheid over impact van toekomstig rusthuis op Adornesdomein in Brugge

De zorggroep Curando wil haar verouderd woon-zorgcentrum in de Stijn Streuvelstraat in Brugge afbreken en vervangen door een grotere nieuwbouw. Die plannen zorgen voor onrust: zal het uitzicht op het historisch domein Adornes verstorod worden? Zal die bouw de stabiliteit van de Jeruzalemkapel aantasten?
The post Bezorgdheid over impact van toekomstig rusthuis op Adornesdomein in Brugge appeared first on

Lees meer »

Marineschip uit WOI mogelijk gevonden in Noordzee

Duikers hebben vermoedelijk voor de Schotse kust het wrak gevonden van een vermist marineschip uit de Eerste Wereldoorlog. Dat meldt BBC. Het gaat om het Britse HMS Hawke dat in oktober 1914 tot zinken gebracht werd door een Duitse onderzeeboot. Op dat moment waren er 524 opvarenden aan boord, waarvan er zeventig het hebben overleefd.

Lees meer »