LIVE EK FINALE (21u). Spanje kan potentieel meer UEFA-prijzengeld pakken dan Engeland: hoe komt dat?

Het Olympiastadion in Berlijn is om 21u het decor van de EK-finale tussen Spanje en Engeland. Voor de ‘Three Lions’ wordt het de tweede EK-finale op een rij, terwijl ‘La Roja’ voor het eerst sinds 2012 nog eens in een finale staat. Wie mag vanavond pronken met de trofee? 

Meer krantenkoppen in België

Vierentwintig politici werden vorig jaar bedreigd

Vierentwintig politici zijn afgelopen jaar bedreigd. Dat blijkt uit cijfers van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) waarover ‘La Libre Belgique’ en ‘La Dernière Heure’ vandaag berichten. Verlinden wordt zelf permanent beveiligd.

Lees meer »

Nieuwe stadionovereenkomst trapt samenwerking tussen Diksmuide en Oostende écht op gang

De volgende stap is gezet in de samenwerking met KV Diksmuide Oostende (KVDO). De nieuwe ploeg krijgt een zogenaamde ‘bezetting ter bede’ – een notariële term die een huur impliceert – van het stadion en het trainingscentrum. De subsidieovereenkomst met vzw KV Oostende wordt stopgezet en het daarvoor voorziene budget wordt geïnvesteerd in KVDO.
The post Nieuwe stadionovereenkomst trapt

Lees meer »

CD&V Wervik vindt haar drie vrouwen en heeft nu volledige lijst klaar

Ingrid Vannevele (Kruiseke), Annemie Verhaeghe (Geluwe) en Tamara Dewulf (Wervik) vervolledigen de lijst van CD&V Wervik voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober. De meerderheidspartij is daarmee de eerste die haar volledige lijst van 25 kandidaten bekendmaakt.
The post CD&V Wervik vindt haar drie vrouwen en heeft nu volledige lijst klaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Antwerp veroordeelt incidenten in Brugge ten stelligste en wil daders straffen: “Deze enkelingen horen niet thuis in een voetbalstadion”

Antwerp veroordeelt “ten stelligste” het gedrag van de fans die zondag in het slot van het competitieduel in het Jan Breydelstadion tegen Club Brugge (1-0) pyrotechnische artikelen afstaken. Dat heeft RAFC maandag gemeld. Antwerp neemt zich voor om de daders te identificeren en gepast te straffen.
The post Antwerp veroordeelt incidenten in Brugge ten stelligste en wil daders straffen:

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israëlische president veroordeelt ‘pogrom’ op Westelijke Jordaanoever – Vredesoverleg volgende week verder in Caïro

De onderhandelingen over een wapenbestand tussen Israël en de Palestijnse terreurbeweging Hamas in de Gazastrook zullen worden voortgezet in de Egyptische hoofdstad Caïro na een “constructieve” gespreksronde deze week. Dat melden bemiddelaars vrijdag in een verklaring. De Israëlische president Isaac Herzog heeft donderdag op X een aanval van Joodse kolonisten tegen het Palestijnse dorp Jit, op de Westelijke Jordaanoever, veroordeeld.

Lees meer »

Was er wel een kroongetuige aanwezig op parkingmoord in Oelegem? Hoofdverdachte Tim V. blijft mist spuien tijdens onderzoek

Was er wel een derde man aanwezig toen Tim V. zijn slachtoffer om het leven bracht in een bosje naast de seksparking in Oelegem? De hoofdverdachte in het moordonderzoek naar Willy Van Tongerloo (71) blijft mist spuien over wat er die ochtend in juni gebeurd is. In een vlaag van zinsverbijstering stak hij de zeventiger dood, nadat V. door hem

Lees meer »

Auteur en scenarioschrijver Paul Koeck (83) overleden

Auteur en scenarioschrijver Paul Koeck is overleden. Dat heeft de redactie van VTM NIEUWS vernomen van zijn partner Reinhilde Dewit. Koeck zou volgende week 84 geworden zijn. Hij schreef onder meer de scenario’s van VTM-series ‘Veel Geluk, professor!’ en ‘Ons Geluk’ en van de Gaston & Leo-film ‘Paniekzaaiers’.

Lees meer »