LIVE. Dader handelde alleen, zegt FBI – Foto toont hoe kogel nipt langs Trump zoeft

Ex-president Donald Trump is met bloed aan zijn oor van het podium geëvacueerd nadat er schoten werden gelost tijdens een campagnebijeenkomst in Pennsylvania. De Republikeinse presidentskandidaat hief vlak na de moordpoging zijn vuist omhoog, toen hij in veiligheid werd gebracht. Volg hier alle ontwikkelingen rondom het schietincident. 

Meer krantenkoppen in België

Eerste levering mpox-vaccins donderdag verwacht in Congo

“We zijn erg blij met de komst van de eerste lading vaccins. Het gaat om 99.100 doses die op donderdag 5 september om 12.10 uur (lokale rijd, red.) op de luchthaven van Kinshasa arriveren”, aldus Jean Kaseya. Het hoofd van Africa CDC bedankte de Europese Unie nogmaals voor “het onmiddellijke antwoord op onze oproep tot solidariteit”.

Lees meer »

Bewijsmateriaal is zo nat dat het onbruikbaar is, dus gaat verdachte van dubbele moordpoging vrijuit: “Rechtsstaat onwaardig”

Een man die in 2005 bij verstek werd veroordeeld tot een celstraf van 25 jaar voor poging tot moord en jarenlang op de Belgische ‘most wanted’-lijst stond, ontsnapt aan zijn straf. Het bewijsmateriaal in zijn zaak blijkt namelijk in zo’n slechte staat dat er geen proces meer mogelijk is. Dat heeft het hof van assisen in Henegouwen woensdag beslist. “Een

Lees meer »

Hotel Cordoeanier in Brugge krijgt make-over: “Alle kamers krijgen airco”

Jannetien Veireman en Korneel Broos staan voor een grondige verbouwing van hun hotel, met bijhorende bar, Rose Red in de Cordoeanierstraat. “Het hotel zal vanaf september tot juli volgend jaar gesloten zijn en de bar tot midden oktober”, zegt Korneel. “Jammer, maar een grondige vernieuwing drong zich echt wel op.”
The post Hotel Cordoeanier in Brugge krijgt make-over: “Alle

Lees meer »

Hulste gaat vijf dagen uit de bol tijdens 25ste editie Hulste Kermis: “We geven er een ferme lap op”

Van 30 augustus tot en met 3 september is er continu feest in Hulste tijdens Hulste Kermis. Het feestcomité en de feesten bestaan 25 jaar en dat wordt extra gevierd. “We geven er een ferme lap op”, luidt het: van spekkenworp, meespeelfanfares, schieting en zomerbars tot petanque, tentoonstellingen, wielerwedstrijden en veel liveoptredens.
The post Hulste gaat vijf dagen uit

Lees meer »

Infrabel start met vernieuwing sporen bovenste verdieping Antwerpen-Centraal: hinder voor S-treinen rond stad

In het station van Antwerpen-Centraal start spoornetbeheerder Infrabel met vernieuwingswerken aan de 6 sporen op de bovenste verdieping. Daardoor rijden sommige S-treinen rond Antwerpen op weekdagen langs een andere route. De S-trein tussen Lokeren en Antwerpen-Centraal rijdt bovendien niet verder dan het station van Antwerpen-Berchem. De 1e fase van de werkzaamheden duurt tot half december.

Lees meer »

Originele locatie Hertog Jan gaat mogelijk tegen de vlakte: “We hebben emotioneel al afscheid genomen van dit pand”

Met de aanvraag voor een sloopvergunning voor de realisatie van een nieuwbouw op de Torhoutse Steenweg 479 lijkt een stuk gastronomische geschiedenis te verdwijnen. Dat adres was immers de oorspronkelijke locatie van restaurant Hertog Jan. “We hadden emotioneel al eerder afscheid genomen”, zegt medezaakvoerder Joachim Boudens.
The post Originele locatie Hertog Jan gaat mogelijk tegen de vlakte: “We hebben

Lees meer »

Vliegtuigje stort neer in wijk in Oregon: 3 doden

Een vliegtuigje is zaterdag neergestort tegen een woning in de Amerikaanse staat Oregon en heeft daarbij brand veroorzaakt. Bij de crash kwamen twee inzittenden van het vliegtuigje om het leven en een bewoner van een van de huizen die werden geraakt.

Lees meer »

“Geen schot gelost bij de bevrijding van Brugge”

“Het is fout te denken dat de Canadezen bij de bevrijding Brugge enkel via de Buffelbrug binnenkwamen”, zegt Kurt Ravyts, die samen met Jos Rondas vijf boeken schreef over Brugge tijdens WO II.
The post “Geen schot gelost bij de bevrijding van Brugge” appeared first on KW.be.

Lees meer »

MUG-helikopter maakt noodlanding in veld in Sint-Kruis

Zaterdagmiddag merkte de piloot van een MUG-helikopter die op weg was naar het AZ Sint-Jan dat er zich een defect voordeed aan de helikopter die hij bestuurde. De ervaren piloot nam geen enkel risico en zette de helikopter in een veld langs de Moerkerksesteenweg in Sint-Kruis, Brugge, aan de grond. De MUG-helikopter had net een
The post MUG-helikopter maakt

Lees meer »

Het geheime plan om prins Harry weer naar het Verenigd Koninkrijk te laten terugkeren: “Opnieuw een bescheiden rol opnemen in de koninklijke familie”

Britse vrienden van prins Harry hebben verrassende berichtjes ontvangen vanuit Californië, waar de hertog van Sussex nu al vier jaar lang woont. Er moet nog veel water door de zee vloeien en werk worden verzet, maar zijn vrienden hopen stiekem op een terugkeer van de hertog van Sussex naar het Verenigd Koninkrijk.

Lees meer »